Osiedle Telimeny Kraków KG Group - opinie i forum mieszkańców (Bieżanów)
Re: Osiedle Telimeny Kraków KG Group - opinie i forum mieszkańców (Bieżanów)
Profesjonalny odbiór...Namnożyło się profesjonalistów. Wahadełko i szklaną kulę też macie? Powiedzmy, że jestem człowiekiem małej wiary i wybitnie mnie drażni robienie ze wszystkiego magii, a co za tym idzie wycenianie razy siedem. Zwyczajne mieszkania o wartości pałacu, odbiór w cenie złota, co jeszcze zrobicie żeby wyciągnąć od ludu kasę?
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
ghd pisze:Profesjonalny odbiór...Namnożyło się profesjonalistów. Wahadełko i szklaną kulę też macie? Powiedzmy, że jestem człowiekiem małej wiary i wybitnie mnie drażni robienie ze wszystkiego magii, a co za tym idzie wycenianie razy siedem. Zwyczajne mieszkania o wartości pałacu, odbiór w cenie złota, co jeszcze zrobicie żeby wyciągnąć od ludu kasę?
Widzę, że jesteś tu nowy, zamieściłeś zaledwie trzy posty ale jakże odkrywcze..... To czy jesteś małej wiary czy dużej nie wszystkich musi interesować, a jeżeli czujesz się na siłach żeby odbierać mieszkanie samemu zrób to jak najbardziej ...jednak przeciętni odbiorcy z pewnością nie mają o tym pojęcia więc twoje uwagi nie mają raczej zastosowania większości wypadków.
Jakbyś sobie zadał odrobinę trudu to prześledziłbyś moje wpisy i ustalił że nie mam nic wspólnego zawodowo z firmami do odbioru ani też nie polecam żadnej konkretnej. ..
No więc sam widzisz, że należy ludziom uświadomić, by nie wyrzucali swej ciężko zarobionej gotówki na cwanych oglądaczy pustych ścian. Jeżeli Tobie cudowna firma znalazła 56 usterek, a wspaniałomyślny deweloper usunął je wszystkie co do jednej, wypada mi tylko zadać pytanie zasadnicze. Co to za ruina i czy był przy tym wszystkim obecny Smok? Krótko mówiąc. Nie dajcie sobie wmawiać, że odbiór prostej konstrukcji jaką jest surowe mieszkanie, bez ogrzewania, wody i prądu, w zwyczajnym bloku, choćby nie wiem jak mocno przeszacowanym co do ceny, wymaga czegoś więcej, niż standardowej dokładności i uwagi.
ghd pisze:No więc sam widzisz, że należy ludziom uświadomić, by nie wyrzucali swej ciężko zarobionej gotówki na cwanych oglądaczy pustych ścian. Jeżeli Tobie cudowna firma znalazła 56 usterek, a wspaniałomyślny deweloper usunął je wszystkie co do jednej, wypada mi tylko zadać pytanie zasadnicze. Co to za ruina i czy był przy tym wszystkim obecny Smok? Krótko mówiąc. Nie dajcie sobie wmawiać, że odbiór prostej konstrukcji jaką jest surowe mieszkanie, bez ogrzewania, wody i prądu, w zwyczajnym bloku, choćby nie wiem jak mocno przeszacowanym co do ceny, wymaga czegoś więcej, niż standardowej dokładności i uwagi.
Po pierwsze odbierałem mieszkanie już wykończone a nie w stanie surowym, ale nawet gdybym odbierał w stanie surowym to wziąłbym ekipę.
Po drugie to co ty robisz ze swoimi pieniędzmi to twoja sprawa i nie za bardzo chyba nikt nie oczekuje tutaj twoich rad co ma robić z własnymi pieniędzmi.
Po trzecie właśnie sam fakt że znaleźli tyle usterek ktore zostały szczęśliwie usunięte świadczy o tym że ekipę trzeba brać bo sam nie znalazłbym jednej trzeciej tego co ekipami wynalazła. Bez ogrzewania , wody i prądu? W zwykłym bloku? To ja mam zasadnicze pytanie gdzie ty mieszkasz?

Po czwarte proponuję żebyś założył własny wàtek na temat twoich osobistych górnolotnych porad może niekoniecznie w tym wątku bo zajmujesz miejsce a wątpię żeby ktokolwiek był zainteresowany twoimi genialnymi teoriami.
A po piąte nie wiem o jakim Smoku piszesz ale myślę że już ustaliliśmy że bredzisz...z każdym postem coraz bardziej, więc no to pytanie nie musisz odpowiadać.
ghd pisze:No więc sam widzisz, że należy ludziom uświadomić, by nie wyrzucali swej ciężko zarobionej gotówki na cwanych oglądaczy pustych ścian. Jeżeli Tobie cudowna firma znalazła 56 usterek, a wspaniałomyślny deweloper usunął je wszystkie co do jednej, wypada mi tylko zadać pytanie zasadnicze. Co to za ruina i czy był przy tym wszystkim obecny Smok? Krótko mówiąc. Nie dajcie sobie wmawiać, że odbiór prostej konstrukcji jaką jest surowe mieszkanie, bez ogrzewania, wody i prądu, w zwyczajnym bloku, choćby nie wiem jak mocno przeszacowanym co do ceny, wymaga czegoś więcej, niż standardowej dokładności i uwagi.
Widać że nie masz pojęcia o czym piszesz

Ustalmy jedno. To, że istnieją ludzie, którym można wcisnąć każdą bajkę i słono za nią skasować, nie znaczy, że wszyscy są tacy sami. Rozumiem emocje i przejęcie, wszak własne lokum rzecz święta, a w obecnej sytuacji często decyzja ostateczna. Natomiast nie bardzo wiem skąd takie rozwolnienie, łącznie z personalnym podgryzaniem? Tym bardziej, że ja jedynie zwróciłem uwagę, że nie ma sensu bać się prostego odbioru surowego mieszkania w którym żadna z instalacji nie działa. Są ściany, sufit, podłoga, otwory drzwiowe, okna i drzwi. Co tam jest takiego skomplikowanego w tych czworakach, że mężczyzna z kątownikiem, łatą, metrówką oraz zdrowymi oczami nie jest w stanie podołać temu strasznemu odbiorowi? Wracając jeszcze do pytania gdzie ja mieszkam? Jakie to ma znaczenie? Wystarczy, że wiem gdzie Ty mieszkasz. 

ghd pisze:Ustalmy jedno. To, że istnieją ludzie, którym można wcisnąć każdą bajkę i słono za nią skasować, nie znaczy, że wszyscy są tacy sami. Rozumiem emocje i przejęcie, wszak własne lokum rzecz święta, a w obecnej sytuacji często decyzja ostateczna. Natomiast nie bardzo wiem skąd takie rozwolnienie, łącznie z personalnym podgryzaniem? Tym bardziej, że ja jedynie zwróciłem uwagę, że nie ma sensu bać się prostego odbioru surowego mieszkania w którym żadna z instalacji nie działa. Są ściany, sufit, podłoga, otwory drzwiowe, okna i drzwi. Co tam jest takiego skomplikowanego w tych czworakach, że mężczyzna z kątownikiem, łatą, metrówką oraz zdrowymi oczami nie jest w stanie podołać temu strasznemu odbiorowi? Wracając jeszcze do pytania gdzie ja mieszkam? Jakie to ma znaczenie? Wystarczy, że wiem gdzie Ty mieszkasz.
No i mamy na forum kolejnego trolla. Szybko dales sie tu poznac...Na Twoim miejscu zmienilbym od razu forum albo nick...
Krakus44 pisze:ghd pisze:Ustalmy jedno. To, że istnieją ludzie, którym można wcisnąć każdą bajkę i słono za nią skasować, nie znaczy, że wszyscy są tacy sami. Rozumiem emocje i przejęcie, wszak własne lokum rzecz święta, a w obecnej sytuacji często decyzja ostateczna. Natomiast nie bardzo wiem skąd takie rozwolnienie, łącznie z personalnym podgryzaniem? Tym bardziej, że ja jedynie zwróciłem uwagę, że nie ma sensu bać się prostego odbioru surowego mieszkania w którym żadna z instalacji nie działa. Są ściany, sufit, podłoga, otwory drzwiowe, okna i drzwi. Co tam jest takiego skomplikowanego w tych czworakach, że mężczyzna z kątownikiem, łatą, metrówką oraz zdrowymi oczami nie jest w stanie podołać temu strasznemu odbiorowi? Wracając jeszcze do pytania gdzie ja mieszkam? Jakie to ma znaczenie? Wystarczy, że wiem gdzie Ty mieszkasz.
No i mamy na forum kolejnego trolla. Szybko dales sie tu poznac...Na Twoim miejscu zmienilbym od razu forum albo nick...
Ojej. Nazwisko i imię zaraz zmienię. Prawdziwy tropiciel. Jesteś tutaj stróżem, czy psuję ci odbiorowy biznes? Będę u pani? Tylko dlatego, że zachęcam ludzi do samodzielnego myślenia i działania? Jakież to zdolności trzeba mieć, żeby sprawdzić okno, czy wymiar otworu drzwiowego? Myślicie mili państwo, że wykonawcy , którzy będą wam wykańczali przyszłe gniazdka to profesorowie po uczelniach? Nie dajcie się naciągać towarzystwu żerującemu na waszej naiwności. Kocham te gadki, że kilkaset tysięcy na mieszkanie , a żal wydać parę stówek. Parę stówek tu , parę tam, a kolejna banda cwaniaczków zaciera łapki. No nic. Ja tylko ostrzegałem. Każdy sobie zrobi co będzie chciał.
No i po co się kłócić...
I tak każdy z Nas jest myśląca istota i zrobi to na co ma ochotę !!!
Ja wzięłam ekipę i nie żałuję!!
Na drzwi wejściowe czy okna jest gwarancja producenta więc dlaczego mam mieć odrapane drzwi wejściowe czy porysowane szyby w oknach i pęknięta ramę?
Wydajesz kilkaset tysięcy zł i masz się sam na Siebie wkurzać później przez lata,że mogłeś zgłosić a nie zgłosiłeś bo nie wiedziałeś o usterce która wychodzi po roku?..po pierwszej zimie?.. bierzesz kredyt na X lat i później naprawisz za Swoje to co powinien poprawić deweloper??
No słabo troszkę...słabooooo........
Poza tym wydasz na ekipę 500zl i usterki naprawi Ci deweloper,a nie Pan od płytek który skasuje Cię 2x więcej bo musi zrobić wylewkę czy nadlać coś klejem...albo stolarz który nie zamontuje Ci Twojej wymarzonej kuchni ładnie i prosto bo ściany krzywe
...
Każdy niech popatrzy na Siebie i niech przemysli czy chce czy nie szukać fachowców z uprawnieniami Inspektora do odbioru czy może wziąć tańszego fachowca,ale znającego się na robocie..czy sam jak to napisałeś z łatą i metrówka odbierze Sobie mieszkanie...
Nie zaśmiecajmy wątku i piszmy konkrety

I tak każdy z Nas jest myśląca istota i zrobi to na co ma ochotę !!!
Ja wzięłam ekipę i nie żałuję!!
Na drzwi wejściowe czy okna jest gwarancja producenta więc dlaczego mam mieć odrapane drzwi wejściowe czy porysowane szyby w oknach i pęknięta ramę?
Wydajesz kilkaset tysięcy zł i masz się sam na Siebie wkurzać później przez lata,że mogłeś zgłosić a nie zgłosiłeś bo nie wiedziałeś o usterce która wychodzi po roku?..po pierwszej zimie?.. bierzesz kredyt na X lat i później naprawisz za Swoje to co powinien poprawić deweloper??
No słabo troszkę...słabooooo........

Poza tym wydasz na ekipę 500zl i usterki naprawi Ci deweloper,a nie Pan od płytek który skasuje Cię 2x więcej bo musi zrobić wylewkę czy nadlać coś klejem...albo stolarz który nie zamontuje Ci Twojej wymarzonej kuchni ładnie i prosto bo ściany krzywe

Każdy niech popatrzy na Siebie i niech przemysli czy chce czy nie szukać fachowców z uprawnieniami Inspektora do odbioru czy może wziąć tańszego fachowca,ale znającego się na robocie..czy sam jak to napisałeś z łatą i metrówka odbierze Sobie mieszkanie...
Nie zaśmiecajmy wątku i piszmy konkrety

Rozumiem emocje, ale dalej nie wiem w jakim celu wołać osobę trzecią w rozliczeniach z deweloperem, ale w porządku. Nie chcę się kłócić. Zadaję zatem pytanie. Co jest w stanie stwierdzić pan po szkołach i z uprawnieniami wystawiający fakturę za oglądanie pustych ścian? Konkretnie i bez zaśmiecania wątku. Punkt po punkcie, żebym wiedział gdzie szukać przy odbiorze. Pomożecie?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”