Inwestycja ul. Składowa Kraków - deweloper Krak-Kolor / informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
PrawieKrakus

Re: Inwestycja ul. Składowa Kraków - deweloper Krak-Kolor / informacje i opinie na forum

Postautor: PrawieKrakus » 12 mar 2025, 15:54

Chodniki akurat zostały zrobione przez deweloperów 3 powstałych niedawnych bloków - Moderno, Cynamonowe i Skladowa. Taka była ich umowa z miastem o ile mi wiadomo.

W ciągu dalszym należy jednak walczyć o budowę chodnika/pobocza i poszerzenie całej ulicy Składowej. Na pewno nie wykonają tego przed remontem skrzyżowania z Ul. Łokietka no ale kto wie - bez nacisków nic nie zostanie zrobione.

W sprawie PKP - skoro znaleźli środki na budynek biurowy to może i na ogrodzenie się znajdą :)

gramLokciem

Re: Inwestycja ul. Składowa Kraków - deweloper Krak-Kolor / informacje i opinie na forum

Postautor: gramLokciem » 22 maja 2025, 10:52

Czy jest jakieś sensowne przejscie do siłowi na Bratysławskiej?
Mapy google pokazują, ze trzeba obejść przez ul Łokietka

wag1mygee

Postautor: wag1mygee » 02 wrz 2025, 13:14

Mógłby ktoś przybliżyć jak wygląda sytuacja z tymi pracami wykonywanymi na bocznicy PKP? Ktoś tu napisał, że w dzień i w nocy trwają prace naprawcze, byłem tam raz poobserwować i jeśli oni rzeczywiście w nocy tną tam metale czy spawają to jest kluczowa informacja (rozważam zakup mieszkania przy ulicy) :)

fredo

Postautor: fredo » 03 wrz 2025, 23:16

Kiedyś było tak, choćby na stacjach, że chodził jakiś techniczny pracownik z takim młotkiem na długim trzonku i obstukiwał jakieś elementy przy wózkach wagonów, ale nie wiem czy to nadal w taki sposób funkcjonuje. Niemniej tam trzeba się spodziewać sporego ruchu pociągów i to obstawiam, że przez całą dobę. A jakieś prace utrzymaniowe, to pewnie często prowadzi się nocą, kiedy po prostu składy nie muszą być na torach.

syforce

Postautor: syforce » 11 wrz 2025, 22:11

Zainspirowany postem od @prawieKrakus zacząłem przeglądać bip. W tegorocznym wykazie potrzeb V dzielnicy znalazł się zarówno remont ulicy Składowej, jak i połączenie piesze Składowej i Zbożowej. Fajnie że na poziomie dzielnicowym jest świadomość tych rzeczy

bip.krakow.pl/zalaczniki/dokumenty/n/583882/karta

syforce

Postautor: syforce » 11 wrz 2025, 22:15

wag1mygee pisze:Mógłby ktoś przybliżyć jak wygląda sytuacja z tymi pracami wykonywanymi na bocznicy PKP? Ktoś tu napisał, że w dzień i w nocy trwają prace naprawcze, byłem tam raz poobserwować i jeśli oni rzeczywiście w nocy tną tam metale czy spawają to jest kluczowa informacja (rozważam zakup mieszkania przy ulicy) :)

Z bocznicy czasem słychać jak hamuje toczący się pociąg, ale to raczej tyle. To jest nic w porównaniu z samolotami.
Inwestycja (i perspektywa okolicy) mnie przekonała na tyle, że postanowiłem kupić mieszkanie

latmar

Postautor: latmar » 28 wrz 2025, 7:45

Dochodzą mnie informacje o problemach z podłączeniem prądu dla bloków z uwagi na spór Tauronu z PKP (kabel zasilający miałby przechodzić po ich działce). Inwestycja skończona 2 miesiące temu, a kluczy jak nie było tak nie ma - trochę dziwne. Czy ktoś z Was ma jakieś bliższe informacje?

pachi

Postautor: pachi » 03 paź 2025, 15:01

Byłem dzisiaj na inwestycji.
Co warto wiedzieć wg. mnie przed zakupem:
- długie korytarze,
- nieciekawy widok z niższych pięter,
- użyto bloczków nie cegieł (akustyka),
- obligatoryjny zakup miejsca w garażowego i komórki,
- inwestycyjnie ciekawa lokalizacja, natomiast sam nie chciałbym tam mieszkać z rodziną,
- mieszkania do 40m2 mają dwa pokoje,
- wysoka cena w stosunku do jakości (takie moje wrażenie, jeśli chodzi o okna i drzwi do mieszkań).

fredo

Postautor: fredo » 26 mar 2026, 14:15

Był ktoś może w okolicy ostatnio i wrzuci jakieś zdjęcia z tej inwestycji przy Składowej? Skończyli to już budować? Jeśli tak, to jak im finalnie wyszło? te obskurne garaże po sąsiedzku zostały tak, jak były? Jak patrzę na układ działek / zabudowy w tej okolicy, to mam wrażenie, że mam do czynienia z zabudową łanową, tylko że niemal w środku miasta, a zamiast ciągów domków / szeregówek, to mamy długie bloki na wąskich działkach.

Master

Postautor: Master » 03 sie 2026, 13:35

Byłem niedawno i postaram się coś dorzucić. Ale też spojrzałem na ich stronę i mają informację, że zostały im trzy mieszkania do sprzedania, z czego dwa, to te mieszkania 2-poziomowe z antresolą oraz tarasem. Mieszkania z tarasem, to bardzo fajna sprawa, tu ten taras ma chyba nieco ponad 20 m2, więc gigantyczny nie jest, ale całkiem fajny jednak. Na górze są 3 sypialnie, na dole salon z aneksem kuchennym, przy czym ta kuchnia wygląda na taką, co by się ją dało oddzielić.

Tylko ta okolica, te garaże po sąsiedzku, tereny kolejowe, długi mur szpitala za rogiem, ulica Składowa ciągle prosi się o remont i przebudowę.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”