Mieszkam na osiedlu 8 lat, więc postaram się pomóc

1. Hałas na osiedlu nie jest jednolity. Ja mieszkam w pierwszym budynku, który powstał. Od strony parku na prawo. Tam jest dosyć głośno. Mamy mieszkanie na trzecim piętrze i przy otwartych oknach niestety bardzo słychać ul. Lublańską. Przy otwartych oknach można spać, mnie aż tak bardzo nie przeszkadza, mojemu mężowi bardziej

Znacznie ciszej jest przy tych nowych budynkach od strony parku. Przynajmniej na zewnątrz. Niestety głośność ulicy to największy minus tego mieszkania.
2. Mieszkanie mam przy windzie. W ogóle jej nie słychać.
3. Jeśli chodzi o komunikację to ja jestem zadowolona. Przez park można przejść szybko do ul. Dobrego Pasterza, tam jest kilka sklepów. Podobnie po drugiej stronie przy stacji Circle jest Lewiatan, przychodnia, piekarnia. Dzieci nie mam jeszcze, więc jeśli chodzi o przedszkola to się nie wypowiem

Blisko jest CH Serenada, a zaraz obok OBI, Auchan, Multikino. Dosyć blisko Biedronka przy ul. Powstańców i Lidl przy ul. Siewnej. Komunikacja też nie jest najgorsza, ale to zależy w którą stronę chcesz częściej jeździć. Ja codziennie dojeżdżam do centrum. Jest autobus 129, 429, który podjeżdża, aż pod Galerię Krakowską - ok. 12/15 minut. Korki są sporadycznie. Podobnie samochodem. Jak dojeżdżałam całą zimę samochodem na 9 to nigdy nie zajęło mi to dłużej niż 15 minut (max. 20 minut).
4. Niestety można pojechać tylko w prawo, należy zrobić zawrotkę. To akurat jest denerwujące.
5. Obecnie dla nas najbardziej uciążliwy jest brak wolnych miejsc parkingowych. Niestety nie wykupiliśmy miejsca postojowego i codziennie jest walka o wolne miejsce, więc koniecznie brać z miejscem postojowym. Jeśli chodzi o inne aspekty to park jest bardzo przyjemny

mieszkania są bardzo ciepłe. Całą zimę mamy włączone na minimalnym poziomie i jest bardzo gorąco. Akustyka wewnątrz też jest w porządku. Przy odbiorze nie było żadnych przygód z deweloperem.
Pozdrawiam