Tuzinek pisze:fjrc pisze:Lokalizacja taka niby w mieście, a przedmieście. I tak lepiej niż strefa cegielnia ale tam przynajmniej ceny odpowiednio niższe.
Mimo wszystko bardzo dobrze, że powstają takie inwestycje i rewitalizuje się stare budynki. Będzie miało to ciekawy klimat jak zostanie ukończone.
Tylko co tutaj porównywać jak cegielnię przez rok dało się kupić za 8k/m2, jeszcze na jesień 23 były ceny 8.5-9k a tutaj sprzedaż od początku była w okolicach 15k/m2.
Nie zgodzę się. Gdy pierwszy raz znalazłem inwestycję, tj. jakoś końcem 2023 roku, startowali z cenami jakieś 11 500 - 12 500 / m2. Ja miałem zarezerwowane wstępnie mieszkanie 40m2 z balkonem za 12 300 zł. Ale cóż, nie mogłem się zdecydować i nie zabrałem się za to odpowiednio i rezerwacja mi przeszła.
Teraz ceny mają po 15 tys, co uważam, że i tak nie jest cenę bardzo wywaloną w kosmos. Co można teraz w Krakowie dostać za te pieniądze w stanie deweloperskim? Raczej oprócz kwadratowych bloków na klinach czy górce narodowej to cieżko cokolwiek sensownego złapać w tej cenie.