Parkowanie na osiedlu poza miejscami wyznaczonymi - Przybyszewskiego 64 Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
oleo

Parkowanie na osiedlu poza miejscami wyznaczonymi - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: oleo » 15 wrz 2020, 19:42

Mar G pisze:.

Myślisz, że te samochody, to tam już na stałe będą parkowały? Zaczyna się to samo, co na wszystkich innych osiedlach - "jakoś tam się zaparkuje".

Klitsch.K.O

Re: Parkowanie na osiedlu poza miejscami wyznaczonymi - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: Klitsch.K.O » 16 wrz 2020, 21:41

Żadnego parkowania po chodnikach nie będzie! Każdy musiał wykupić miejsce w garażu podziemnym, jest kilka miejsc kupionych na zewnątrz. Jak jakiś debil będzie zastawiał poza nimi, to zafunduje mu się kopa w dupę albo przejdzie z gwoździem po osiedlu. Dziękuję.

luc

Re: Parkowanie na osiedlu poza miejscami wyznaczonymi - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: luc » 17 wrz 2020, 0:01

Klitsch.K.O pisze:Żadnego parkowania po chodnikach nie będzie! Każdy musiał wykupić miejsce w garażu podziemnym, jest kilka miejsc kupionych na zewnątrz. Jak jakiś debil będzie zastawiał poza nimi, to zafunduje mu się kopa w dupę albo przejdzie z gwoździem po osiedlu. Dziękuję.

Nie wiem czy niszczenie czyjegoś mienia jest tu najlepszą drogą do rozwiązania problemu.

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 17 wrz 2020, 9:03

luc pisze:Nie wiem czy niszczenie czyjegoś mienia jest tu najlepszą drogą do rozwiązania problemu.

Czyli preferowany najpierw kopniak w dupę?

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 23 wrz 2020, 22:10

Sheikh pisze:1. Aktualnie prawie każdy ma po 2 auta wiec liczba miejsc jest zbyt mała w parkingach podziemnych.
2. Lawete musiałby wezwać administrator, bo straż miejska nie wiele będzie miala do powiedzenia ze względu na teren zamknięty.
3. Jak auta są mądrze postawione to nikomu nie przeszkadzają, ale rzeczywiście przy wiekszym ruchu zwężenie do 1 pasa może być ciężkie.

1. Nic mnie to nie interesuje. Mogą mieć nawet po 5 samochodów i parkować nimi w rzece. Byle nie na osiedlu.
2. Wezwie.
3. Mi przeszkadzają. To nie bangladesz ani remiza, żeby robić pod nimi wiochę.

pozdro

Postautor: pozdro » 24 wrz 2020, 6:08

Rowniez bym sie nie zgodzil na niszczenie chdonikow i trawnikow samochodami. Jest garaz podziemny to sie tam parkuje. Nie ma sie parkingu to nie ma sie samochodu. Nie robmy wiochy z Krowodrzy. Widac jak wyglada to w slumsowatych dzielnicacg na przedmiesciach gdzie wszystko zawalone autami. Zamiast trawnikow chodnikow normalnej przestrzeni publicznej jest smietnik czy tam komis samochodowy. Zglaszanie na mape zagrozen jest skuteczne na N5D tak zglaszamy systematycznie o jest w miare spokoj.

Sheikh

Postautor: Sheikh » 24 wrz 2020, 6:33

Haha śmieszne :)
Raz nikt nie.parkuje na chodnikach i trawnikach bo jest droga i zajęty jest jeden pas co w przypadku braku zakazu jest uwaga! Dozwolone.
Wydaje mi się że albo sami nie macie auta, albo jak niektórzy zakupiliście pare miejsc pod wynajem, a potem zdziwienie.
Ale z chęcią zobaczyłbym jak się wprowadzacie i przyjadą ekipy + materiały itd i jak z tej rzeki będziecie sobie nosić hehe
A problem parkowania wzdłuż ulicy wewnętrznej jest na 90% osiedli. A na tej inwestycji to zieleni wiele nie ma więc bym się nie bał.

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 26 wrz 2020, 11:01

Sheikh pisze:Haha śmieszne :)
Raz nikt nie.parkuje na chodnikach i trawnikach bo jest droga i zajęty jest jeden pas co w przypadku braku zakazu jest uwaga! Dozwolone.
Wydaje mi się że albo sami nie macie auta, albo jak niektórzy zakupiliście pare miejsc pod wynajem, a potem zdziwienie.
Ale z chęcią zobaczyłbym jak się wprowadzacie i przyjadą ekipy + materiały itd i jak z tej rzeki będziecie sobie nosić hehe
A problem parkowania wzdłuż ulicy wewnętrznej jest na 90% osiedli. A na tej inwestycji to zieleni wiele nie ma więc bym się nie bał.

Pewnie jeden z tych złomów blokujących drogę należy do ciebie. Możesz już szukać miejsca za bramą.

Sheikh

Postautor: Sheikh » 26 wrz 2020, 12:49

Klitsch.K.O pisze:
Sheikh pisze:Haha śmieszne :)

Pewnie jeden z tych złomów blokujących drogę należy do ciebie. Możesz już szukać miejsca za bramą.

Och śmieszny człek pozdrawiam i życzę miłego mieszkania żeby żyłka nie pękła :) A jak liczysz że administracja coś zrobi z tym to.szukaj nowej administracji już heh.
Ja akurat problemu nie mam z parkowaniem :) ale rozumiem ludzi co mają wiecej aut, a osiedle nie pomyślało żeby.poszerzyc drogę i zrobic tez parking naziemny.

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 26 wrz 2020, 14:51

Sheikh pisze:Och śmieszny człek pozdrawiam i życzę miłego mieszkania żeby żyłka nie pękła :) A jak liczysz że administracja coś zrobi z tym to.szukaj nowej administracji już heh.
Ja akurat problemu nie mam z parkowaniem :) ale rozumiem ludzi co mają wiecej aut, a osiedle nie pomyślało żeby.poszerzyc drogę i zrobic tez parking naziemny.

Biedni janusze nie mają gdzie trzymać swoich 3 samochodów. Mogą parkować nawet w twojej dupie, ale nie na drogach wjazdowych czy chodniku.

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”