terens pisze:Napisze ktoś, jak się mieszka w tym budynku wybudowanym przez Bryksy i w tej okolicy? Bo po drogiej stronie ulicy Bohomolca ma powstać Domosfera Kraków etap II, a jak oceniacie pierwszy?
Mieszkam w I etapie i mam mieszane uczucia.
Plusy:
- dobra lokalizacja, można załatwić wszystko bez auta (sklepy/restauracje, Serenada, urząd w Serenadzie, park wodny, siłownie). 3min do przystanku skąd co kilka minut odjeżdża autobus do centrum.
- dużo miejsc parkingowych, dzięki czemu jest sporo przestrzeni (2 piętra pod ziemią). Wynajmowałem wcześniej miejsca w wielu blokach i zawsze był problem z otwarciem drzwi - tutaj jest pod tym względem luksus.
Minusy:
- lokale usługowe. Kupując mieszkanie brałem pod uwagę to że lokale usługowe mogą przeszkadzać, ale nie spodziewałem się że aż tak. Codziennie napierdzielają wózkami w biedronce, hałas niesie się po całym pionie. Na 2 piętrze często słychać dźwięk jakby ktoś stukał młotkiem (nawet po północy).
Dodatkowo średnio kilka razy w miesiącu któryś z lokali uruchamia przez przypadek alarm przeciwpożarowy, który przez kilkanaście minut (do przyjazdu straży) strasznie halasuje.
- jakość klatek schodowych i części wspólnych - wynajmowałem mieszkania przez kilka lat w różnych nieruchomościach.. nowe, stare, bardzo stare. Nigdzie nie widziałem takich zniszczeń jak w domosferze po kilku miesiącach od oddania. Dziury w ścianach, zniszczona winda, rysy na wykładzinach. Można zwalać winę na użytkowników, ale wątpię by mieszkali tu gorsi ludzie niż w innych blokach. Zakładam że cięli koszty i oszczędzili na jakości częsci wspólnych.
- masakrycznie twarda woda. Badałem wodę zwykłymi paskami pomiarowymi, ale też wysłałem do laboratorium. Wyniki - bardzo twarda. Droga deszczownica po 1,5 roku używania ledwo działa, mieszkańcom się niszczy sprzęt AGD. Temat zgłaszany do administracji, jedyną możliwością jest założenie filtrów na własnej części instalacji.
- brak ciepłej wody w kranie. Cały pion nie ma gorącej wody. Czasami trzeba czekać kilka minut zanim zacznie płynąć ciepła woda. Temat zgłaszany do administracji, przysłali hydraulika który wyczyścił filtr główny - pomogło to na jeden dzień.
- wilgoć w komórce lokatorskiej. Kilka miesięcy temu pojawiła mi się na ścianie mokra plama. Zgłosiłem temat to administracji, oni przekazali maila do dewelopera, deweloper do wykonawcy i tak czekam od ponad miesiąca przypominając co chwilę.
Podsumowując, mieszka mi się dobrze ze względu na lokalizację. Minusy opisane wyżej trochę mi przeszkadzają, ale nie na tyle by się wyprowadzać. Jeśli administracja i deweloper na reagowaliby na zgłoszenia mieszkańców z odpowiednim priorytetem i starali się naprawiać problemy to polecałbym w 100%. Natomiast odnoszę wrażenie że mimo że kontakt jest dobry (szybko odpisują na maile, mamy fajny portal internetowy z głosowaniami, opłatami) - to brakuje sprawnego działania i procesów.