[Etap II] Tarasy na ostatnim piętrze / brak daszków / odgrodzenie tarasów - os. Banacha

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
adam.bodurka

Re: [Etap II] Tarasy na ostatnim piętrze / brak daszków / odgrodzenie tarasów - os. Banacha

Postautor: adam.bodurka » 01 sie 2018, 8:31

Qba, nie udało mi się wysłać prywatnej wiadomości - zostawiam e-mail: adam.bodurka[at]gmail.com, też uważam że musimy się zebrać w kupę i coś z tym zrobić, choćby na własną rękę 8-)

krup

Re: [Etap II] Tarasy na ostatnim piętrze / brak daszków / odgrodzenie tarasów - os. Banacha

Postautor: krup » 01 sie 2018, 15:44

Cześć,
możecie sprawdzić co macie na umowie lub w prospekcie.
W przypadku etapu III nie ma szczegółów co do tego jak ma wyglądać taras, jedynie to że ma być wyłożony płytami betonowymi, a dokładnie:
posadzkę balkonów stanowi płyta balkonu,
posadzka tarasów z płyt betonowych tarasowych,

zaznaczam że nie ma nic o żwirze ani ziemi.
Co do ścianek nie ma żadnych informacji, tak więc jedyne co mamy to wizualizacja, proponuję zadzwonić/napisać do biura i zapytać dlaczego nie jest to zrobione zgodnie z wizualizacją co jest to swego rodzaju wprowadzeniem w błąd.
Jedyny problem jest taki, że wizualizacja nie jest wiążąca, no ale można próbować rozmawiać z biurem.

Banachowiec

Postautor: Banachowiec » 01 sie 2018, 19:52

Jeśli chodzi o daszek, to w biurze powiedziano mi, że będzie wykonany z plastiku, a nie ma go w cale. Co do przegrody, również pytałem czy będzie tak ścięta na końcach jak na wizualizacji i otrzymałem odpowiedź, że tak. Miałem doczynienia z przeróżnymi deweloperami, ale tak prymitywnego szukania oszczędności jeszcze nie widziałem.

krup

Postautor: krup » 02 sie 2018, 11:18

Wydaje mi się, że nie chodzi o ścięcie ścianek tylko czy będą dociągnięte do barierki.
Jak dla mnie ważne jest, aby nikt nie mógł po tarasie przejść i kukać do sąsiedniego okna (tym bardziej że mamy okno w łazience na taras właśnie :o ), rogi niech sobie będą ścięte.

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”