Zenit (Kraków ul. Głowackiego - Krowodrza) / GVD Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
karamba

Re: Zenit (Kraków ul. Głowackiego - Krowodrza) / GVD Development - opinie na forum

Postautor: karamba » 23 lut 2026, 8:19

TomKontakt pisze:Mam prośbę dla tych co realnie coś wiedzą o inwestycji - mam pytanie co sądzicie o zakupie? Lokalizacja dobra, tramwaj wg mnie to mrzonki, choć rzeczywiście dziwne, że deweloper zrobił wjazd do garażu od drugiej strony. Widok na garaże przez zieleń nie jest najgorszy, pytanie czy na tych garażach nie powstanie kiedyś blok. Deweloper pokazuje materiały wykończeniowe - całkiem sensownie to wygląda, nie tynk, ale płyty na zewnątrz itp. Czy ktoś ma doświadczenie z tym deweloperem? Widzę dokładny wpis u góry, ale jak osoba to komentująca mam wrażanie, że pisany przez konkurencję :).

Pomijając już nawet to czy jak przedmówca napisał, że oferta od realizacji się różniły - w przypadku inwestycji na Wybickiego to jesli akceptujesz ryzyko przepłacenia oraz inwestycji , które powstaną w przyszłości np w miejscu stadionu WKS to lokalizacja jest OK. Co do samolotów to ponoć jest to kwestia subiektywna. Mnie - mieszkam na osiedlu Wizjonerów, przeszkadzają samoloty, szczególnie w nocy kiedy dzięki lepszej propagacji hałasu (tak to sobie tłumaczę) hałas jest bardziej dokuczliwy. Polecam się tam udać na miejsce późnym wieczorem najlepiej zaraz po deszczu i jeśli wtedy uznasz że to jest ok to pewnie wytrzymasz. Problem jednak jest w tym, że jak ja kupowałem swoje to widziałem i słyszałem samoloty i wtedy nie wiedziałem że przy okreslonej pogodzie to się może zmieniać i bardziej przeszkadzać.
Krótko mówić musisz sobie wyobrazić sytuację, że siedzą na tarasie albo w nocy latem przy otwartym oknie będziesz słyszał przelatujący albo startujący samolot. Ja bym nie kupił z dwóch powodów 1 to cena z kosmosu 2 samoloty. Gdyby nie te wady to bym brał w ciemno

karamba

Re: Zenit (Kraków ul. Głowackiego - Krowodrza) / GVD Development - opinie na forum

Postautor: karamba » 18 mar 2026, 15:30

Przyszli nabywcy mieszkań za 4 banie powinni sobie poczytać o planach miasta odnośnie budowy linii tramwajowej z Cichego Kącika przez Piastowską i dalej przez Głowackiego na Azory :shock:

lovekrakow.pl/petla-tramwajowa-powstanie-przy-stadionie-wisly-ma-byc-wieksza-niz-obecna

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”