Osiedle Ozon Kraków - Megapolis Deweloper - opinie i forum mieszkańców

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bgwg

Re: Osiedle Ozon Kraków - Megapolis Deweloper - opinie i forum mieszkańców

Postautor: bgwg » 25 mar 2021, 10:55

Nie mam w zwyczaju pisać opinii w internecie, ale jestem tak zażenowanym tym deweloperem i obsługą, że muszę się tym podzielić. Chcieliśmy kupić duże ponad 100 m mieszkanie. Zaczęło się od ukrywania, że przed oknami będzie przystanek autobusowy. Później tłumaczenie, że o tym nie wiedzieli mimo, że na dostępnych im planach rzuca się to od razu w oczy. Później okazało się, że w całym pionie większość blatu w kuchni zaznaczonego na rzutach jest pod wysokim oknem i będzie na wysokości ok 65 cm. O tym akurat chyba rzeczywiście nie wiedzieli, sprawę wysłali do architektów i tam utknęła na kilka tygodni. W między czasie trudności w kontakcie, oszukiwanie i tłumaczenia rodem ze szkolnych ławek typu przepełniła mi się skrzynka i nie mogłam odczytać maila, oddzwaniałam ale nie mogłam się dodzwonić itd. Ostatecznie po różnych przejściach i przygotowaniu nowych propozycji przez ich architektów zapraszają na spotkanie. Biorę urlop. Nowe plany są, łącznie nawet z opcjami zmiany pionów i innego ustawienia pomieszczeń, ale… deweloper nie godzi się na żadne zmiany. Nie godzi się w ogóle w całej inwestycji na jakiekolwiek zmiany lokatorskie, choćby nie wybudowanie fragmentu ściany, ponieważ chce jak najszybciej skończyć inwestycję. Oczywiście ściany później można sobie burzyć, ale na rękojmie nie ma co liczyć, jak popękają jakiekolwiek ściany w mieszkaniu itp. Ktoś pisał, że udało mu się wywalczyć upust 1000 zł za komórkę lokatorską – obecnie w ciągu jednego dnia komórki podrożały o 1000 zł od m2.
Dane mi było w życiu kupić już nie jedno mieszkanie, równocześnie prowadziłem też rozmowy u innych deweloperów. W Megapolis miałem wrażenie jakbym przechodził do jakiejś równoległej rzeczywistości, albo cofnął się w czasie o 35 lat. Z takim nieprofesjonalnym podejściem do klienta jeszcze się nie spotkałem. Chyba komuś stwierdzenie „Kraków - miasto deweloperów” za bardzo weszło do krwi.
Ciekawy jestem jak pójdzie sprzedaż tych mieszkań przy braku możliwości zmian lokatorskich, czy kupi ktoś 110 metrowe mieszkanie, w którym pokój dzienny z aneksem ma 21 metrów, albo te w których większość kuchni jest przy wysokich oknach. Przy okazji znalazłem jeszcze kilka innych nieścisłości w planach, ale nie miałem już siły o nie dopytywać, więc analizujcie dokładnie.

elektro

Postautor: elektro » 25 mar 2021, 13:17

bgwg - czy mógłbyś zaznaczyć na mapie gdzie będzie ten przystanek?

klientkrk

Postautor: klientkrk » 25 mar 2021, 22:26

Czy orientuje się ktoś ile kosztują mieszkania ponad 100m2 w 2 etapie ?

np
bud 47 p 4 m 38
osiedleozon.pl/mieszkania/mieszkanie,202

bgwg

Postautor: bgwg » 25 mar 2021, 23:43

elektro pisze:bgwg - czy mógłbyś zaznaczyć na mapie gdzie będzie ten przystanek?

Zatoczka autobusowa jest głównie przy budynku 39, kończy się przy 43.

elektro

Postautor: elektro » 26 mar 2021, 8:52

bgwg pisze:
elektro pisze:bgwg - czy mógłbyś zaznaczyć na mapie gdzie będzie ten przystanek?

Zatoczka autobusowa jest głównie przy budynku 39, kończy się przy 43.

Wielkie dzięki! Jeśli mogę to mam jeszcze jedno pytanie, gdzie znalazłeś informację o tym przystanku? Szukałem wczoraj informacji na stronie MPK i nie udało mi się nic znaleźć. Czy wiesz czy będą jeszcze jakieś przystanki na osiedlu (przy Banacha lub Zauchy)?

klientkrk pisze:Czy orientuje się ktoś ile kosztują mieszkania ponad 100m2 w 2 etapie ?

np
bud 47 p 4 m 38
osiedleozon.pl/mieszkania/mieszkanie,202

Coś w granicach 1 050 000 zł jeśli dobrze pamiętam.

bgwg

Postautor: bgwg » 26 mar 2021, 18:13

W Ozonie pokazali mi plany zagospodarowania i na rzutach jest zaznaczony przystanek w tym miejscu. Wiata i zatoczka. O innych przystankach nie wiem.

pozdro

Postautor: pozdro » 26 mar 2021, 21:49

Lokalizacja beznadziejna. Koniec swiata

NOWY 2018

Postautor: NOWY 2018 » 27 mar 2021, 20:01

pozdro pisze:Lokalizacja beznadziejna. Koniec swiata

Pełno cie na każdym forum i siejesz ferment-według ciebie tylko Bieżanów

LQS

Postautor: LQS » 27 mar 2021, 21:10

NOWY 2018 pisze:

Ale niestety to jest prawda
Totalne zadupie. Wole mieć 2 km dalej i jechac z cywilizowanej Wieliczki

klientkrk

Postautor: klientkrk » 27 mar 2021, 22:14

LQS pisze:
NOWY 2018 pisze:

Ale niestety to jest prawda
Totalne zadupie. Wole mieć 2 km dalej i jechac z cywilizowanej Wieliczki

Nie mówię że lokalizacja jest super ale pisanie "wolę mieć 2km dalej i jechać z Wieliczki" jest totalną bzdurą.

Przykładowo AGH - 6km z Ozon , 14 km z Wieliczki

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”