Nowe Zabłocie Kraków / deweloper Chemobudowa (ul. Klimeckiego / Pana Tadeusza) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Kwiatuszek

Re: Nowe Zabłocie Kraków / deweloper Chemobudowa (ul. Klimeckiego / Pana Tadeusza) - opinie na forum

Postautor: Kwiatuszek » 19 paź 2025, 12:31

gazetakrakowska.pl/w-poblizu-centrum-krakowa-powstana-mieszkania-dla-kilku-tysiecy-osob-na-zablociu-buduja-nowoczesne-osiedle-z-hotelami-i-uslugami/ar/c9p2-28090383 Czyli jednak przeprojektowali to wszystko, wygląda to obiecująco.

realista

Re: Nowe Zabłocie Kraków / deweloper Chemobudowa (ul. Klimeckiego / Pana Tadeusza) - opinie na forum

Postautor: realista » 19 paź 2025, 12:33

wojdyla1980 pisze:Obrazek

Wyznawcy i fanatycy - nie frajerzy, bo na to określenie się oburzają - nadal widzą jak na pierwszym zdjęciu.

random pisze:Co do marketingu, być może jest to lekko naciągane, chociaż nazwa "Nowe Zabłocie" mnie przekonuje, tak nazwałbym ten obszar i plany na jego zabudowę.

Co do "frajerstwa" kupienia tam mieszkania, wymieniałem już wiele zalet wcześniej, jak rozumiem ty swoje argumenty możesz sprowadzić do marketingu deweloperów i, że ludzie są tacy głupi, że kupili ich bajkę.

random

Postautor: random » 19 paź 2025, 13:15

realista pisze:
wojdyla1980 pisze:Obrazek

Wyznawcy i fanatycy - nie frajerzy, bo na to określenie się oburzają - nadal widzą jak na pierwszym zdjęciu.

random pisze:Co do marketingu, być może jest to lekko naciągane, chociaż nazwa "Nowe Zabłocie" mnie przekonuje, tak nazwałbym ten obszar i plany na jego zabudowę.

Co do "frajerstwa" kupienia tam mieszkania, wymieniałem już wiele zalet wcześniej, jak rozumiem ty swoje argumenty możesz sprowadzić do marketingu deweloperów i, że ludzie są tacy głupi, że kupili ich bajkę.

Jezus, wkleileś moją odpowiedź z innego wątku do innej inwestycji z kontekstem za niskich okien w tej innej inwestycji, naprawdę? :D tak żałosne, że aż zabawne xd

Btw, ja kupiłem w yit mieszkanie więc w obronie tej inwestycji nie mam "żadnego interesu", ale coś czuję że ta wojenka tutaj o za niskie okna może się skończyć jeśli ktoś uwzględni perspektywę a najprościej, można spytać dewelopera, chociaż podejrzewam że nikt nie zrobi niższych okien balkonowych niż jest standard wszędzie indziej

Awatar użytkownika
anubis⠀

Postautor: anubis⠀ » 19 paź 2025, 13:21

Mnie bardziej zdumiewają zachwyty przyszłych osiedleńców tego terenu, że powstanie tam jeszcze jeden biurowiec + hotel [notabene wspaniałe miejsce rekreacji i wypoczynku, coś co ściągnie ludzi z dalszych części Krakowa].

Kwiatuszek pisze:gazetakrakowska.pl/w-poblizu-centrum-krakowa-powstana-mieszkania-dla-kilku-tysiecy-osob-na-zablociu-buduja-nowoczesne-osiedle-z-hotelami-i-uslugami/ar/c9p2-28090383 Czyli jednak przeprojektowali to wszystko, wygląda to obiecująco.

Zapewne nie przyszło im do głowy, że biurowiec to przeszklony budynek, z którego masa ludzi będzie dookoła obserwowała niczym w zoo sąsiednich mieszkańców, podobnie jak hotel, z tym, że przysporzy to tylko masy samochodów, jako że współczynnik miejsc parkingowych dla budynków usługowych jest niższy.

Doprawdy jest to to, co dopełni obrazu kolejnego mrowiska.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Pinkalinka

Postautor: Pinkalinka » 19 paź 2025, 17:02

Czy tak mają wyglądać kolejne bloki w inwestycji? Zupełnie inaczej niż to, co teraz wybudowali. Wygląda, jakby ten pierwszy blok, to był jakiś testowy. Ucząc się na błędach zmieniają ciągle koncepcje
Załączniki
il20251018_945066417_xlarge.jpg
il20251018_945066417_xlarge.jpg (190.74 KiB) Przejrzano 934 razy

dylemat

Postautor: dylemat » 19 paź 2025, 23:59

A skąd taka wizualizacja? Ale to byłaby spora zmiana, gdyby tam miało się prezentować.

Co do okna, to bardziej wydaje mi się, że jego osadzenie na takim poziomie nie jest problemem, natomiast ciekawi mnie to, jakie ono jest wysokie. Ale też nie dramatyzowałbym. Mimo wszystko takie narożne przeszklenie, to fajna sprawa w mieszkaniu, choć to moja osobista opinia.

anderson

Postautor: anderson » 20 paź 2025, 9:33

z tego artykulu: https://gazetakrakowska.pl/w-poblizu-ce ... 28090383/2

tez mnie zaskoczyla ta wizualizacja, ale wyglada ciekawie, tzn troche tutaj w stylu nadmorkiego kurortu i pytanie jak to wyjdzie w rzeczywistosci, ta ilosc malych okien zamiast wiekszych nieotwieranych nie wyglada na optymalne rozwiazanie, ale pewnie to bardziej koncept w tym momencie ( zbadanie reakcji rynku?)

Stach

Postautor: Stach » 20 paź 2025, 9:53

anderson pisze:z tego artykulu: https://gazetakrakowska.pl/w-poblizu-ce ... 28090383/2

tez mnie zaskoczyla ta wizualizacja, ale wyglada ciekawie, tzn troche tutaj w stylu nadmorkiego kurortu i pytanie jak to wyjdzie w rzeczywistosci, ta ilosc malych okien zamiast wiekszych nieotwieranych nie wyglada na optymalne rozwiazanie, ale pewnie to bardziej koncept w tym momencie ( zbadanie reakcji rynku?)

Tylko jak to się ma do już wybudowanych bloków? Taka nagła zmiana koncepcji wydaje mi się mało poważna. Ciekaw jestem, co na to osoby, które już kupiły tam mieszkania. Sam kupiłem mieszkanie w tej inwestycji i mam mieszane odczucia.

Zygmunt_P

Postautor: Zygmunt_P » 20 paź 2025, 10:12

Stach pisze:
anderson pisze:z tego artykulu: https://gazetakrakowska.pl/w-poblizu-ce ... 28090383/2

Tylko jak to się ma do już wybudowanych bloków? Taka nagła zmiana koncepcji wydaje mi się mało poważna. Ciekaw jestem, co na to osoby, które już kupiły tam mieszkania. Sam kupiłem mieszkanie w tej inwestycji i mam mieszane odczucia.

Po prostu brałeś udział w badaniu rynku na żywym organizmie. Jak to się mówi pierwszy naleśnik zawsze do wy...

Kwiatuszek

Postautor: Kwiatuszek » 20 paź 2025, 11:56

Stach pisze:

Kończą budować raptem dopiero pierwszy blok a ma być 25 budynków więc jak jeden będzie inny to nie będzie dramatu xD Zresztą czy wszystkie muszą być identyczne? Może nawet lepiej żeby była jakaś różnorodność.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”