Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mooncoff

Re: Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum

Postautor: mooncoff » 17 gru 2020, 23:38

myślę ze nawet trzeba się postawić i to teraz na etapie budowy bo póxniej to będzie pozamiatane..deweloper odda budynki i zawinie dywan..taki polski model biznesu...

K&K

Re: Domy i bliźniaki Zielona Rząska koło Krakowa - KR Grupa Deweloperska - opinie na forum

Postautor: K&K » 21 gru 2020, 21:46

Czy ktoś ma jakiś pomysł jak należałoby się postawić? Bo nie bardzo sobie to wyobrażam... Zbieramy się w kupę, bojkotujemy kupno i grozimy palcem ze jak nie będzie oświetlenia to nie kupujemy?

Myśle ze taki temat można poruszyć jak już ewentualnie będą wszyscy mieszkańcy. Choć już widzę te dyskusje ze u tego przed domem nie moze być latarni, ten tez nie chce, temu będzie świecić w okna i zacznie się problem... A przypominam ze średnio jest chyba gdzie postawić latarnie bo zaraz przy drogach osiedlowych jest ogrodzenie posesji. Chyba ze gdzieś w okolicach śmietników.

Mnie osobiście średnio się widzi brak oświetlenia ale szczerze to sam nie wiem jakie są sensowne możliwości...

ABP

Postautor: ABP » 04 sty 2021, 17:39

A czy ktoś z Państwa może podpisywał już umowę deweloperską?
Albo może ktoś ma pomysł na jakieś ważne zmiany, które są dla Państwa kluczowe do wprowadzenia (kwestie wszelkie)?

Pickney

Postautor: Pickney » 17 sty 2021, 17:36

Dzień dobry :)
Zastanawiamy się nad kupnem bliźniaka w Rząsce i mamy kilka wątpliwości. Najważniejszym jest chyba jakość wykonania i ustawność parteru. Może jesteście Państwo się w stanie podzielić Waszymi układami salonu, ściany RTV lub pomysłami na organizację jadalni? Drugim aspektem jest jakość wykonania. Czy mieliście Państwo na etapie budowy nadzorcę budowlanego lub przy odbiorze domu wyszły niedociągnięcia? Jednym z aspektów (na którym się jeszcze niestety nie znam, ale chętnie posłucham mądrzejszych) jest kotłownia. Jeden ze znajomych budujący dom zasugerował, że piec i kotłownia powinny być w osobnym pomieszczeniu ze wzmacnianymi drzwiami. W Zielonej Rząsce takiego rozwiązania nie widzę a piec jest umiejscowiony w garażu. Macie pomysł czy deweloper obszedł to prawo, czy opinia znajomego nie ma zastosowania w bliźniakach czy możemy mieć ewentualnie problemy w przyszłości z tego tytułu?
Z góry dziękuje za sugestie :)

ABP

Postautor: ABP » 18 sty 2021, 21:57

Nie umiem odpowiedzieć na pytanie odnośnie pieców, natomiast kojarzę piec w swoim własnym domu i nie mam tam wzmocnionych drzwi :)
Co do rozkładu to my postanowiliśmy przenieść łazienkę do pomieszczenia gospodarczego, a pozostałą przestrzeń wykorzystać albo na jadalnie albo na kącik tv.
Można jeszcze, jak jest zrobione w niektórych domkach, wstawić dodatkowa ściankę na tv pomiędzy kuchnią, a dużym pokojem, albo również niektórzy zawieszają tv na ścianie przy kuchni. Widziałam również rozwiązanie w rogu pomiędzy oknami.
Co do wykonania, nie odbierałam jeszcze bliźniaka.

Krainalodu_33

Postautor: Krainalodu_33 » 07 lut 2021, 11:23

Witam,
Po przeczytaniu wątków na forum utwierdzam się w dotychczasowej inwestygacji. Inwestycje śledzę od ok pół roku i większość wspomnianych powyżej rzeczy daje do myślenia. Ciekawe dla mnie jest czy ktoś z Państwa zwrócił uwagę na kwestie zalegającej wody na inwestycji ? Zauważam że niezależnie od pory roku (nawet przy temp +25 st) woda stoi na gruntach inwestycji. Czy ktoś miał okazję sprawdzić badania ziemi pod inwestycją? Wydaje się to być zasadniczą kwestią, patrząc na cenę inwestycji i ewentualnie skutki wpływu na trwałość budynku w przyszłości. Czy rozmawiał ktoś na temat rozwiązań z deweloperem?

daissy

Postautor: daissy » 07 mar 2021, 22:53

A czy nikogo nie niepokoi fakt, że UR się odgradza brzydkim zielonym płotem zarówno wzdłuż całej inwestycji - domów i lasu, jak i wzdłuż całej drogi - na razie po jednej stronie jest dociągnięty. Wygląda na to że wjazd na osiedle i droga spacerowa to będzie długa wąska droga z chodnikiem, z obu stron okratowana na zielono. Cała cudowna przestrzen ktora była znika, koniec dostępu do terenu zielonego z wyjątkiem kawałka lasu, sam beton pozostanie. Na inwestycji też brak jakiejkolwiek zieleni. Niby ZIELONA Rząska ale zaczyna sie robic betonowa, a zielony pozotsaje płot ktory ją od tej zieleni ma odgradzać. Mocno mnie to zniecheciło.
Załączniki
bez nazwy 8.jpg
bez nazwy 8.jpg (66.19 KiB) Przejrzano 4823 razy
bez nazwy 7.jpg
bez nazwy 7.jpg (52.14 KiB) Przejrzano 4823 razy

Daylu

Postautor: Daylu » 08 mar 2021, 13:54

Dzień dobry,

Ten płot jest od terenu, który z tego co słyszałem należy do prywatnego inwestora i będzie tam kiedyś budowane osiedle. Tereny usługowe należące do UR są po drugiej stronie drogi dojazdowej.

Miałem kupić domek wolnostojący na osiedlu, ale przy cenie jaką trzeba za niego zapłacić problemy z brakiem oświetlenia czy żyłowaniem na każdym elemencie mocno mnie zaniepokoiły. Nie ukrywając stojąca woda no osiedlu też nie wróży nic dobrego.

Pozdrawiam

Truskawa

Postautor: Truskawa » 08 mar 2021, 22:44

Robi się coraz ciekawiej w okolicy. Prywatny inwestor wybuduje tam kolejne wielkie osiedle? Cena już wcześniej nie była atrakcyjna

Rzsam

Postautor: Rzsam » 17 mar 2021, 11:32

SAMOLOTY nowa ścieżka podejścia

Czy ktoś z Państwa tu obecnych zgłębiał temat przelotu samolotów nad inwestycją? Zacząłem analizować realizację nowego pasa startowego, który będzie budowany i plany jak będzie przebiegać tor lotów samolotów i powiem szczerze że zaczyna mnie to zniechęcać do inwestycji. O ile teraz nic specjalnie nie słychać z powodu ograniczenia lotów to przy zakończeniu budowy pasa startowego tą ścieżka podejścia bo tak to nazywają może sprawić że nie będzie tam warunków do spokojnego mieszkania. Temat głośny w internecie, dużo protestów mieszkańców Rząska, Zabierzowa, Balic ale wszystko przeszło i jest to zamierzenie realizowane.

Inwestycja bardzo mi się podoba i jej bliskość do miasta ale zaczynam się mocno nad nią zastanawiać czy za 2 Czy 3 lata nie okaże się wyrzuceniem pieniędzy w błoto.

Jak się na to zapatrujecie Ci Państwo którzy już dokonali zakupu lub są na zaawansowanym etapie zakupu?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”