Jest ktoś zainteresowany tym, żeby kupić nowe mieszkanie na Dębikach

Powstaje tam inwestycja
Perla Verona Kraków, za którą odpowiada deweloper Verona Building. Jak dla mnie plusem tej lokalizacji będzie to, że będą tam mieszkania w Krakowie z widokiem na Wisłę, czyli coś co wysoko ceni się w Krakowie

Zresztą przeciw tej budowie protestują mieszkańcy kilku sąsiednich kamienic, głównie właśnie z tego powodu, że widok na rzekę stracą. Inna sprawa, że w tym miejscu wcześniej stały obskurne kontenery, które wynajmowały różne firmy i raczej one bulwary wiślane szpeciły, niż zdobiły, więc może dobrze, że zostaną zastąpione czymś innym, mam nadzieję, ze finalnie wyjdzie to lepiej, niż było wcześniej. Na pewno zaleta jest tu też to, że będą to niemal mieszkania w centrum Krakowa, bowiem do Wawelu będzie stamtąd może kilkanaście minut pieszo

Pod tym względem Perla Verona opinie ma u mnie świetne, za to bardziej zastanawiam się nad architekturą, jak się Wam podoba to, co można zobaczyć na poniższej wizualizacji

W ramach projektu ma powstać 91 mieszkań nowych mieszkań o zróżnicowanych metrażach, najmniejsze z nich mają mieć ok. 34 metrów kwadratowych, a największe, dla tych, którzy lubią mieć dużo przestrzeni, nawet 112 m2. Niestety nadal niewiele wiadomo o tym, jakie mają być rozkłady lokali, bowiem deweloper nie udostępnia jeszcze tych informacji na stronie. Może ktoś się orientuje, ile trzeba tam zapłacić za metr kwadratowy lokalu i podzieli się informacjami na forum

Ale coś mi się zdaje, że cenowo będzie w przypadku Perla Verona podobnie, jak w inwestycji stawianej mniej więcej po drogiej stronie rzeki, czyli
Kościuszki Apartments Kraków stawianych przez Echo. Mile widziane także informacje o tym, jakie ma deweloper Verona Building opinie, bo zdaje się, że zbudował już trochę w Krakowie i można spotkać w naszym mieście osoby, które przerobiły już mieszkanie od nich

Swoją drogą ta inwestycja nad Wisłą byłaby jeszcze lepsza, gdyby kiedyś faktycznie powstała
kładka pieszo rowerowa Salwator-Dębniki - domknięcie od tamtej strony bulwarów, byłoby świetne, przybliżyłoby to miejsce do Błoni, Kopiec Kościuszki i wiele innych atrakcji Krakowa