Aleja Pokoju 52 Kraków - inwestycja obok Parku Lotników / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Malchus

Re: Aleja Pokoju 52 Kraków - inwestycja obok Parku Lotników / opinie na forum

Postautor: Malchus » 29 sty 2021, 12:08

Nowy pisze:
Malchus pisze:Co sądzicie o zapisie w umowie, że deweloper trzyma łapę na inwestycji do 2024 roku? Nie wydaje Wam się to dziwne?

A co to znaczy w praktyce, jak się to trzymanie łapy objawia?

A no tak, że decyduje o wyborze zarządcy na przykład.

dzejkopf

Postautor: dzejkopf » 29 sty 2021, 13:52

To trochę tak jakbyś kupił auto i przez cztery lata musiał tankować na stacji i po stawkach wybranych przez salon w którym je kupiłeś, lub kupił telefon i musiał przez 4 lata robić zdjęcia aplikacją, która wybrał mediaExpert (i która byłaby płatna i gorsza od innych)

Zapisy takie są od dawna zakazane, ale mamy w kraju tradycje podpisywania wszystkiego co nam podsuną, a potem płakania że zostaliśmy oszukani w "sprawie dla reportera".

iti

Postautor: iti » 15 mar 2021, 0:26

Wygląda na to, że coraz bliżej do ukończenia bloku.

Obrazek

Nie wygląda to źle, niezłe te narożne balkony.

Obrazek

Ciekawe czy uciążliwe będzie tam sąsiedztwo Kraków Areny, ale pewnie nie jakoś bardzo.

Obrazek

No i ktoś może wie, jakie jest przeznaczenie tej działki z drzewami pomiędzy osiedlem Lema 15 (deweloper Cordia), a inwestycją Aleja Pokoju 52?

Skaka

Postautor: Skaka » 15 mar 2021, 11:20

iti pisze:Ciekawe czy uciążliwe będzie tam sąsiedztwo Kraków Areny, ale pewnie nie jakoś bardzo.

Czy ja wiem czy nie bardzo? Bywałem tam w ubiegłe lato - ten cały ogrodek foodtruckow, jakies wieczorne kabarety, muzyka przed 75% dnia + problem tłumów przy okazji imprez na arenie gdy te juz wróca. Do tego pośredni wpływ areny na rodzaj lokatorów. Jak dla mnie kłopotliwa lokalizacji i rewelacyjny park tuż obok niestety by mnie nie przekonywał.

LQS

Postautor: LQS » 15 mar 2021, 11:46

samemu na swoim czy z rodzina na pewno tam nikt nie zamieszka.
biednego studenta czy ukraine nie będzie stać na wynajem bo byzmesmeny nie będą wynajmować po pieniądzach.
zatem dla kogo to jest? wg mnie wyjątkowo nie trafiona inwestycja, ale i tak udało się złapać ludzi na piękne wizualizacje :lol:

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 15 mar 2021, 12:00

LQS pisze:samemu na swoim czy z rodzina na pewno tam nikt nie zamieszka.
biednego studenta czy ukraine nie będzie stać na wynajem bo byzmesmeny nie będą wynajmować po pieniądzach.
zatem dla kogo to jest? wg mnie wyjątkowo nie trafiona inwestycja, ale i tak udało się złapać ludzi na piękne wizualizacje :lol:

Ale widać widać sprzedała się całkiem szybko :)
Dzisiaj rodzina mieszka na 40m^2 bo lubią ten styl życia

ITGeek

Postautor: ITGeek » 15 mar 2021, 14:06

Wizualnie fajnie to wyglada, natomiast mieszkanie tam z rodzina na stale nie wchodzi w gre. Nie wierze, ze jakas rodzina kupila tam mieszkanie, zwlaszcza, ze spora czesc to byly mieszkania ok. 40m2. Jesli kupila to szybko sprzeda po paru kkoncertach. Wedlugmnie inwestycja typowo pod "apartamenty na doby". Pod najem krotkoterminowy lokalizacja dobra - pod warunkiem, ze wroca turysci i imprezy w Tauron Arenie.

koc12

Postautor: koc12 » 15 mar 2021, 18:16

Malchus pisze:Czy jest ktoś może kto kupił mieszkanie w tej inwestycji? Czy ktoś zdecydował się na miejsce związane z platformą? W umowie nie jest określone kto będzie ponosił koszty napraw tych urządzeń w razie awarii. Co sądzicie o zapisie w umowie, że deweloper trzyma łapę na inwestycji do 2024 roku? Nie wydaje Wam się to dziwne?

Jak wygląda taki zapis w umowie/akcie? Pytam z ciekawości, bo też się nigdy z tym nie spotkałam wcześniej

Malchus

Postautor: Malchus » 15 mar 2021, 22:29

LQS pisze:samemu na swoim czy z rodzina na pewno tam nikt nie zamieszka.

Opinia jest jak dupa, każdy ma swoją. Dla Ciebie nie trafiona?Ciekawe. Co Cię w takim razie skłoniło, żeby poświecić swój jakże cenny czas, żeby zamieszczać tu swój komentarz? A "Byzmesmeny" kupują na Złotej 44;)

pozdro

Postautor: pozdro » 16 mar 2021, 7:16

W Niemczech mieszkania socjalne duzo duzo lepiej wygladaja

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”