Inwestycja wygląda fajnie i to umiejscowienie obok parku. Ale czy Przewóz to nie taki Ruczaj 2.0? Wydaje mi się, że mimo wszystko cena nieadekwatna.
Do tego do przystanku nie jest blisko, a droga wyjazdowa autem chyba też nie jest tam najlepsza? Jak się tam żyje?
Park Residence ul. Lasówka tuż obok Parku Rzecznego Płaszów / deweloper Terra Casa - opinie na forum
-
SteanFujtoru
-
niesasanka
Re: Park Residence ul. Lasówka tuż obok Parku Rzecznego Płaszów / deweloper Terra Casa - opinie na forum
Mieszkam na Płaszowie, ale bliżej Bagrów. Mnie się żyje tutaj bardzo dobrze. Co do okolicy Parku - tam jest teraz lepiej, niż było kiedyś, zanim wybudowano nową drogę. Do przystanku tramwajowego wcale nie jest daleko. Okolica ogólnie fajna do mieszkania, ale zabudowywana z każdej strony, brak miejsc w przedszkolach, szkoły zapełnione na full, brakuje też sklepów typu rossman. Ale gdyby ceny były niższe w Park Residence, to chętnie kupiłabym tam większe mieszkanie, mimo tych minusów związanych z infrastrukturą.
-
claw_of_war
Re: Park Residence ul. Lasówka tuż obok Parku Rzecznego Płaszów / deweloper Terra Casa - opinie na forum
Lokalizacja tej inwestycji – mimo wysokiego budynku tuż obok – jest dla mnie jedną z najlepszych w tej części Krakowa. Duży plus za bezpośredni dostęp do zrewitalizowanego parku i bliskość centrum kultury, gdzie jest masa zajęć dla dzieci (za jakieś 25 zł rocznie). W pobliżu Biedronka i Lidl, a do Atutu przy ul. Galicyjskiej jest szybki dojazd. Do tego bardzo łatwy dostęp do ścieżki rowerowej nad Wisłą, która prowadzi aż do Niepołomic (z małą przerwą). 10-15 minut na nogach na Bagry. Okolica jest co prawda dość gęsto zabudowana, ale mam wrażenie, że mieszkając w tej inwestycji nie będzie się tego mocno odczuwać.
Z jednej strony – ta część Krakowa jest raczej tańsza, a ceny w tej inwestycji są wyraźnie powyżej lokalnej średniej. Z drugiej – samo otoczenie inwestycji jest moim zdaniem naprawdę świetne. Do tego deweloper ma dobrą renomę i sporo udanych realizacji, a sama architektura też wygląda bardzo sensownie. Mieszkania mają mieć 270 cm wysokości, co nadal nie jest standardem. Na plus też duża rowerownia, wózkownia, spore komórki lokatorskie, miejsca z prądem do ładowania bez dodatkowych opłat i klub mieszkańca do wynajęcia na różne okazje. No i są też mieszkania z dużymi tarasami wychodzącymi na park oraz dużymi przeszkleniami.
Szczerze – dla mnie jedynym minusem jest cena. Ale rozumiem, skąd się bierze i patrząc na całość, byłbym w stanie zapłacić jakieś 15–20% więcej niż średnia w okolicy.
Z jednej strony – ta część Krakowa jest raczej tańsza, a ceny w tej inwestycji są wyraźnie powyżej lokalnej średniej. Z drugiej – samo otoczenie inwestycji jest moim zdaniem naprawdę świetne. Do tego deweloper ma dobrą renomę i sporo udanych realizacji, a sama architektura też wygląda bardzo sensownie. Mieszkania mają mieć 270 cm wysokości, co nadal nie jest standardem. Na plus też duża rowerownia, wózkownia, spore komórki lokatorskie, miejsca z prądem do ładowania bez dodatkowych opłat i klub mieszkańca do wynajęcia na różne okazje. No i są też mieszkania z dużymi tarasami wychodzącymi na park oraz dużymi przeszkleniami.
Szczerze – dla mnie jedynym minusem jest cena. Ale rozumiem, skąd się bierze i patrząc na całość, byłbym w stanie zapłacić jakieś 15–20% więcej niż średnia w okolicy.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”