Witam Sąsiadów,
z tymi skrzynkami to rzeczywiście dziwna sytuacja bo wychodzi na to, że będą znajdować się na elewacji tam gdzie ma być postawiona wiata na auto dla mieszkań na parterze. Może to wynika z tego, że pierwotnie w zamyśle dewelopera to nie miały być dwa lokale tylko jeden dom szeregowy i tak już zostało.
Swoją drogą czy ktoś ma informacje jak te wiaty mają wyglądać i z czego być wykonane? Deweloper do tej pory zasłaniał się odpowiedzią, że nie wie jak będą wyglądać wiaty bo czekają na skończenie elewacji.
Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)
Re: Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)
No tak tylko w III etapie są domy tak jak miało być i mieszkania bo każde mieszkanie z III etapu ma swój garaż.
Wiec wychodzi na to ze jak sąsiad będzie miał taki kaprys to co dzień będzie chodził do mnie i sprawdzał sobie np stan liczników.
Wiec wychodzi na to ze jak sąsiad będzie miał taki kaprys to co dzień będzie chodził do mnie i sprawdzał sobie np stan liczników.
Nie chciałbym martwić ale stan rzeczy na budowie nie zwiastuje odbiorów początkiem czerwca.
Niestety dla mnie ta firma nie jest rzetelna.
A to nie jest ta firma co kiedyś grzejniki sprzedawała i się zwinęła nagle? Ja wiem, że kiedyś u nich grzejnik kupowałem i mi akurat wysłali, ale po roku patrze a tam pełno wpisów ludzi którzy grzejników na oczy nie zobaczyli. No, ale zakładam że jednak grzejniki bardziej ryzykowny biznes i łatwiej zbankurotwać niż na deweloperce co klienci już wszystko kupi marża jest 25% i się spokojnie buduje. bayzone.pl czy jakoś tak się to nazywało
Nie @pozdro nie ta sama
yogmen pisze:Nie chciałbym martwić ale stan rzeczy na budowie nie zwiastuje odbiorów początkiem czerwca.
Odbiór ma być chyba końcem czerwca, a nie początkiem.
Witajcie. Czy nie martwi Was dojazd do inwestycji Aleja zbożowa? Chodzi mi o drogę od skrętu z ul. Wygoda w ulicę Zbożowa. Jest to bardzo wąska droga ,pod górę ze słabą widocznością w początkowym etapie , de facto mieści się tam ledwo jeden samochód. Dziś z ciekawości byłem zobaczyć to w realu i właściciele domów na ul. Zbożowa poustawiali przy drodze w miejscach gdzie teoretycznie możnaby się minąć zajeżdżając na część ich posesji pustaki i inne elementy mające to uniemożliwić. Ten fragment drogi ma na oko 100m. Osobiście trudno mi sobie wyobrazić co zrobić gdy spotkają się tam 2 samochody naprzeciw siebie. Ewidentnie widać że "sąsiedzi" inwestycji Aleja Zbożowa nie są zadowoleni z faktu rozbudowy dewelopera i robią wszystko by utrudnić przemieszczanie się samochodami na ul. Zbożowa. Co o tym sądzicie?
sarames pisze:yogmen pisze:Nie chciałbym martwić ale stan rzeczy na budowie nie zwiastuje odbiorów początkiem czerwca.
@sarames o ile się nie mylę to w waszym przypadku tak na końcu czerwca ale ja mam na myśli III etap który już jest przesunięty a zapewnienia że chcą III etap oddawać początkiem czerwca nie mają pokrycia no moje oko i ich rozmach to IV etap też jest do przesunięcia między innymi że potrzebują min 3 tygodnie na pozwolenie o ile nikt się do niczego nie przyczepi a niestety końca tam nie widac.
jak widać nie tylko mnie ta bajka była sprzedana.Mn06 pisze:rozmawiajac z przedstawicielem WBG poczatkiem maja (droga byla juz w budowie) poinformowano mnie ze odbiory planowane sa poczatkiem czerwca i że wszystko jest ok.
Mattwbr pisze:Witajcie. Czy nie martwi Was dojazd do inwestycji Aleja zbożowa? Chodzi mi o drogę od skrętu z ul. Wygoda w ulicę Zbożowa. Jest to bardzo wąska droga ,pod górę ze słabą widocznością w początkowym etapie , de facto mieści się tam ledwo jeden samochód. Dziś z ciekawości byłem zobaczyć to w realu i właściciele domów na ul. Zbożowa poustawiali przy drodze w miejscach gdzie teoretycznie możnaby się minąć zajeżdżając na część ich posesji pustaki i inne elementy mające to uniemożliwić. Ten fragment drogi ma na oko 100m. Osobiście trudno mi sobie wyobrazić co zrobić gdy spotkają się tam 2 samochody naprzeciw siebie. Ewidentnie widać że "sąsiedzi" inwestycji Aleja Zbożowa nie są zadowoleni z faktu rozbudowy dewelopera i robią wszystko by utrudnić przemieszczanie się samochodami na ul. Zbożowa. Co o tym sądzicie?
Matwi mnie jednak dwa samochody to jest jeszcze do ogarnięcia w MPZP jest zapis
rezerwy terenu określone na rysunku planu liniami rozgraniczającymi;
szerokości pasa drogowego wyznaczonego tymi liniami dla poszczególnych klas ulic i dróg publicznych wynoszą:
6)ulice klasy D (dojazdowa) - 10m;
co swoją drogą jest dość ciekawe bo pierszy budynek już stoi w pasie

W planie jest też zapis że stojące elementy można remontować nowe postawić będzie bardzo ciężko kwestia uporządkowania przez gminę (bo deweloperzy raczej nie będą szli w tym kierunku chodź chciałbym się mylić) chodź zauważcie ze już nowe działki mają wyodrębnioną działkę pod drogę
yogmen pisze:sarames pisze:yogmen pisze:Nie chciałbym martwić ale stan rzeczy na budowie nie zwiastuje odbiorów początkiem czerwca.
@sarames o ile się nie mylę to w waszym przypadku tak na końcu czerwca ale ja mam na myśli III etap który już jest przesunięty a zapewnienia że chcą III etap oddawać początkiem czerwca nie mają pokrycia no moje oko i ich rozmach to IV etap też jest do przesunięcia między innymi że potrzebują min 3 tygodnie na pozwolenie o ile nikt się do niczego nie przyczepi a niestety końca tam nie widac.
@yogmen,
ja dostałam informację, że wszystko chcą oddać razem (tj. III i IV etap) i będą chcieli skończyć w połowie czerwca całość. Szczerze mówiąc nie wierzę, że wyrobią się z wszystkim do połowy czerwca, ale w akcie notarialnym jest zapis, że roboty budowlane zakończone zostaną 30.06., więc spodziewałabym się że dopiero wtedy będą zaczynać ogarniać pozwolenia i pewnie niestety nawjcześniej po połowie lipca będzie można coś działać z wykończeniem :/
sarames pisze:yogmen pisze:sarames pisze:Odbiór ma być chyba końcem czerwca, a nie początkiem.
@yogmen,
ja dostałam informację, że wszystko chcą oddać razem (tj. III i IV etap) i będą chcieli skończyć w połowie czerwca całość. Szczerze mówiąc nie wierzę, że wyrobią się z wszystkim do połowy czerwca, ale w akcie notarialnym jest zapis, że roboty budowlane zakończone zostaną 30.06., więc spodziewałabym się że dopiero wtedy będą zaczynać ogarniać pozwolenia i pewnie niestety nawjcześniej po połowie lipca będzie można coś działać z wykończeniem :/
No i właśnie tu jest pies pogrzebany po co zatem były umowy podpisywane w ten sposób a potem zwalanie winy na wykonawcę przyłącza? Potem ja muszę świecić oczami przed ekipą etc. po to dla mnie jest harmonogram by się go trzymać i móc pewne rzeczy zaplanować.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”