I fajnie. Dziękuję za opinie w temacie.
Z mojej strony najfajniej w podanym przedziale wychodzi Aleja Pokoju Atalu. Ale myślę też nad 36i6 na ślicznej. Natomiast martwi mnie tam jedynie bliskość torów i na ile to będzie faktycznie uciążliwe. Wie ktoś coś więcej na temat tej lokalizacji? Nie mogę niestety podjechać w najbliższym czasie.
Inwestycje warte uwagi w Krakowie / jaką inwestycję wybrać
-
Re: Inwestycje warte uwagi w Krakowie / jaką inwestycję wybrać
Śliczna i okolica to trochę betonowa dżungla.
Aleja Pokoju Atalu wydaje się lepsza
Aleja Pokoju Atalu wydaje się lepsza

Fajnych działek zostało bardzo mało, to fakt powszechnie znany, a bloki wciśnięte miedzy dwie kamienice lub na Prokocimiu, o których piszesz, nie dla każdego muszą być atrakcyjne.[/quote]
To czy działka jest fajna to subiektywna sprawa, tak jak lokalizacja. Jeden woli ubocze, dość zielony Prokocim z fajna infrastruktura, ktoś inny Pychowice czy Zabierzów, a są tacy, co musza mieć max 20 min do Plant. Moim zdaniem właśnie plomby teraz są najciekawsze, bo takie kameralne bloki lubie, w takim mieszkam teraz i szukam czegoś podobnego tylko większego i z tym jest bida. Bo jak mieszkanie ma fajny metraż, to właśnie okna na północ i jedno na wschód. Na blokowisku z tysiącami mieszkań mieszkałam i dziękuję, od betonu z każdej strony odbija się każdy szmer, dosłownie słychać czyjeś szepty nocą jak okna pootwierane w lecie. Nie wspominając innych minusach. Generalnie problem jest taki, ze to co jest na rynku ma idiotyczny metraż do 45m, na ogół 40. Ceny szalone, właśnie przy 50-70 m2, bo to są mieszkania do życia dla przeciętnego zjadacza chleba. Dlatego zgadzam się z anubisem, to co jest na rynku pierwotnym teraz to właściwie nie ma w czym wybierać, na wtórnym właściwie jest wszystko.
To czy działka jest fajna to subiektywna sprawa, tak jak lokalizacja. Jeden woli ubocze, dość zielony Prokocim z fajna infrastruktura, ktoś inny Pychowice czy Zabierzów, a są tacy, co musza mieć max 20 min do Plant. Moim zdaniem właśnie plomby teraz są najciekawsze, bo takie kameralne bloki lubie, w takim mieszkam teraz i szukam czegoś podobnego tylko większego i z tym jest bida. Bo jak mieszkanie ma fajny metraż, to właśnie okna na północ i jedno na wschód. Na blokowisku z tysiącami mieszkań mieszkałam i dziękuję, od betonu z każdej strony odbija się każdy szmer, dosłownie słychać czyjeś szepty nocą jak okna pootwierane w lecie. Nie wspominając innych minusach. Generalnie problem jest taki, ze to co jest na rynku ma idiotyczny metraż do 45m, na ogół 40. Ceny szalone, właśnie przy 50-70 m2, bo to są mieszkania do życia dla przeciętnego zjadacza chleba. Dlatego zgadzam się z anubisem, to co jest na rynku pierwotnym teraz to właściwie nie ma w czym wybierać, na wtórnym właściwie jest wszystko.
ruszyli z nowym etapem ekoparku. Fajne układy jak to ekopark, ale 3metrowe balkony to hit..
krotek pisze:ruszyli z nowym etapem ekoparku. Fajne układy jak to ekopark, ale 3metrowe balkony to hit..
Zobacz na
kgm.pl/property/apartamenty-cynamonowe
dominium.pl/pl/inwestycje/szczegoly/mapa/3521/ul-augustynka-wichury-ul-skladowa-apartamenty-cynamonowe
otodom.pl/pl/oferta/apartamenty-cynamonowe-ID4bBEu.html
i wybierz coś. Dobre układy, względnie normalne ceny wywoławcze.
Budynek na wizualizacji wygląda świetnie, być może jest zbyt blisko torów

Pojęcia nie mam co to za spółka..
rado pisze:Rak pisze:krotek pisze:ruszyli z nowym etapem ekoparku. Fajne układy jak to ekopark, ale 3metrowe balkony to hit..
Zobacz na
dominium.pl/pl/inwestycje/szczegoly/mapa/3521/ul-augustynka-wichury-ul-skladowa-apartamenty-cynamonowe
Rak, wiesz moze jakie sa ceny? I czy sa jeszcze jakies wolne mieszkania z tych z tarasami na ostatnim pietrze?
Ceny takie mi pokazalo 11-12 male i 15 na gorze, ze gdyby miejsce - tak wiem ze niezle - byloby jednak ciutke bardziej mi pasujace to bym juz jechal rezerwowac cos. Ale w tym mejscu pasuje bo tej czesci krowodrzy nie trawie (tak wiem ze super dla wszystkich ale nie dla mnie). Pytanie czy cokolwiek wolnego i czy to wybuduja faktycznie i czy tam nie jest sie "na torach" zbytnio.
-
Przynajmniej piękny projekt. Da się? Da się.
A ludzie nadal wierzą, że te byle jakie prostokątne klocki, szare nory muszą kosztować 10tys, bo taniej nie da się budować
Jak widać tutaj się da, kawalerki 12, mieszkanie 66 metrów 10.5tys/metr.
Liczę na więcej takich projektów w wielu częściach miasta, jak widać wystarczy nie duża działka i może być piękne
A ludzie nadal wierzą, że te byle jakie prostokątne klocki, szare nory muszą kosztować 10tys, bo taniej nie da się budować

Jak widać tutaj się da, kawalerki 12, mieszkanie 66 metrów 10.5tys/metr.
Liczę na więcej takich projektów w wielu częściach miasta, jak widać wystarczy nie duża działka i może być piękne

Rak pisze:krotek pisze:ruszyli z nowym etapem ekoparku. Fajne układy jak to ekopark, ale 3metrowe balkony to hit..
Zobacz na
Piękne, dzięki - niestety poza moim budżetem wszystkie trzypokojowe

krotek pisze:Rak pisze:krotek pisze:ruszyli z nowym etapem ekoparku. Fajne układy jak to ekopark, ale 3metrowe balkony to hit..
Zobacz na
Jesli cena 10k faktycznie za metra tam jest i sie podoba i jest wiecej ukladow jak zobaczylem przypadkiem jakies naprawde dobre to miejse akurat ok to rezerwuj a potem mysl serio najwyzej zrezgynujesz po tygodniu , zrogbisz przymiarke.. za 8 to juz tylko czesc bagrow czy pogorze duchackie itp.
Ja od 2018 jak zarezerwowalem swoje 3 pokojowe to zyje juz w cenach 9-10 jako minium za cos w czym chce mieszkac. niestety juz jset 3 lata pozniej a moja placa ta sama.
Rak pisze:krotek pisze:Rak pisze:Zobacz na
Jesli cena 10k faktycznie za metra tam jest i sie podoba i jest wiecej ukladow jak zobaczylem przypadkiem jakies naprawde dobre to miejse akurat ok to rezerwuj a potem mysl serio najwyzej zrezgynujesz po tygodniu , zrogbisz przymiarke.. za 8 to juz tylko czesc bagrow czy pogorze duchackie itp.
Ja od 2018 jak zarezerwowalem swoje 3 pokojowe to zyje juz w cenach 9-10 jako minium za cos w czym chce mieszkac. niestety juz jset 3 lata pozniej a moja placa ta sama.
Po 10,5k są trzypokojowe z 3 metrowym balkonem. Cokolwiek sensowniejszego dużo dużo drożej i poza moim budżetem. Szkoda czasu, bo gdzie jeszcze garaz i komorka
Gdzie wyszukujesz nowe inwestycje?
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”