Inwestycja Sucha 17 Kraków od Progresja Sp. z o.o. - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ragar

Inwestycja Sucha 17 Kraków od Progresja Sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: ragar » 04 paź 2020, 23:18

Zdaje się, że ruszyła nowa inwestycja mieszkaniowa w Krakowie, a właściwie, to już ruszyła - ul. Sucha 17 w Łagiewnikach, niezbyt daleko od tamtejszego sanktuarium, więc lokalizacja jest całkiem niezła. Co więcej w okolicy są przystanki autobusowe, a także przystanek kolejowy Kraków Łagiewniki. Teoretycznie niezbyt daleko jest też przystanek tramwajowy Łagiewniki ZUS, ale nie wiem czy w praktyce jest na niego przejście przez tory kolejowe przebiegające w tej okolicy.

Obrazek
Wizualizacja: inwestor Progresja Sp. z o.o.

Łącznie ma tam powstać 8 segmentów jednorodzinnych, więc raczej dosyć kameralnie, do każdego mają przynależeć 2 miejsca postojowe, więc to także jest całkiem rozsądne. Segmenty mają po 3 poziomy, na parterze poza salonem z kuchnią znajduje się także garaż, tylko mam wrażenie, że nie mieści się w nim cały samochód, co chyba jest nieco niepraktyczne. Może ktoś przyglądał się tej inwestycji i podzieli się informacjami i opiniami o niej na forum?

guzbi

Re: Inwestycja Sucha 17 Kraków od Progresja Sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: guzbi » 05 paź 2020, 12:18

Masz może link do strony?

Petitka

Postautor: Petitka » 05 paź 2020, 12:34

guzbi pisze:Masz może link do strony?

sucha17.pl

kasiaka

Postautor: kasiaka » 05 paź 2020, 19:39

Hej. Szukam aktualnie czegoś podobnego w Krakowie (bliźniaki/szeregówka) i zwróciłam uwagę na tę inwestycje. Nie rozumiem totalnie idei wiato garażu, który mieści pół samochodu i czemu nie garaż/wiata na cały samochód..
Nie wiem czy ktoś znalazł ceny, ja widziałam ogłoszenie za 1 050 000 zł

mac_kow

Postautor: mac_kow » 05 paź 2020, 21:26

Idea "wiatogarażu" na pół samochodu jest prosta- wąska działka i zapewne uwarunkowania projektowo/formalne. Czego to się nie wymyśli, żeby "sprzedać". A później ktoś cieszy się, że ma "dom" "w cenie mieszkania".

Za ten projekt, deweloper zasługuje na karę nie-sprzedania ani jednego domu i nikt normalny nie powinien się "skusić" na takie "rozwiązania". Podobny los powinien spotkać "platformy parkingowe". Ale, że jesteśmy jacy jesteśmy, to przecież sprzeda się i zejdzie wszystko.

slawek

Postautor: slawek » 06 paź 2020, 0:18

Może przez to takie wiaty, że działka na której mają staną te budynki nie jest zbyt duża, o ile to ta, ale pomiędzy numerami sucha 15 i sucha 19 nie ma większej powierzchni wolnej od zabudowy.

Obrazek

Wiata pomysł oryginalny, połowy, a może nawet 2/3 samochodu nie będzie trzeba odśnieżać w zimie, ale może dzięki temu uda się pod segmentem zmieścić dwa auta ;) Ale poza tym, całkiem sporo sypialni jest w budynku, balkony / tarasy też w porządku.

Obrazek

Rzeczywiście blisko na przystanek kolejowy Łagiewniki, niedaleko też na tramwajowy pod ZUS, tylko żeby się na niego dostać, trzeba by przejść nielegalnym przejściem przez tory - sądząc po przedepcie w tym miejscu, sporo osób wybiera taką opcję. Są też w okolicy, w drugą stronę przystanki autobusowe i chyba też szkoła niedaleko.

kwk

Postautor: kwk » 06 paź 2020, 21:52

powiedzcie ze to zart z tym polgarazem :D :D :D

benzynah

Postautor: benzynah » 28 paź 2021, 14:34

ktos kupil tu dom? jakie opinie?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”