Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji
Re: Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji
Aktualnie montowane są okna w inwestycji, natomiast według mnie nijak ma się to do przedstawionej wizualizacji. Poprzeczka w oknach na wspominanej wizualizacji jest na wysokości barierki, jednak w rzeczywistości wydaje się ona dużo wyżej. Czy ktoś również zwrócił na to uwagę, co o tym myślicie?

Nie widziałam na żywo ale patrząc na zdjęcie faktycznie poprzeczka w oknie wydaje się być wyżej niż na wizualizacji. Nie wygląda to korzystnie. Czy ktoś wie jakie dokładnie okna są montowane ?
Dzięki za zdjęcie.
Poprzeczka pewnie jest w połowie, tylko okna górnej części będą się otwierać dlatego jest "grubiej"(na wizualizacji nie ma tego uwzględnionego), dodatkowo złudzenie optyczne potęguje fakt białej ochronnej okleiny na ramach okiennych, na tle szarego betonu.
Poprzeczka pewnie jest w połowie, tylko okna górnej części będą się otwierać dlatego jest "grubiej"(na wizualizacji nie ma tego uwzględnionego), dodatkowo złudzenie optyczne potęguje fakt białej ochronnej okleiny na ramach okiennych, na tle szarego betonu.
No mycie okien od zewnątrz będzie akrobacją.
Byliśmy zapewnieni przez dewelopera, że poprzeczka w oknach będzie na wysokości około 90 cm, co pozwoli łatwo je umyć. Aktualnie widać, że poprzeczka będzie znacznie wyżej, co uniemożliwi mycie okien nieotwieranych. Ogólnie te okna strasznie szpecą całą inwestycję, otwierana część wygląda jak okienka do piwnicy... Odbiega to znacznie od wizualizacji, czy tylko ja mam takie zdanie? - Wam się to podoba?
-
Okna będą białe czy brązowe jak na wizualizacji? Mam nadzieję, że to białe to tylko taśma ochronna.
vaaniE pisze:Byliśmy zapewnieni przez dewelopera, że poprzeczka w oknach będzie na wysokości około 90 cm, co pozwoli łatwo je umyć. Aktualnie widać, że poprzeczka będzie znacznie wyżej, co uniemożliwi mycie okien nieotwieranych. Ogólnie te okna strasznie szpecą całą inwestycję, otwierana część wygląda jak okienka do piwnicy... Odbiega to znacznie od wizualizacji, czy tylko ja mam takie zdanie? - Wam się to podoba?
Okna maja wysokość 216cm według danych na rzutach. Tutaj wyglada ze poprzeczka jest w połowie czyli na 105/107cm. Fakt ze lepiej by to wyglądało dla całości 90cm.
myszy_kiszka pisze:Okna będą białe czy brązowe jak na wizualizacji? Mam nadzieję, że to białe to tylko taśma ochronna.
Okna są jasno brązowe. Przy zbliżeniu widać odklejające się taśmę a pod nią w kolorze jasno brązowym - prawdopodobnie brzozowym. Co do samych okien i wysokości poprzeczki, patrząc z dołu zmienia się perspektywa, wiec poprzeczka jest najprawdopodobniej w połowie, co nie zmienia faktu że nie ładnie to wygląda, początkowa wizualizacja z całymi oknami była o niebo lepsza, można było otworzyć całe drzwi. Choć tam myć trzeba by było szklana barierkę, o tej samej wysokości. Problem pozostałby wiec ten sam.
Ci zirytowani wyglądem okien odbiegającym od wizualizacji już rozumiem napisali do Nokturna z zapytaniem o co chodzi?
Czytał ktoś w umowach i konspekcie czy oni mogą zrobić taką zmianę? Wygląd jest faktycznie inny.
Ja właśnie czekam na odpowiedź odnośnie tego co się stało z drzewami i jakie są plany odnośnie terenu przed blokiem od strony północy (bo kto wie, może spółdzielnia jednak sprzedaje i postawią nam tam punktowca
).
Czytał ktoś w umowach i konspekcie czy oni mogą zrobić taką zmianę? Wygląd jest faktycznie inny.
Ja właśnie czekam na odpowiedź odnośnie tego co się stało z drzewami i jakie są plany odnośnie terenu przed blokiem od strony północy (bo kto wie, może spółdzielnia jednak sprzedaje i postawią nam tam punktowca

-
Janka1 pisze:myszy_kiszka pisze:Okna będą białe czy brązowe jak na wizualizacji? Mam nadzieję, że to białe to tylko taśma ochronna.
Okna są jasno brązowe. Przy zbliżeniu widać odklejające się taśmę a pod nią w kolorze jasno brązowym - prawdopodobnie brzozowym. Co do samych okien i wysokości poprzeczki, patrząc z dołu zmienia się perspektywa, wiec poprzeczka jest najprawdopodobniej w połowie, co nie zmienia faktu że nie ładnie to wygląda, początkowa wizualizacja z całymi oknami była o niebo lepsza, można było otworzyć całe drzwi. Choć tam myć trzeba by było szklana barierkę, o tej samej wysokości. Problem pozostałby wiec ten sam.
Faktycznie. Szczerze mówiąc mi się wygląd okien podoba, w ogóle nam nie przeszkadza że poprzeczka nie jest tam, gdzie miała być.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”