Novy Mateczny Kraków (ul. Łagiewnicka 33A dawny Mix Group) / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
PepsiCola85

Re: Novy Mateczny Kraków (ul. Łagiewnicka 33A dawny Mix Group) / opinie na forum

Postautor: PepsiCola85 » 13 sty 2025, 7:39

Mar G pisze:
PepsiCola85 pisze:
Mar G pisze:
ja tu widzę 3 pokoje - a 2 to balkony

A ja 2 pokoje - dwie sypialni i jedna kuchnia. A osobna tualeta od lazienki - to zaleta.

To 72-metrowe mieszkanie jest odpowiednie dla rodziny z jednym dzieckiem. Chyba, że lubisz spać w kuchni :)

Klatka 13 metrów dla dwóch osób dorosłych i klatka 10 metrów dla jednego dziecka. Ciekawe, co potencjalni milionerzy myślą o mieszkaniu w 13-metrowej klatce?

Hello, tu ziemia.
Od 10 lat na rynku panują salony z aneksem kuchennym.
Zawsze można kuchnie ścianka wydzielic. Zwłaszcza że salon z aneksem mają 31 M2.

Oddzielne kuchnie domyślnie to za Gierka chyba w blokach robili.

Tak 2 pokoje? Pytanie brzmi, czy potencjalny milioner będzie spał w kuchni? Nieruchomość - za ponad 1 mln, nadal wymaga przebudowy))) Success...

Mar G

Re: Novy Mateczny Kraków (ul. Łagiewnicka 33A dawny Mix Group) / opinie na forum

Postautor: Mar G » 13 sty 2025, 9:37

PepsiCola85 pisze:
Mar G pisze:
PepsiCola85 pisze:A ja 2 pokoje - dwie sypialni i jedna kuchnia. A osobna tualeta od lazienki - to zaleta.

To 72-metrowe mieszkanie jest odpowiednie dla rodziny z jednym dzieckiem. Chyba, że lubisz spać w kuchni :)

Klatka 13 metrów dla dwóch osób dorosłych i klatka 10 metrów dla jednego dziecka. Ciekawe, co potencjalni milionerzy myślą o mieszkaniu w 13-metrowej klatce?

Hello, tu ziemia.
Od 10 lat na rynku panują salony z aneksem kuchennym.
Zawsze można kuchnie ścianka wydzielic. Zwłaszcza że salon z aneksem mają 31 M2.

Oddzielne kuchnie domyślnie to za Gierka chyba w blokach robili.

Tak 2 pokoje? Pytanie brzmi, czy potencjalny milioner będzie spał w kuchni? Nieruchomość - za ponad 1 mln, nadal wymaga przebudowy))) Success...

pobudka
nie mamy już roku 2015 ...
kwota 1 mln to teraz wydatek za małe mieszkanko

milionerzy kupują lokale za 2-3 mln .

asander

Postautor: asander » 13 sty 2025, 12:32

Mar G pisze:milionerzy kupują lokale za 2-3 mln .

:lol:

latarnik

Postautor: latarnik » 13 sty 2025, 23:02

asander pisze:

Z ciekawości sprawdziłem ile kosztowałby kredyt na 2 złote melony.
1. Kwota kredytu: 2 000 000
2. Czas spłaty: 30 lat
3. Rata miesięczna: ~12 500
4. Całkowita kwota do spłaty: ~5 000 000

Ile procent ludzi w Polsce stać na kupno za gotówkę? 1,2,5? Ile z nich będzie chciało wydać tyle kasy na betonowe złoto które za5-10 lat będzie obciążeniem a nie atutem

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 13 sty 2025, 23:45

asander pisze:

co tu śmiesznego?

latarnik

Postautor: latarnik » 13 sty 2025, 23:52

tonyxxl pisze:
asander pisze:

co tu śmiesznego?

Poziom odklejenia od rzeczywistości cen mieszkań (nazywanych coraz ż
częściej betonowym złotem) w Polsce

luc

Postautor: luc » 13 sty 2025, 23:59

Fajnie, że wrzuciłeś sobie liczby w kalkulator, tylko naprawdę musisz się tym dzielić ze wszystkimi? Pewnie żyjesz w przeświadczeniu, że tak, pewnie też śmiejesz się z własnych żartów.

latarnik

Postautor: latarnik » 14 sty 2025, 0:06

luc pisze:Fajnie, że wrzuciłeś sobie liczby w kalkulator, tylko naprawdę musisz się tym dzielić ze wszystkimi? Pewnie żyjesz w przeświadczeniu, że tak, pewnie też śmiejesz się z własnych żartów.

A po co te emocje i ataki personalne. W przeciwieństwie do Twojego komentarza który nie wnosi nic do dyskusji oszacowanie kosztu kredytu mieszkania kosztującego 2-3 mln pokazuje odrealnienie poziomu cen mieszkań w Polsce

luc

Postautor: luc » 14 sty 2025, 0:07

Co do mieszkań w inwestycji, to ekstra te duże z tarasami, głównie dzięki tarasom oczywiście, obok mieszkania i nad mieszkaniem, ale jedno mnie tu kłuje w oczy... do metrażu wliczone jakieś takie "dodatki" jak np. klatka schodowa na prawie 11 m2, nie wiem czy to ma być jakiś dodatkowy pokój czy może składzik sobie tam można urządzić... Jak myślicie, o co z tym chodzi?

A sama okolica, niby niedaleko podgórza starego, nie bardzo daleko od Wisły, ale czy ja wiem czy aż taka super atrakcyjna? Do mieszkania może i niezłe miejsce, ale raczej bez luksusów.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 14 sty 2025, 0:08

latarnik pisze:
tonyxxl pisze:
asander pisze: :lol:

co tu śmiesznego?

Poziom odklejenia od rzeczywistości cen mieszkań (nazywanych coraz ż
częściej betonowym złotem) w Polsce

Rozumiem, że to można o tym dyskutować i podawać argumenty za i przeciw, ale ja się pytam co tu śmiesznego? O jakim odklejeniu mówisz jeśli oferta się na bieżąco wyprzedaje?
A może po prostu nie wszyscy muszą mieszkać w Krakowie czy Warszawie. Można np w Sosnowcu albo Bydgoszczy. Tam jest minimum 2x taniej.
Zamiast kredytu 4tys wystarczy płacić 2tys za ten sam metraż. Także da się.
Niestety (albo stety), Kraków dziś jest specyficznym rynkiem. Nie jest dla każdego. A już na pewno nie dla zwykłego Kowalskiego co zarabia minimalną czy nawet średnią krajową.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”