Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pater

Re: Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Postautor: pater » 27 lut 2018, 20:41

Wolałbym nie podsyłać żadnych konkretów negocjacyjnych ani tym bardziej dokumentów które otrzymałem. Polecam jednak wszystkim osobom planującym zakup nieruchomości w tej inwestycji aby przypilnowali wszelkich spraw żeby się nie przejechać...

Dzozo

Postautor: Dzozo » 04 mar 2018, 22:03

pater pisze:Zgadzam się z @Dzozo zainteresowane osoby muszą naprawdę uważać w tej inwestycji na jej termin relizacji - taki realny,prawdziwy termin. Ja m.in wycofałem się z tej inwestycji z powodu tego, że łatwo było zauważyć, że w przeciągu tylko 1,5 miesiąca deweloper kilka razy zmieniał informacje odnośnie terminu uzyskania pozwolenia na budowę, rozpoczęcia prac i ich zakończenia oraz oddania kluczy do domów/mieszkań.

Z tego co widzę to niestety duża liczba osób nie zdaje sobie sprawy z tego jak deweloperowi jest łatwo zmienić termin oddania nieruchomości a klient niestety może tylko czekać...Oczywiście ważna jest tu dobrze spisana umowa rezerwacyjna i deweloperska - a jeśli chodzi akurat o to, to obie umowy z tej inwestycji oddawaliśmy do sprawdzenia do prawnika specjalizującego się w prawie nieruchomości - ocenił to jasno jako bubel którego dawno nie widział...

Ogólnie to pozwolenie na budowę miało być już we wrześniu 2017...i wtedy realny termin oddania był podawany nam bezpośrednio przez dewelopera na styczeń 2019r...

Przypominam też osobom które chcą się kredytować na zakup nieruchomości w tej inwestycji:
My mieliśmy bezpośrednio informacje o transzach wpłat: 20%/20%/20% itd więc łatwo zauważyć, że do momentu wpisu hipoteki banku do księgi wieczystej waszej nieruchomości będziecie ponosić naprawdę ogromne koszty związane m.in z ubezpieczeniem pomostowym kredytu oraz odsetkami od transz wypłaconych przez bank. Jeśli ktoś nie wiem o czym mówię to polecam zapoznanie się konkretnie z tym tematem i nie kupowanie nic na kredyt hipoteczny dopóki nie załapiecie o co kaman :)

pzdr

Wyjales mi to z ust. Dodam, że rozmawiałem w kilku biurach sprzedaży u różnych Deweloperów i mam porównanie. Od samego początku dbanie o każdy detal oraz jasną informacje dla klienta! Zrezygnowaliśmy z Wieliczki, bo mieliśmy wrażenie, że to taka sprzedaż na szybko i na kolanie. Kupiliśmy u Dewelopera, który od samego początku do samego końca transakcji był fair, a umowę prawnik ocenił jako bardzo dobrze sporządzona i nie miał zastrzeżeń do żadnego punktu. Wyznaje zasadę, ze skoro wykładamy kupę kasy to chcemy być tez tak traktowani..

kwk

Postautor: kwk » 04 mar 2018, 23:03

Dzozo jaki to deweloper?

yogmen

Postautor: yogmen » 25 kwie 2018, 12:24

Szanowni Państwo no i jak u Was? Developerskie umowy już może podpisane?

pater

Postautor: pater » 26 kwie 2018, 11:23

a jak z budową? jaki etap? ma ktoś jakieś zdjęcie jak wygląda obecnie teren budowy?

yogmen

Postautor: yogmen » 04 maja 2018, 22:26

Bylem ostatnio więc zrobiłem fotki od strony północnej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

yogmen

Postautor: yogmen » 18 maja 2018, 20:51

Aktualizacja z dzisiaj - niestety pogoda nie dopisywała.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Murry

Postautor: Murry » 08 lip 2018, 16:01

Widzę, że w zeszłym tygodniu dużo zmieniło się w stusie rezerwacji, tak jakby sporo osób zrezygnowało, ale też pojawiły się nowe rezerwacje. Doszyły mnie też pewne słuchy, iż nastąpiły jakieś zmiany w projekcie. Czy ktoś z Państwa coś wie na ten temat? Czy to było powodem rezygnacji niektórych osób z rezewacji?
Czy ktoś już podpisał umowę deweloperską?

Misior

Postautor: Misior » 10 lip 2018, 10:09

Witam.
Nie zwróciłem uwagi na to ,czy ludzie rezygnowali z rezerwacji czy nie. Ja podpisałem umowę deweloperską w tamtym tygodniu. Jeśli chodzi o zmianę w projekcie to in plus mam to ,że stałem się właścicielem poddasza ( gratis). Dziura w suficie i mam dodatkowe duże pomieszczenie. Umowa deweloperska nie budzi zastrzeżeń, jedynie możliwość oddania mieszkań z 3 miesięcznym opóżnieniem ( jak twierdzi deweloper ze względu na wiele przeróbek zgłaszanych przez klientów) - podał przykład osiedla na Magnoliowej. Teraz poczekamy zobaczymy. Byłem ostatnio -prace wrą :D .
Pozdrawiam.

RTR4

Postautor: RTR4 » 10 lip 2018, 10:45

Ja tak samo jak Misior, podpisałem umowę tydzień temu i tak samo nie zauważyłem znaczących zmian w projekcie, w moim przypadku nie było żadnych zmian ze względu na zakup mieszkania na parterze. Na budowie byłem około 2 tyg temu to na budynkach były już widoczne więźby dachowe, więc praca idzie do przodu. Ponoć niedługo może również przyspieszyć ze względu na zakończenie prac na Mangolowym i dostarczeniu dodatkowych rąk do pracy na Alei Zbożowej.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”