Wg mnie taki mostek to rozwiązanie doraźne, jego przepustowość jest większą ale w dalszym ciągu zbyt mała i nie gwarantuje, że garaż nie zostanie zalany.
Wierzę, że Eko Park coś z tym zrobi, chyba nie mają wyjścia - zaczęli kolejny etap (5 budynków) i jakoś klienta trzeba uspokoić.
Ja jestem na etapie remontu więc mnie tam nie ma na bierząco, jutro podjadę pewnie to zrobię oględziny.
A jeszcze wracając do tych mostków, to nie wiem czy one celowo takie nie są i pełnią role bufora żeby stopniowo odprowadzać wodę. Rowy są dość wysokie i jednak trochę tej wody są w stanie pomieścić. To co się dzieje teraz to anomalie i podtopienia są praktycznie wszędzie.
No ale to takie moje przemyślenie
U Przybyszewskiego Kraków [deweloper Ekopark] - forum i opinie o inwestycji
Re: U Przybyszewskiego Kraków [deweloper Ekopark] - forum i opinie o inwestycji
Tak, zrobią coś z tym, w poniedziałek od samego rana to dla nich sprawa absolutnie priorytetowa
Poczekają 3 lata na pozwolenie od Wód Polskich, następne 3 lata na pozwolenie na budowę, generalnie to i tak optymistycznie.

Poczekają 3 lata na pozwolenie od Wód Polskich, następne 3 lata na pozwolenie na budowę, generalnie to i tak optymistycznie.
Z tego co słyszałem to jest częsty problem i jeden z najpopularniejszych powodów sporów wspólnot z deweloperami. Ludzie jak odbierają mieszkania to sprawdzają mieszkanie, nikt przecież nie lata po osiedlu z ekspertami od inżynierii wodnej i nie sprawdza melioracji. Mieszkanka pięknie się sprzedają a potem pojawia się jakaś burza, roztopy na wiosnę i nagle wychodzi na wierzch, że projekt jest skopany. Deweloper rozkłada ręce i zwala na miasto, że coś tam nie jest wybudowane. Miasto wskazuje na dewelopera, że wykonał obiekt niedostosowany do infrastruktury. Deweloper odbija piłeczkę, że dostał przecież wszystkie zgody itd. No i tak można się bawić latami, winnych brak.
Dobrze, że takie rzeczy wychodzą zanim przynajmniej część ludzi sfinalizuje umowy.
Dobrze, że takie rzeczy wychodzą zanim przynajmniej część ludzi sfinalizuje umowy.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
Krytyka "powodzi" w tym miejscu w kontekście winy budynku, dewelopera, miasta, wodociągów etc nie jest na miejscu... Kraków (jeśli sprawdzacie wiadomości, to wiecie ze nie tylko) od kilku dni pływa, co drugie osiedle ma ten sam problem, ulice płyną, studzienki wybuchają. Czy wszyscy tu obecni, nie wiecie tego? Nie jest to prosta sprawa, ale nie bądźmy "nie znam się to się wypowiem".
fusion pisze:Krytyka "powodzi" w tym miejscu w kontekście winy budynku, dewelopera, miasta, wodociągów etc nie jest na miejscu... Kraków (jeśli sprawdzacie wiadomości, to wiecie ze nie tylko) od kilku dni pływa, co drugie osiedle ma ten sam problem, ulice płyną, studzienki wybuchają. Czy wszyscy tu obecni, nie wiecie tego? Nie jest to prosta sprawa, ale nie bądźmy "nie znam się to się wypowiem".
no fakt a w sumie kogo oprócz lokatorów osiedla czy osiedli "przy rowie" jeszcze na Krowodrzy tak pięknie zalało ?
Ta decyzja środowiskowa dotyczy działek etapu 3. Może i 4 kiedyś będzie ale na razie nic jeszcze oficjalnego nie ma.
mefiu84 pisze:fusion pisze:Krytyka "powodzi" w tym miejscu w kontekście winy budynku, dewelopera, miasta, wodociągów etc nie jest na miejscu... Kraków (jeśli sprawdzacie wiadomości, to wiecie ze nie tylko) od kilku dni pływa, co drugie osiedle ma ten sam problem, ulice płyną, studzienki wybuchają. Czy wszyscy tu obecni, nie wiecie tego? Nie jest to prosta sprawa, ale nie bądźmy "nie znam się to się wypowiem".
no fakt a w sumie kogo oprócz lokatorów osiedla czy osiedli "przy rowie" jeszcze na Krowodrzy tak pięknie zalało ?
Zachęcam patrzeć szerzej, a nie tylko "przy rowie"

a) mnie zalało przy G. Bronowice. I tez komórki zalane,windy nieczynne, straż pompowała wodę.
b) kilka postów wstecz kilka linków
c) zobacz proszę efekty wylania np. Drwinki,
d) polecam wiadomości, np.
dziennikpolski24.pl/krakow-fatalna-sytuacja-osiedla-na-klinach-co-deszcz-to-zalane-ulice-i-garaze-zdjecia/ga/c1-15683851/zd/50370323
wiadomosci.onet.pl/krakow/krakow-woda-zalewa-osiedle-i-bloki-powstajace-w-ramach-mieszkania-plus/e91wzdw
radiokrakow.pl/aktualnosci/krakow/paraliz-komunikacyjny-w-krakowie-relacja-na-zywo
tvn24.pl/krakow/krakow-po-ulewie-zalane-ulice-nie-dziala-sygnalizacja-5149201
gazetakrakowska.pl/krakow-osiedle-kabel-znow-pod-woda-po-ulewnych-deszczach-jakie-przeszly-przez-miasto/ar/c1-15712254
wypisz wymaluj
gazetakrakowska.pl/krakow-zbyt-waski-przepust-pod-malym-mostkiem-moze-byc-przyczyna-tragedii-urzednicy-odpowiadaja-zaniepokojonemu-mieszkancowi/ar/c1-15721642
gazetakrakowska.pl/krakow-zbyt-waski-przepust-pod-malym-mostkiem-moze-byc-przyczyna-tragedii-urzednicy-odpowiadaja-zaniepokojonemu-mieszkancowi/ar/c1-15721642
Jak tam po ostatnich ulewach? Części wspólne i garaże znowu zalane?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”