Dąbska Pools Kraków / deweloper Dasta Invest - opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
nowyszukam32

Re: Dąbska Pools Kraków / deweloper Dasta Invest - opinie i informacje na forum

Postautor: nowyszukam32 » 14 gru 2023, 15:17

xD podałeś mi mieszkanie z metrażem do wynajęcia studentom, a ja szukam do mieszkania do życia.

tomekl007

Postautor: tomekl007 » 14 gru 2023, 15:18

bartekrk pisze:Pierwszy lepszy przykład (a jest ich sporo).
otodom.pl/pl/oferta/piekne-2-pok-z-ogrodkiem-swietna-lokalizacja-ID4mUBh
I więcej pytań proszę mi nie zadajcie, nie chcę zwiększać ruchu w wątku o takiej chałturze jaka ma powstać i całej otoczce tego dewelopera.

Polecam zobaczyć w jakim miejscu jest ten blok - zaraz przy bardzo ruchliwej ulicy

bartekrk

Postautor: bartekrk » 14 gru 2023, 16:07

nowyszukam32 pisze:xD podałeś mi mieszkanie z metrażem do wynajęcia studentom, a ja szukam do mieszkania do życia.

Pokazałem jako przykład, że najdroższe metrażowo mieszkania (1-2 pokojowe) można znaleźć taniej na już, wyposażone i w świeżym budownictwie
Być może tego nie wiesz, ale w takim wypadku, większe metraże można znaleźć jeszcze taniej z metra.

tomekl007 pisze:
bartekrk pisze:Pierwszy lepszy przykład (a jest ich sporo).
otodom.pl/pl/oferta/piekne-2-pok-z-ogrodkiem-swietna-lokalizacja-ID4mUBh
I więcej pytań proszę mi nie zadajcie, nie chcę zwiększać ruchu w wątku o takiej chałturze jaka ma powstać i całej otoczce tego dewelopera.

Polecam zobaczyć w jakim miejscu jest ten blok - zaraz przy bardzo ruchliwej ulicy

Przy tak "wyśrubowanych" kryteriach jakie zastosowałeś dla dabska pools myślałem, że to będzie luksus.

ul. Dąbska tak bardzo się marzy, zaraz przy usługach, do których mieszkańcy z Solaris Parku narażając życie i zdrowie przeprawiają się przez 4 pasmową niekorkującą się Lema, a więc przykład:
otodom.pl/pl/oferta/komfortowe-3-pokoje-dabska-okazja-eng-ID4lNxj.html

Dalsze propozycje wysyłać? Czy może notariusza pomóc umówić?
Mam nadzieję, że elewacja i kolor mebli będzie OK.

nowyszukam32

Postautor: nowyszukam32 » 14 gru 2023, 16:14

Pomijasz jeden istotny fakt. To ogłoszenie widziałem 2 miesiące temu i jest dawno nieaktualne. Tak jest z wieloma ogłoszeniami. Wiem bo interesuję się nimi intensywnie od jakiegoś czasu, ale też nie mam czasu czatować 24h/dobę bo też mam pracę i inne obowiązki.
Więc może Ci się wydawać, że coś jest sensownego na rynku, ale wystarczy wykonać 1 telefon i dowiedzieć się, że nie wygląda to tak kolorowo jak przedstawiasz. A szukam 55-65 metrów.

bartekrk

Postautor: bartekrk » 14 gru 2023, 16:20

nowyszukam32 pisze:Pomijasz jeden istotny fakt. To ogłoszenie widziałem 2 miesiące temu i jest dawno nieaktualne. Tak jest z wieloma ogłoszeniami. Wiem bo interesuję się nimi intensywnie od jakiegoś czasu, ale też nie mam czasu czatować 24h/dobę bo też mam pracę i inne obowiązki.
Więc może Ci się wydawać, że coś jest sensownego na rynku, ale wystarczy wykonać 1 telefon i dowiedzieć się, że nie wygląda to tak kolorowo jak przedstawiasz. A szukam 55-65 metrów.

Faktycznie nie pomyślałem, że ktoś sprzedał mieszkanie i opłaca ogłoszenie kolejny miesiąc na najdroższym serwisie ogłoszeniowym w sieci przy tym aktualizując ofertę 3 dni temu. A są jeszcze cztery mieszkania do sprzedania przy tej ulicy, może uda się zainteresowanym znaleźć samodzielnie. Z drugiej strony po co, zapewne w innych ofertach jest tak samo ogłoszenie dla picu.
Również nie mam czasu czatować 24h na dobę bo muszę doglądać parędziesięciu mieszkań w Krakowie no i zajmować kolejnymi 7-ioma, które w tym roku tutaj w mieście zakupiłem - fakt, nie w aż tak dobrej cenie jak statystyki wskazują, ale 6-7% taniej niż ofertowe, więc kolorowo nie jest, potwierdzam.
W każdym razie dzięki za radę, teraz już wiem jak to faktycznie wygląda.

Pozostaje wam faktycznie zakupić kwaterę na dąbska pools i wprowadzić się do niej w połowie 2026 pamiętając o tym by odłożyć na wykończenie, bo robotnicy też chcą coraz wyższe marże jak dzisiaj deweloperzy, a potem możecie delektować się przez kilka lat robotami budowlanymi za oknem :)

nowyszukam32

Postautor: nowyszukam32 » 14 gru 2023, 16:35

bartekrk pisze:Pozostaje wam faktycznie zakupić kwaterę na dąbska pools i wprowadzić się do niej w połowie 2026 pamiętając o tym by odłożyć na wykończenie, bo robotnicy też chcą coraz wyższe marże jak dzisiaj deweloperzy, a potem możecie delektować się przez kilka lat robotami budowlanymi za oknem :)

Oj ale piecze kogos :D

"W połowie 2026", wcześniej napisałeś "na początku 2026", szybko leci :D

Troll, albo jakaś konkurencja, szkoda gadać.

bartekrk

Postautor: bartekrk » 14 gru 2023, 16:43

nowyszukam32 pisze:
bartekrk pisze:Pozostaje wam faktycznie zakupić kwaterę na dąbska pools i wprowadzić się do niej w połowie 2026 pamiętając o tym by odłożyć na wykończenie, bo robotnicy też chcą coraz wyższe marże jak dzisiaj deweloperzy, a potem możecie delektować się przez kilka lat robotami budowlanymi za oknem :)

Oj ale piecze kogos :D

"W połowie 2026", wcześniej napisałeś "na początku 2026", szybko leci :D

Troll, albo jakaś konkurencja, szkoda gadać.

Tak, bardzo mnie piecze że muszę operować na ROI 7%, a nie jak kilka lat temu 11%, pocieszam się, że są na świecie jeszcze tacy jak ty i od razu lżej.

"odbierze na początku 2026" "wprowadzi się do niej w połowie 2026" , faktycznie, przecież mowa o tym samym, złapałeś mnie geniuszu :oops:

Rozpoczęcie budowy 2024, zakończenie budowy 2025-2026, przeniesienie własności I kw. 2026, wprowadzenie do mieszkania połowa 2026, ale zapewne na to nie wpadłeś analizując od tygodni tą budowę :lol: A nie przepraszam, przecież kto ci każe wykańczać mieszkanie, to faktycznie będziesz się kisił tam w stanie deweloperskim od początku 2026 :lol: , mea culpa.

Dokładnie, szkoda gadać., bo ani żeś troll, ani nieudolny pracownik dewelopera, a po prostu zwykły ignorant, który portek na tyłek dobrze nie potrafi ubrać, żegnam.

krakowianin

Postautor: krakowianin » 03 sty 2024, 21:32

Czy ktoś wie kiedy deweloper rusza z oficjalną sprzedażą? Na dzień dzisiejszy, pomimo wcześniejszych postów.. 2/3 mieszkań zniknęło już z oferty. Nie wiem co sam mam myśleć o tych cenach.. Mocno zastanawiam się nad kupnem, ale kredyt stanowiłby aż 25% miesięcznych wydatków. Mieszkam ciut dalej i okolica jak dla mnie jest świetna.

1. Załóżmy, że te absurdalne ceny już w Krakowie się utrzymają i ceny nie spadną a przynajmniej nie spadną znacznie. Czy ktoś merytorycznie jest mi w stanie podać argumenty uzasadniające ceny 18-21k dla Dąbska Pools na tle Krakowa i innych inwestycji? Czy deweloper oferuje coś w zamian (np inwestycja premium) czy inkasuje zyski bo akurat ma tam działkę?
2. W jakich cenach jest miejsce parkingowe oraz czy będą miejsca ogólno dostępne?
3. Czy negocjacje z deweloperem wchodzą w grę? Takie rozsądne typu 3-5% lub wykonanie dodatkowych zmian w cenie jak np. podpięcie klimatyzacji itd.

tomekl007

Postautor: tomekl007 » 04 sty 2024, 9:54

Mieszkania ktorych nie ma na liscie po prostu juz sa sprzedane/zarezerwowane.
Ceny miejsca podwojnego to 85k, na platformie to 44k

iti

Postautor: iti » 04 sty 2024, 10:26

Tam dużą niewiadomą jest to, co zostanie zbudowane na działkach po Plazie, bo tu chyba cały czas nie ma wizualizacji ani planów przedstawionych, a dobrze byłoby wiedzieć co stanie po sąsiedzku i to od południowej strony.

Ale ta okolica w ostatnich latach zyskała, chyba można powiedzieć, że stała się dosyć atrakcyjnie postrzegana. Nie wiem dlaczego dopiero ostatnio, bo to niezłe miejsce, blisko parku, dobrze skomunikowane itp. Choć ma też swoje wady to miejsce, jak np. brak większego sklepu na miejscu, do szkoły chyba też kawałek, jeśli ktoś ma dzieci itp.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”