Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Piotrek_87

Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Postautor: Piotrek_87 » 14 paź 2019, 10:24

A jak tam z jakością w pierwszym etapie, wiadomo coś już? Powiem szczerze że o Atalu słyszałem ostatnio kiepskie opinie.

Bodzioo

Postautor: Bodzioo » 22 paź 2019, 7:42

Czy ktoś posiada fotkę żółtej tablicy dla etapu IIIa?

Rafał1

Postautor: Rafał1 » 22 paź 2019, 21:18

Czy ktoś kto kupił mieszkanie w etapie IV lub w etapie I (od strony etapu IV) dowiadywał się o budynek usługowy który ma stanąć pomiędzy tymi etapami? Niestety na wizualizacji osiedla nie jest on oznaczony (w jego miejscu jest elegancka zieleń) a mnie w czasie rozmowy z biurem sprzedaży udało się tylko dowiedzieć że będzie miał maksymalnie taką wysokość jak inne budynki i że nie wiadomo kiedy powstanie dlatego nie ma go na wizualizacji...
Ponieważ teren między etapami I i IV nie jest szczególnie szeroki, zastanawiam się czy ktoś dostał informację jakie będą odległości między budynkami po wstawieniu dodatkowego budynku usługowego?

pparp

Postautor: pparp » 22 paź 2019, 22:59

Cześć,
ja nie dostałem a jestem właśnie od strony południowej w 1 etapie.
Szkoda że nie ma nigdzie mapki gdzie widzimy obecną sytuację jakie jest miejsce miedzy etapem 1 a 4.
Chyba zabiorę się tam z dronem jak będzie coś już w ziemi sie działo w etapie 4.

Nie macie informacji nt. zagospodarowania przestrzeni w prospekcie do etapu 4 ?

Dwa. myśląc racjonalnie jaki mieliby tam postawić budynek usługowy 5 piętrowy ? Coś nie do konca mi sie chce w to wierzyć. A może jeszcze wcisną tam biedronkę albo inne cudo xd

Piotrek_87

Postautor: Piotrek_87 » 23 paź 2019, 22:49

Słyszałem w biurze o biurowcu, ale jeszcze nie mają chyba projektu.

Rafał1

Postautor: Rafał1 » 24 paź 2019, 20:12

Właśnie patrząc na to jak wąski jest teren między etapem I a IV to musi być biurowiec lub inny budynek usługowy (na sklep nie ma podjazdu) ale zastanawiam się czy nie powinny być podane odległości między budynkami na etapie sprzedaży? Kupujemy mieszkanie, a za jakiś czas może się okazać że powstanie biurowiec w minimalnej odległości przeciwpożarowej, który może zacienić sąsiednie mieszkania.

pparp

Postautor: pparp » 29 paź 2019, 17:05

Tak sie zastanawiam, ten podjazd to by się i znalazł.

Po co na wizkach w etapie IV jest na końcu osiedla droga z bramą ? Dziwne trochę. Może tamtędy miałby być ruch a biurowiec byłby w tym rogu przy drzewach ( dawny plac zabaw) bo jest tam najwięcej miejsca.

pitupitu

Postautor: pitupitu » 06 lis 2019, 18:13

A ja miałbym niekoniecznie opinie, lecz pytanie (jeśli w złym miejscu, to z góry przepraszam) - czy ktoś z kupujących próbował negocjować z deweloperem ceny mieszkania? Jeśli tak, to z sukcesem czy raczej nie mają ochoty na negocjacje?

Rafał1

Postautor: Rafał1 » 06 lis 2019, 21:10

Nam powiedzieli, że nie negocjują: niestety klimat był taki, że mieszkania znikały na pniu, a nam zależało więc byliśmy na słabej pozycji negocjacyjnej.

Rafał1

Postautor: Rafał1 » 06 lis 2019, 21:13

Ok, dziękuję za odpowiedzi. Cały czas uważam, że fajnie by było gdyby ten dodatkowy budynek był zaznaczony chociaż orientacyjnie, tak jak planowany etap V.

pparp pisze:Tak sie zastanawiam, ten podjazd to by się i znalazł.

Po co na wizkach w etapie IV jest na końcu osiedla droga z bramą ? Dziwne trochę. Może tamtędy miałby być ruch a biurowiec byłby w tym rogu przy drzewach ( dawny plac zabaw) bo jest tam najwięcej miejsca.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”