Imperial Look Up House Kraków / deweloper Imperial Capital - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Elendium

Re: Imperial Look Up House Kraków / deweloper Imperial Capital - opinie na forum

Postautor: Elendium » 05 cze 2026, 10:16

Sellie pisze:
pozdro pisze:Tramwaj nie jest daleko będzie przecież przy parku Krowoderskiej. Większy problem ze to patodeveloperka jedna mała winda na klatkę schodową, nie wyciągniesz normalnie z mieszkania roweru. Stawiaj rower na pionowo elektryczny za każdym razem jak z mieszkania wychodzisz :D . Albo wnieś narożnik do mieszkania

Teraz to ciekawią mnie te windy, serio takie małe/jak masz dostęp/byłeś/mógłbyś wrzucić zdjęcia? To jak ludzie będą transportować wszystko, klatką schodową? Przecież każdy dostawca za schody będzie sobie dodatkowo liczył. Niestety na stronie w ogóle nie pokazują wnętrza, tylko wizualizacje.
Co do tramwaju tak napisali:

Przystanek autobusowy – 5 minut pieszo
Przystanek tramwajowy – 20 minut pieszo

Byłam tam i realnie to na ten przystanek autobusowy w stronę centrum to trzeba liczyć z 7 minut, bo jeszcze trzeba przejść przez ulicę, a ruch samochodowy jest duży, chodniki wąskie i pewnie niedoświetlone wieczorem/rano, więc dodatkowo trzeba uważać. I tak jak już pisałam, stamtąd jeżdżą tylko 2 autobusy bodajże (już nie pamiętam jakie, ale z tego co pamiętam to do roboty na Opolską np. bym nie dojechała bezpośrednio bo nie ma połączenia, a to niby niedaleko).

Co do tramwaju, jeśli chodzi o pętlę na Krowodrzy Górce... to wg googla to jest 27-28 minut pieszo... nie oszukujmy się, nikt tyle rano na tramwaj nie będzie chodził :) chyba, że chodzi o jakiś inny przystanek.
Bliżej jest jednak Górka Narodowa, ale dalej google pokazuje 22-24 minuty, a znając tę lokalizacje, korki i wszystko co tam jest, liczę też bardziej 30.

Czekam aż zaczną w tych ogłoszeniach podawać prawdziwe informacje.

Chodzi o Pachońskiego P+R, który jest właśnie około 20 minut. Wciąż dość daleko, z osiedli w tamtej okolicy z LookUp i Mozaiki jest najdalej na tramwaj.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”