Konopczyńskiego 15 Kraków od SM Podgórze Sp. z o.o. - opinie na forum
Konopczyńskiego 15 Kraków od SM Podgórze Sp. z o.o. - opinie na forum
Na jeszcze jedną inwestycję mieszkaniową w Krakowie trafiłem ostatnio, której chyba nie ma na forum - Konopczyńskiego 15 od SM Podgórze Sp. z o.o. (chyba Spółdzielnia Mieszkaniowa Podgórze założyła spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, żeby wybudować ten blok).
Re: Konopczyńskiego 15 Kraków od SM Podgórze Sp. z o.o. - opinie na forum
Nowy pisze:Na jeszcze jedną inwestycję mieszkaniową w Krakowie trafiłem ostatnio, której chyba nie ma na forum - Konopczyńskiego 15 od SM Podgórze Sp. z o.o. (chyba Spółdzielnia Mieszkaniowa Podgórze założyła spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, żeby wybudować ten blok).
Widzę codziennie, jak przechodzę, że trwają prace i budują szybko, ceny tez Ok z tego co patrzyłam. Lokalizacja nie jest zła, trochę blokowisko, ale są tez plusy.
Jeżeli chodzi o budynek, to zapowiada się całkiem ciekawie, o ile faktycznie rzeczywistość będzie dobrze odzwierciedlała to, co zostało pokazane na wizualizacjach Konopczyńskiego 15.

Wizualizacja dewelopera: SM Podgórze Sp. z o.o.
Możesz coś więcej napisać o plusach, pewnie infrastruktura wcześniejszych osiedli, ale co jeszcze? Jak z dojazdem w stronę centrum miasta czy do większych ośrodków biurowych w Krakowie? Wrzucisz jakieś zdjęcie z budowy inwestycji?
Jeżeli chodzi o lokale, to plus za to, że można tam znaleźć np. nowe mieszkania 4-pokojowe w Krakowie na niecałych 64 metrach kwadratowych, co jest całkiem niezłym wynikiem. Co prawda jeden z pokoi ma mniej niż 8 m2, co jest dosyć małą powierzchnią, to jednak ogólnie mieszkanie wydaje się ciekawe. Widziałem, że ceny metra kwadratowego zaczynają się od 8 300 zł przy większych mieszkaniach, więc całkiem nieźle.

Wizualizacja dewelopera: SM Podgórze Sp. z o.o.
Karciunia pisze:Lokalizacja nie jest zła, trochę blokowisko, ale są tez plusy.
Możesz coś więcej napisać o plusach, pewnie infrastruktura wcześniejszych osiedli, ale co jeszcze? Jak z dojazdem w stronę centrum miasta czy do większych ośrodków biurowych w Krakowie? Wrzucisz jakieś zdjęcie z budowy inwestycji?
Jeżeli chodzi o lokale, to plus za to, że można tam znaleźć np. nowe mieszkania 4-pokojowe w Krakowie na niecałych 64 metrach kwadratowych, co jest całkiem niezłym wynikiem. Co prawda jeden z pokoi ma mniej niż 8 m2, co jest dosyć małą powierzchnią, to jednak ogólnie mieszkanie wydaje się ciekawe. Widziałem, że ceny metra kwadratowego zaczynają się od 8 300 zł przy większych mieszkaniach, więc całkiem nieźle.
Nowy pisze:Jeżeli chodzi o budynek, to zapowiada się całkiem ciekawie, o ile faktycznie rzeczywistość będzie dobrze odzwierciedlała to, co zostało pokazane na wizualizacjach Konopczyńskiego 15.
Wizualizacja dewelopera: SM Podgórze Sp. z o.o.Karciunia pisze:Lokalizacja nie jest zła, trochę blokowisko, ale są tez plusy.
Mieszkam na tym osiedlu 10 lat, sporo się zmieniło, jednak jak dla mnie są plusy:
- odległość od centrum jest raczej spora ale za to jest tramwaj, którym można dojechać w 30 minut do samego rynku (dokładniej na Płac wszystkich swietych),
- na osiedlu jest biedronka, Lidl, w pobliżu jysk, komfort, sporo restauracji i kawiarni, wszystko można załatwić na miejscu
- lokalizacja jest w takim miejscu, ze obok niej znajduje się akurat żabka, wiec na szybkie zakupy w sam raz
- mieszkania mogą być dobre na wynajem: kampus UJ oraz biurowce - w końcu życie do nich wróci mimo wirusa
- szybki wyjazd na autostradę, do Skawiny, Tynca
- dużo ścieżek rowerowych, można dojechać na błoni lub bliżej do Tynca na Kolną
- ogólna infrastruktura jest Naprawdę dobra chociaż wiem, ze ruczaj nie dla wszystkich jest wymarzona lokalizacja, jednak to zależy gdzie ktoś pracuje i czy często jeździ do centrum.
Odległość od przystanku nie jest tutaj bardzo duża, a minusem może być brak ogólnodostępnych miejsc parkingowych na osiedlu (na przykład dla gosci) ale tak jest teraz w większości inwestycji.
Ceny są naprawdę rozsądne jak na to miejsce. Moim zdaniem lepiej kupić większe mieszkanie za 8300-8500 za metr na ruczaju niż malutkie w pobliżu kuklinskiego lub w wiślanych tarasach ale to kwestia gustu i funduszy oraz podejścia do życia:)
Czy ktoś z tu obecnych kupił mieszkanie w tej inwestycji?
Wygląda, że jest wykupione 50/70 mieszkań.
Wydaje się, że dopiero od niedawna zaczęli coś tam kopać i pojawił się dźwig.
Dlaczego tak długo pauzowała>?
Wygląda, że jest wykupione 50/70 mieszkań.
Wydaje się, że dopiero od niedawna zaczęli coś tam kopać i pojawił się dźwig.
Dlaczego tak długo pauzowała>?
I czy ma ktoś jakieś informacje o tej spółce? Na ich stronie jest tylko jedna inna inwestycja, do której link nie działa.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”