Cześć,
Jestem zainteresowany kupnem mieszkania na Petrażyckiego od Techniq. Dokładniej interesuje mnie mieszkanie na piętrze z poddaszem. Jak wygląda temat z adaptacją poddasza? Wg ilustracji dachy będą bez okien, pytał się któś czy można przerobić i dodać okna? Skąd będzie można wejść na poddasze? Kwestia bezpieczeństwa i sytuacji finansowej dewelopera? Można gdzieś sprawdzić? Faktycznie mają trochę projektów otwartych przez co może zaważyć na płynność finansową firmy.
Z góry dzięki,
Michał
Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum
Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum
Kefo pisze:Cześć,
Jestem zainteresowany kupnem mieszkania na Petrażyckiego od Techniq. Dokładniej interesuje mnie mieszkanie na piętrze z poddaszem. Jak wygląda temat z adaptacją poddasza? Wg ilustracji dachy będą bez okien, pytał się któś czy można przerobić i dodać okna? Skąd będzie można wejść na poddasze? Kwestia bezpieczeństwa i sytuacji finansowej dewelopera? Można gdzieś sprawdzić? Faktycznie mają trochę projektów otwartych przez co może zaważyć na płynność finansową firmy.
Z góry dzięki,
Michał
Dziadowskie osiedle w środku pola przy rozdzielni gazu.
WiktorR pisze:Dziadowskie osiedle w środku pola przy rozdzielni gazu.
A jak położone jest osiedle Green Apartments względem rozdzielni gazu i w tym to przeszkadza? W Krakowie w Czyżynach kojarzę przepompownię gazu, niektórzy wieszczyli, że będzie ona uciążliwa, że coś świszczy... Ale jest tam cisza i spokój, mało tego, ludzie którzy mają na to widok chwalą sobie, bo nic im tam nie zbudują, a obok przepompowni jest trochę zieleni.
megi pisze:WiktorR pisze:Dziadowskie osiedle w środku pola przy rozdzielni gazu.
A jak położone jest osiedle Green Apartments względem rozdzielni gazu i w tym to przeszkadza? W Krakowie w Czyżynach kojarzę przepompownię gazu, niektórzy wieszczyli, że będzie ona uciążliwa, że coś świszczy... Ale jest tam cisza i spokój, mało tego, ludzie którzy mają na to widok chwalą sobie, bo nic im tam nie zbudują, a obok przepompowni jest trochę zieleni.
Jak chcesz mieć taki widok z okna to proszę bardzo ja mam trochę większe wymagania : )
Hej
Akurat dla mnie to na duży plus, że jest na uboczu od miasta. Z tego co widziałem pod oknem też nie będą budować więc będzie przestrzeń pomiędzy osiedlami.
Z poważaniem
Michał
Akurat dla mnie to na duży plus, że jest na uboczu od miasta. Z tego co widziałem pod oknem też nie będą budować więc będzie przestrzeń pomiędzy osiedlami.
Z poważaniem
Michał
Dobrze wiedzę, że przy tych domach nie ma garaży, czy może są gdzieś schowane, jak to wygląda? Jeżeli nie ma, to jest to jednak spory minus, żeby pod własnym domem drapać szyby w zimie. Szkoda, że nie ma też okien dachowych na poddaszu, bo pewnie to jakaś dodatkowa powierzchnia mogłaby być do wykorzystania. No i to, że to jednak są bliźniaki, a nie domy wolnostojące, jednak trzeba będzie mieć sąsiada za ścianą.

Wizualizacje: deweloper Techniq
A jak oceniacie lokalizację, jak z dojazdem z tej okolicy do centrum w godzinach szczytu? Może ktoś to mierzył i podzieli się informacjami na forum?

Wizualizacje: deweloper Techniq
A jak oceniacie lokalizację, jak z dojazdem z tej okolicy do centrum w godzinach szczytu? Może ktoś to mierzył i podzieli się informacjami na forum?
I w ogóle, to inwestycja Green Apartments powstaje w której dzielnicy Krakowa, to są jeszcze Dębniki czy już Swoszowice?
Zarezerwowałem mieszkanie w Green Apartments. W odpowiedzi malkontentom, że to pole, że rozdzielnia gazu obok. Otóż jest to urocze spokojne miejsce z pięknymi widokami co jest atutem (i wszędzie blisko). Natomiast rozdzielnia gazu jest oddalona o 250 m w linii Petrażyckiego, a więc wystarczająco daleko by była niewidoczna z terenu osiedla. Patrząc na lokalizacje innych podobnych inwestycji ta zdaje się być najlepsza.
Ćwierć kilometra, to faktycznie sporo, raczej trudno, żeby z tej odległości było to uciążliwe.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”