Pyskaty pisze:Esposaa pisze:slawek pisze:W ogóle, to daleko będzie z tych bloków do planowanego tramwaju?
Około 300 metrów jest planowany przystanek tramwajowy.
Czy są tu osoby. które zdecydowały się na zakup mieszkania i podzieli się swoimi przemyśleniami, wrażeniami? : ) Zastanawiamy się nad tą inwestycją, mieszkania są ciekawe, ale ceny dość wygórowane
Ja rozważałem 2 msce temu, ale po kilku podróżach w godzinach szczytu odpuściłem tę lokalizację. Dojazd właściwie tylko przez 29 listopada, która zamienia się w jeden wielki korek. Jej modernizacja moim zdaniem nie poprawi znacząco sytuacji, bo poszerzyć można właściwie tylko zjazdy. Tramwaj coś tam poprawi jeśli będzie jeździł bardzo często. Tak czy inaczej obecnie komunikacyjnie jest to koszmar. Inna kwestia czy chcesz mieszkać na budowie, bo po skończeniu jednego etapu zaczynają się następne.
Ceny są wygórowane zarówno w Bumie, Ozonie jak i Sento, które tam budują, ale faktem jest, że Buma ma ceny najniższe. Pozostali z cenami już odlecieli w kosmos biorąc pod uwagę lokalizację i braki infrastrukturalne. Bez wątpienia wszyscy deweloperzy tam budujący wliczyli już w ceny obwodnicę północną, poszerzenie 29 listopada i tramwaj, które jeszcze nie powstały.
Nie pomyśleli tam o tym, żeby budować kolejne etapy w taki sposób, żeby nowy nie był już uciążliwy dla wcześniejszego (czyli np. tylko elewacja i prace w środku), jeśli tak, to trochę słabo. Mnie tam brakuje lokali usługowych na osiedlu, nie wiem czy to się zmieni czy nie, niemniej obecnie wygląda to raczej słabo i po podstawowe usługi trzeba udawać się gdzieś dalej.
Zgadzam się, że cenowo jednak trochę tam odpływają, niby do centrum znacznie bliżej niż np. z Klinów, ale jednak dojazd jest tragiczny, a na wspomniane wyżej usprawnienia komunikacyjne, trzeba będzie jeszcze zaczekać. A na odkorkowanie al. 29 Listopada, poza jej poszerzeniem, powinno wpłynąć też wybudowanie północnej obwodnicy, może zejdzie część ruchu z alei dzięki temu. Z drogiej strony tamte rejony mocno się zabudowują, nie tylko bloki, ale osiedla domów, bliźniaków itp., większość tych ludzi będzie kiedyś każdego dnia dojeżdżała do miasta.
Swoją drogą ma ktoś może jakieś aktualne zdjęcia z tej budowy, chętnie bym zobaczył, jak to teraz wygląda.