Tak, dokładnie 4 piętro. Okna też są wyższe niż standardowe.
Grzejniki to zmiana lokatorska na etapie budowy : )
Inwestycja Hynka Kraków - Dasta Invest - opinie i forum mieszkańców
Re: Inwestycja Hynka Kraków - Dasta Invest - opinie i forum mieszkańców
Jezeli to poludniowa ekspozycja to troszke lipa z doswietleniem. Ciekawe jak ciemno jest w pólnocnych albo wschodnich częsciach bloku . Pomimo że baaardzo mi sie podoba z zewnatrz ta inwestycja to doświetlenie przez te loggie i zabudowane balkony niestety na wielki minus : ?
Powiem tak - od strony południowej jest jak najbardziej OK, szczególnie dla narożnych mieszkań. Od strony północnej no cóż - kupując takie mieszkanie trzeba się liczyć z tym, że będzie ciemno bez względu na loggie.
Co do samych loggi to dla mnie akurat jest kilka plusów takiego rozwiązania:
1. Nie wyobrażam sobie braku zadaszenia nad balkonem/loggia. Wymknięcie pionowe balkonów daje też zdecydowanie większą prywatność niż pseudościanki z pleksi.
2. Mieszkanie będzie się zdecydowanie mniej nagrzewać co dla strony południowej wyższych kondygnacji jest zdecydowanym plusem.
BTW zaczęły się już może docelowe odbiory mieszkań ? Z tego co kojarze miało to ruszyć w okolicach 3 sierpnia.
Co do samych loggi to dla mnie akurat jest kilka plusów takiego rozwiązania:
1. Nie wyobrażam sobie braku zadaszenia nad balkonem/loggia. Wymknięcie pionowe balkonów daje też zdecydowanie większą prywatność niż pseudościanki z pleksi.
2. Mieszkanie będzie się zdecydowanie mniej nagrzewać co dla strony południowej wyższych kondygnacji jest zdecydowanym plusem.
BTW zaczęły się już może docelowe odbiory mieszkań ? Z tego co kojarze miało to ruszyć w okolicach 3 sierpnia.
wg planu zagospodarowania teren pasa lotniczego będzie przeznaczony pod organizacje masowych imprez - fajnie będą mieli mieszkańcy od strony południowej przy samym pasie - taki sylwester z balkonu : lol:
piszecie ze jeszcze nie ma odbiorów a wykończenie lokali na parterze od dobrych kilku tygodni trwa - interes nie moze czekać : )
podoba mi się zagospodarowanie przy avii i Orlińskiego na pasie - powinni to przeciągnąć do końca pod samą dastę - teren nabrałby smaku, bo na razie to jest to jeden wielki parking z wybuchającymi samochodami : ) straszenie poniszczona jest ta nawierzchnia, pełno dzikiego trawska i wszędzie gdzie się popatrzy to bączki .
myślę ze jakby tomex przenieśli na cześć pasa to tez by to się sprawdziło - takie straganiki ze świeżymi owocami warzywami i mięsem
teren przy biedronce - te blaszaki tez ma potencjał - chociaż na razie to tam większość to handel ubraniami z drugiej ręki : shock:
Jasna Invest wjechała z kolejną pewnie ostania inwestycją (nie licząc trzeciego etapu dasty) - myślę ze kwestia czasu i teren się ucywilizuje
piszecie ze jeszcze nie ma odbiorów a wykończenie lokali na parterze od dobrych kilku tygodni trwa - interes nie moze czekać : )
podoba mi się zagospodarowanie przy avii i Orlińskiego na pasie - powinni to przeciągnąć do końca pod samą dastę - teren nabrałby smaku, bo na razie to jest to jeden wielki parking z wybuchającymi samochodami : ) straszenie poniszczona jest ta nawierzchnia, pełno dzikiego trawska i wszędzie gdzie się popatrzy to bączki .
myślę ze jakby tomex przenieśli na cześć pasa to tez by to się sprawdziło - takie straganiki ze świeżymi owocami warzywami i mięsem
teren przy biedronce - te blaszaki tez ma potencjał - chociaż na razie to tam większość to handel ubraniami z drugiej ręki : shock:
Jasna Invest wjechała z kolejną pewnie ostania inwestycją (nie licząc trzeciego etapu dasty) - myślę ze kwestia czasu i teren się ucywilizuje
No i nowy blok przy pasie stoi, sporo lokali usługowych już otwartych, ludzie wykańczają mieszkania.

A odnośnie zapisów w planie i organizacji imprez masowych, to nie spodziewałbym się, że będzie się tam coś działo dwa razy w tygodniu. Raczej koilka razy w roku, i to niekoniecznie wszystko głośne, i to nie wiadomo za ile lat.

A odnośnie zapisów w planie i organizacji imprez masowych, to nie spodziewałbym się, że będzie się tam coś działo dwa razy w tygodniu. Raczej koilka razy w roku, i to niekoniecznie wszystko głośne, i to nie wiadomo za ile lat.
Ładne te bloki.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.
Czy to prawda, ze byla tam zamknieta sprzedaz? Co za niesprawiedliwosc… jak miejsce i blok fajny, to sie kupic nie da.
Zgadza się, ale tylko w przypadku ostatniego etapu, Hynka III, ten blok ze zdjęcia był dostępny normalnie w sprzedaży.
czang pisze:Zgadza się, ale tylko w przypadku ostatniego etapu, Hynka III, ten blok ze zdjęcia był dostępny normalnie w sprzedaży.
Dzieki za odpowiedz.
Z tego co sie orientuje kolejne etapy nie sa planowane, a nawet nie wiem czy by się tam zmiescily. Moze inny deweloper by zmiescil, dasta natomiast raczej nie odwala patodeweloperki. Powiem szczerze, ze wolalbym taką dastę na czyzynach, niz to co obecnie buduje sie na centralnej i aleji pokoju.
Widać, że coś nie poszło wykonawcy Dasty na osiedlu przy Hynka w Czyżynach, bo na elewacji pojawia się rusztowanie:

Ktoś wie dokładniej, co oni tam teraz naprawiają? Coś przy elewacji? No i co by to nie było, to w porządku, że naprawiają.

Ktoś wie dokładniej, co oni tam teraz naprawiają? Coś przy elewacji? No i co by to nie było, to w porządku, że naprawiają.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”