Kazimierza no. 68 Kraków (Kazimierza Wielkiego) od MB Development - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Kazimierza no. 68 Kraków (Kazimierza Wielkiego) od MB Development - opinie i forum

Postautor: pozdro » 18 paź 2019, 20:12

Bzdury z tym wymaganiem zakupu miejsca. To są jakieś wyjątki. Nie wiem czy to nawet legalne jest można by do sądu zaskrarzyć, ze chcesz kupić mieszkanie a ci wciskają coś tam czego nie chcesz. Ja kupowałem swoje mieszkanie bez miejsca postojowego. Pewnie znajdą się inwestycje gdzie developer wciska dodatkowo miejsca postojowe, ale to raczej jest rzadkość. Ile się pytałem na przestrzeni ostatnich lat to nikt mi nie mówił, że musze kupić miejsce postojowe. Aczkolwiek wiem, że takie sytuacje miały miejsce jak pytałem o mieszkania w Warszawie u kilku deweloperów. Chyba, żeby się coś tak diametralnie zmieniło na przestrzeni ostatnich lat. Jeżeli jest tak faktycznie to by trzeba pozwy cywilne składać bo jak ktoś chce kupić mieszkanie to ciężko żeby ci ktoś wciskał obowiązkowe miejsce postojowe. To tak jakbyś kupował laptopa i ktoś ci wciskał obowiązkowy zakup etui na laptopa a będziesz go np. używał tylko w domu. :D

W N5D sytuacja wygląda napewno tak, że kiedyś budowali 2 poziomy garaży i faktycznie coś tam próbowali wciskać miejsca postojowe, ale nikt nie chciał, a mieszkania wcale jakoś super nie schodziły bo mieli dużo tych mieszkań. Jak rozmawiałem to dało sie kupić mieszkanie 42m2 bez miejsca postojowego, robili nawet jakieś promocje na miejsce postojowe. Zakładając, że te etapy co wysyłasz zmieniły podejście typowo na mieszkania pod inwestorów czyli mieszkania 35-50m2 (we wcześniejszych etapach było sporo większych mieszkań). Tym bardziej, wątpię że inwestorzy kupujący na wynajem studnetom, turystom, koropracowniką z Indii byliby chętni na kupowanie miejsc postojowych, może jakaś tam grupa tak, ale nie żeby im wciskać do każdego mieszkania. Nie przesadzajmy. Aczkolwiek może coś w ostatnim roku się zmieniło i deweloperzy mają pełno tych wolnych niesprzedanych miejsc postojowych i próbują to wciskać na siłę ludziom.

orodes

Re: Kazimierza no. 68 Kraków (Kazimierza Wielkiego) od MB Development - opinie i forum

Postautor: orodes » 18 paź 2019, 20:30

pozdro pisze:Bzdury z tym wymaganiem zakupu miejsca. To są jakieś wyjątki. Nie wiem czy to nawet legalne jest można by do sądu zaskrarzyć, ze chcesz kupić mieszkanie a ci wciskają coś tam czego nie chcesz. Ja kupowałem swoje mieszkanie bez miejsca postojowego. Pewnie znajdą się inwestycje gdzie developer wciska dodatkowo miejsca postojowe, ale to raczej jest rzadkość. Ile się pytałem na przestrzeni ostatnich lat to nikt mi nie mówił, że musze kupić miejsce postojowe. Aczkolwiek wiem, że takie sytuacje miały miejsce jak pytałem o mieszkania w Warszawie u kilku deweloperów. Chyba, żeby się coś tak diametralnie zmieniło na przestrzeni ostatnich lat. Jeżeli jest tak faktycznie to by trzeba pozwy cywilne składać bo jak ktoś chce kupić mieszkanie to ciężko żeby ci ktoś wciskał obowiązkowe miejsce postojowe. To tak jakbyś kupował laptopa i ktoś ci wciskał obowiązkowy zakup etui na laptopa a będziesz go np. używał tylko w domu. :D

Na Nowej 5 dzielnicy jeszcze parę miesięcy temu dało się kupić mieszkanie bez miejsca postojowego np. te mieszkanka przy pociągu dziś wszystkie mieszkania trzeba kupić z miejscem postojowym nawet te przy pociągu i opłata +60PLN/miesiąc utrzymanie, za m. postojowe. Dlatego dużo mieszkań stoi nie sprzedana a w planach jeszcze 2 budynki + te 4 co budują. To samo na Głowackiego bierzesz miejsce postojowe albo nie robimy dealu a tam jest po 40 000-50 000 (mowa o Galiinvest).

Poznańska Residence, Racławicka 50 i Kazimierza Wielkiego 68 są bez miejsca postojowego i zdajsie, że Aleje 29 i Kameralna Kamienica.

Najważniejsze jednak jest to aby budynek był zbudowany np. Mazowiecką 72 mieli zbudować w grudniu 2018 a dalej budują.
noweinwestycje.pl/inwestycja/mazowiecka-72-8188

pozdro

Postautor: pozdro » 19 paź 2019, 14:14

No to pewnie tak działa liczą że mniej mieszkań zostało i dużo wolnych postojowych to uda sie coś wcisnać. Jak się okaże że Kraków to nie Warszawa i chętnych na te miejsca nie będzie to znowu z bólem serca będą puszczać mieszkania bez miejsc postojowych. To w to uwierze. Naszczęście ludzie w Krakowie nie są głupi i nie dają sobie kitu wciskać jak to im miejsce postojowe jest niezbędnie do szczęścia potrzebne. Zwłaszcza jak kupują 40m2 pod studentów na wynajem co chodzą 1km na AGH z buta, a do domu wracają PKS lub PKP + 130 :) No nic majchrowscy urzędnicy zrobili deweloperów w konia zostaną z miejscami postojowymi :) W sumie mi ich nie żal.

kaczydziobek

Postautor: kaczydziobek » 06 lis 2019, 19:54

to ile tam bedzie budynków? 2 czy 1?

bip.krakow.pl/zalaczniki/dokumenty/n/254629/karta

292
AU-01-1.6740.1.294.2019.MKU
Budowa dwóch budynków wielorodzinnych, mieszkalno-usługowych z garażem podziemnym waz z instalacjami wewnętrznymi: wody, kanalizacji, grzewczymi, wentylacji i elektrycznymi, z instalacjami wewnętrznymi poza budynkiem: kanalizacji deszczowej oraz ze szczelnym zbiornikiem retencyjnym na działkach nr 15,16 i 17/2 obr. 4 Krowodrza przy ul. Kazimierza Wielkiego w Krakowie
12-02-2019

krk20

Postautor: krk20 » 16 lut 2020, 16:09

Krótkie nagranie od strony ulicy
youtube.com/watch?v=nqcJWVOj_sg

Mat84

Postautor: Mat84 » 16 lut 2020, 17:56

Inwestycja od tego dewelopera na Złotym Rogu jest już gotowa od ponad roku a nie widzę, żeby ktoś się wprowadzał, co się mogło wydarzyć?

slawek

Postautor: slawek » 16 lut 2020, 23:53

To, że budynek jest ukończony, to nie znaczy jeszcze, że ludzie mogą się wprowadzać, są jeszcze różne odbiory, urzędowe sprawy, więc to może potrwać.

Obrazek

A tu kilka zdjęć, które zrobiłem, jak byłem ostatnio w tej okolicy.

Obrazek

Trochę mało okien od strony ulicy, ale pewnie taki jest na to koncept.

Obrazek

Ciekawe jak się sprzedają te mieszkania na Kazimierza Wielkiego 68.

traker

Postautor: traker » 18 lut 2020, 9:20

A jak rozwiązali sprawę z oknami i balkonami tych ludzi w bloku obok patrząc na prawo w stronę ulicy Nowowiejskiej ?
Nie ma zdjęcia od strony parku kieszonkowego na tyłach urzędniczej 62A i Nowowiejskiej : (

kwk

Postautor: kwk » 18 lut 2020, 11:21

Strasznie gruby styropian tam chyba planuja, zeby sie zlicowac z istniejacym budynkiem : D

Mar G

Postautor: Mar G » 18 lut 2020, 21:26

16 k...

investmap.pl/krakow-kazimierza-no-68-w-miejsce-pawilonu-na-krowodrzy-powstaje-apartamentowiec-wizualizacje.a146588

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”