Witt pisze:puszysty wilk pisze:pozdro pisze:1. Nie kupujcie mieszkania bez rekuperacji i bez gniazdka szybkiego ładowania w garażu podziemnym jak bierzecie miejsce postojowe. Ludzie Szanujcie się!
Gdzie w Krakowie są inwestycje mieszkaniowe wyposażone w systemy rekuperacji i stacje ladowania? Ja bym jeszcze poszedł o krok dalej i dodał do tej listy fotowoltaike na dachu, pompy ciepła i systemy retencji deszczówki, nie żałujmy sobie nowoczesności
Wydaje mi się, że tego typu rzeczy są jeszcze dość egzotyczne, co więcej jeśli już są to nieproporcjonalnie windują ceny m2.
Nie przejmuj sie. Pozdro juz dawno odplynal od rzeczywistosci...Kwarantanna i lockdown zrobily swoje. Kiedys czytalem jego teksty dla rozbawienia, teraz szkoda mi czasu bo wszystko ma jakies granice.
Wawel Service przy Borkowskiej zakładał rekuperatory w mieszkaniach, więc zdarzało się i w Krakowie, choć jest to raczej rzadkie rozwiązanie. Inna sprawa, że w miarę nowe mieszkanie, podłączone do miejskiej sieci ciepłowniczej, nie jest specjalnie drogie w ogrzaniu. Mam wrażenie, że rekuperacja ma większy sens w domach jednorodzinnych, choć oczywiście mogę nie mieć racji.