Sołtysowska 23 Kraków od Develocity - opinie i informacje na forum (Czyżyny)
Sołtysowska 23 Kraków od Develocity - opinie i informacje na forum (Czyżyny)
Ostatnio przejeżdżając przez tamtą okolicę, widziałem, że ruszyła nowa inwestycja na ulicy Sołtysowskiej w Krakowie. Informacja była na płocie, tylko nie zapamiętałem numeru. Ktoś może kojarzy sprawę i podrzuci jakieś informacje o tym projekcie. Zdaje się, że generalnym wykonawcom ma tam być Grimbud, ale dużo więcej nie zdążyłem przeczytać.
Re: Sołtysowska 23 Kraków od Develocity - opinie i informacje na forum (Czyżyny)
To może być Sołtysowska 23 od Develocity
Re: Sołtysowska 23 Kraków od Develocity - opinie i informacje na forum (Czyżyny)
O tak, chyba dokładnie o tą inwestycję mi chodziło, wygląda mniej więcej jak to, co widziałem na ogrodzeniu budowy. Dużo się buduje ostatnio przy Sołtysowskiej i chyba nieźle mieszkania tam się sprzedają, skoro co rusz rusza tam jakaś nowa inwestycja mieszkaniowa.

Wybór nowych mieszkań jest całkiem spory, są tam niewielkie kawalerki, poniżej 30 metrów kwadratowych, ale także znacznie większe, mające ponad 40 m2. Są też mieszkania 4-pokojowe, a nawet można znaleźć taki, w którym jest 5 pokoi, więc całkiem sporo. Co myślicie o tym miejscu i samej inwestycji? Ktoś się orientował, ile kosztują mieszkania w Krakowie tam? Czyżyny to nie jest złe miejsce, choć wolałbym ich nieco inną część. Widziałem informację, że ceny zaczynają się od 8 500 zł/m2, ale wiadomo, że "od", może znaczyć właściwie wszystko, no może poza tym, że nie ma taniej.

Wybór nowych mieszkań jest całkiem spory, są tam niewielkie kawalerki, poniżej 30 metrów kwadratowych, ale także znacznie większe, mające ponad 40 m2. Są też mieszkania 4-pokojowe, a nawet można znaleźć taki, w którym jest 5 pokoi, więc całkiem sporo. Co myślicie o tym miejscu i samej inwestycji? Ktoś się orientował, ile kosztują mieszkania w Krakowie tam? Czyżyny to nie jest złe miejsce, choć wolałbym ich nieco inną część. Widziałem informację, że ceny zaczynają się od 8 500 zł/m2, ale wiadomo, że "od", może znaczyć właściwie wszystko, no może poza tym, że nie ma taniej.
interesowałem się nimi pare tygodni temu. kontakt z biurem sprzedaży marny. Oddzwaniają po kilku dniach, w godzinach nocnych, przesyłają jakieś randomowe oferty, a nie te o które prosiłeś. Nie ogarniają w kontakt z klientem. Ceny owszem od 8500 ale w najsłabszym układzie i na najniższych kondygnacjach. Za coś ustawnego w okolicach 60m i normalnych balkonem a nie kurnikiem wołają ponad 12k. Jeśli musiałbym coś kupić w tej okolicy na już, to wolałbym sąsiedniego atala, który mimo podwyżek mieszkania w metrażu ok 60m ma po 9,2k.
Co do cen, to warto mieć świadomość, że inaczej kalkuluje się "moloch" w postaci kilkuset mieszkań a inaczej kilka/kilkanaście kameralnych lokali, stąd pewnie taka różnica w cenie.
O ile pod wynajem to nie ma większego znaczenia to jednak do "życia" z rodziną może mieć,
ale z drugiej strony koszty mogą być wyższe, chociażby utrzymanie części wspólnych itd., bo rozkładają się na mniejszą ilość właścicieli.
O ile pod wynajem to nie ma większego znaczenia to jednak do "życia" z rodziną może mieć,
ale z drugiej strony koszty mogą być wyższe, chociażby utrzymanie części wspólnych itd., bo rozkładają się na mniejszą ilość właścicieli.
Byłem niedawno w okolicach budowy inwestycji Sołtysowska 23 w Krakowie, tak to wyglądało w ostatnim czasie.

Jest wykop zrobiony całkiem spory, po bokach chyba palowanie, i prace toczą się na dnie?

Ale okolica raczej sroga, nie robi na mnie specjalnego wrażenia, taki mix wszystkiego, starych chat, kilkunastoletnich bloków, domów, domu pomocy społecznej, jak dla mnie, to powinno być odzwierciedlone w cenach jednak.

Jest wykop zrobiony całkiem spory, po bokach chyba palowanie, i prace toczą się na dnie?

Ale okolica raczej sroga, nie robi na mnie specjalnego wrażenia, taki mix wszystkiego, starych chat, kilkunastoletnich bloków, domów, domu pomocy społecznej, jak dla mnie, to powinno być odzwierciedlone w cenach jednak.
Amen. Ne ma się co dziwić, że akurat to miejsce się rozbudowuje, bo gdzie indziej przestrzeni coraz mniej, ale bądźmy poważni. To jest Centralna.
Ale dla kolegów trollów pospolitych spod znaku Anubisa, na Centralnej powinny na pniu schodzić mieszkania po 12kzł/m, ale "pandemia" spowoduje, że już za 2, już za 3 miesiące będziemy kupować Wiślane Tarasy za 3500zł/m.
mac_kow pisze:Ale okolica raczej sroga, nie robi na mnie specjalnego wrażenia, taki mix wszystkiego, starych chat, kilkunastoletnich bloków, domów, domu pomocy społecznej, jak dla mnie, to powinno być odzwierciedlone w cenach jednak.
Amen. Ne ma się co dziwić, że akurat to miejsce się rozbudowuje, bo gdzie indziej przestrzeni coraz mniej, ale bądźmy poważni. To jest Centralna.
Ale dla kolegów trollów pospolitych spod znaku Anubisa, na Centralnej powinny na pniu schodzić mieszkania po 12kzł/m, ale "pandemia" spowoduje, że już za 2, już za 3 miesiące będziemy kupować Wiślane Tarasy za 3500zł/m.
To jest Sołtysowska, a nie Centralna

A wiecie, ile liczyli sobie za mieszkanie 54m2, ale z tarasem 75m? 13 500/m2

Bettyw1 pisze:A wiecie, ile liczyli sobie za mieszkanie 54m2, ale z tarasem 75m? 13 500/m2![]()
Widzę, że metodologia wycen stabilna. Koszty budowy + marża jaka się prezesowi przyśniła. Najlepiej razy 2,5.

Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
Ciekawe jaki widok z tego tarasu, ale pewnie wielkiego szału nie będzie w tej lokalizacji. Niemniej taras dobra sprawa, tylko jakoś drogawo, jak na tą część miasta.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”