Domy w Zelkowie k. Krakowa od RH Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
nanu

Domy w Zelkowie k. Krakowa od RH Development - opinie na forum

Postautor: nanu » 30 paź 2020, 8:31

Poszukiwania domu dla pięcioosobowej rodziny ciąg dalszy.
Dzisiaj mój mąż trafił na takie rhdevelopment.pl/domy-w-zelkowie-2/dom-03

Powiem szczerze, że bardzo nas zainteresowało, bo byłoby idealnie - cztery sypialnie z łazienką na górze, na górze salon i osobno gabinet. Garaż na dwa auta, więc konkretnie. Domy to faktycznie domy, a nie bliźniaki. Mamy w okolicy zaprzyjaźnioną rodzinę, więc raz na jakiś czas jeździmy tam.

Oczywiście ceny nie ma nigdzie na stronie (edit: jednak udało się nam znaleźć na stronie ceny domów. Ten co nas interesuje jest za milion), ale co myślicie? Jesteście w stanie wyłapać jakieś minusy? Na co zwrócić uwagę?

Nowy

Re: Domy w Zelkowie k. Krakowa od RH Development - opinie na forum

Postautor: Nowy » 01 lis 2020, 12:56

A jak się zapatrujesz na tą lokalizację? Mam znajomą, która wraz z mężem szuka większego mieszkania w Krakowie albo domu, bo męczą ich codzienne dojazdy do Krakowa do pracy, a jeszcze mają dziecko, więc przedszkole, a później zacznie się jeszcze szkoła. Jakie widzisz zalety zamieszkania w Zelkowie? Same domy wyglądają nawet w porządku, ale zastanawia mnie motywacja - podzielisz się opinią?

gregorio

Postautor: gregorio » 01 lis 2020, 23:33

nanu pisze:Poszukiwania domu dla pięcioosobowej rodziny ciąg dalszy.

Powiem szczerze, że bardzo nas zainteresowało, bo byłoby idealnie - cztery sypialnie z łazienką na górze, na górze salon i osobno gabinet. Garaż na dwa auta, więc konkretnie. Domy to faktycznie domy, a nie bliźniaki. Mamy w okolicy zaprzyjaźnioną rodzinę, więc raz na jakiś czas jeździmy tam.

Oczywiście ceny nie ma nigdzie na stronie (edit: jednak udało się nam znaleźć na stronie ceny domów. Ten co nas interesuje jest za milion), ale co myślicie? Jesteście w stanie wyłapać jakieś minusy? Na co zwrócić uwagę?

1mln za dom bez pompy ciepla, fotowoltaiki i rekuperacji w takiej odleglosci to duzo. Dla mnie odleglosc za duza i cena kosmiczna jak na to wszystko.

nanu

Postautor: nanu » 07 lis 2020, 15:10

gregorio pisze:
nanu pisze:Poszukiwania domu dla pięcioosobowej rodziny ciąg dalszy.

1mln za dom bez pompy ciepla, fotowoltaiki i rekuperacji w takiej odleglosci to duzo. Dla mnie odleglosc za duza i cena kosmiczna jak na to wszystko.

Dzięki. Właśnie zastanawiałam się czy cena jednak nie jest za wysoka ale z drugiej strony w takiej samej cenie i wyższej są mniejsze bliźniaki lub szeregowce....

nanu

Postautor: nanu » 07 lis 2020, 15:15

Nowy pisze:A jak się zapatrujesz na tą lokalizację? Mam znajomą, która wraz z mężem szuka większego mieszkania w Krakowie albo domu, bo męczą ich codzienne dojazdy do Krakowa do pracy, a jeszcze mają dziecko, więc przedszkole, a później zacznie się jeszcze szkoła. Jakie widzisz zalety zamieszkania w Zelkowie? Same domy wyglądają nawet w porządku, ale zastanawia mnie motywacja - podzielisz się opinią?

Niestety, ale jak chcemy wynieść się z dwupokojowego bloku do wolnostojącego domu z ogrodem no to będzie trzeba dojeżdżać. Na chwilę obecną obydwoje z mężem mamy własne działalności i pracujemy z domu. Szkoły dla dzieci wybierze się te najbliższe (najstarszą trzeba będzie przepisać, młodsze może nie zdążą jeszcze pójść tam gdzie najstarsza, chociaż obecnie nie zanosi się żebyśmy byli w stanie się przeprowadzić w ciągu najbliższych dwóch lat).
Mamy kilkoro znajomych rodzin mieszkających w Bolechowicach lub obok i oni są mega zadowoleni z tego gdzie mieszkają. Obecnie mieszkamy na Prądniku Białym, do Bolechowic to 20 minut drogi ale to gdy nie ma korków (wiadomo). Jak przejazd jest luźny to nie byłoby problematyczne dojeżdżać do centrum. Też z tamtej strony nie mielibyśmy daleko do wjazdu na autostradę żeby śmignąć do rodziny na Tarnów.

gregorio

Postautor: gregorio » 07 lis 2020, 15:26

Ja to rozumiem, bo jestem na tym samym etapie. Teraz szkola i przedszkole do ogarniecia. Gorzej jak zacznie sie liceum i dojazdy dzieci na zajęcia do Krakowa. No chyba, ze codzienne dowożenie dla Was to nie problem:)

Ja szukam czegos blizej z lepsza komunikacja (pkp, autobus itp). Ale kazdy szuka czego innego ; )

mac_kow

Postautor: mac_kow » 07 lis 2020, 20:07

Tak jest. Nie krzywdźcie dzieci taką lokalizacją- nie bądźcie egoistami!
Po prostu- wyobraźcie sobie, że Wasze potrzeby interpersonalne są 10x wyższe, niż w tej chwili (bo tak ma nastolatek i wczesny student), ale samochodem albo jeździć nie możecie (bo jesteście za młodzi) albo ew. Was nie stać. Czy nadal wybralibyście dom na zadupiu?

Nie wiecie, jak będzie wyglądać motoryzacja i komunikacja za 10-15 lat, ile będzie kosztować, jak będzie się zdobywać prawo jazdy. Raczej kierunek zmian jest jednoznaczny: będzie trudniej, drożej, uciążliwiej.

W podobnych cenach do dyspozycji w Krakowie w dobrze skomunikowanych miejscach są 5 pokojowe mieszkania z metrażami 100-120m. To 1000000000x lepsza opcja.

Mówię to, jako posiadacz dużego domu "pod miastem".

Master

Postautor: Master » 09 lis 2020, 10:40

Same domy całkiem przyjemnie się prezentują, widać na wizualizacji, że deweloper korzystał tu z kilku projektów. Działki przy domkach także wyglądają na rozsądnej wielkości.

Obrazek
Wizualizacja: RH Development

No tylko jak dla mnie lokalizacja i codzienne dojazdy raczej odpadają. Ale rozumiem, że jeżeli ktoś pracuje z domu, nie ma dzieci lub na ma nie jakiś pomysł w Zelkowie, to czemu nie, każdy ma prawo do własnych decyzji. W każdym razie plus za brak kombinacji z jakimiś bliźniakami, mieszkaniami kilkoma w jednym domku itp.

misak

Postautor: misak » 09 lis 2020, 20:58

Byłem ostatnio w tym miejscu. Inwestycja znajduje się przy ul. Kościuszki. Domki z pierwszego etapu można znaleźć na Otodom. otodom.pl/oferta/zelkow-dom-160m2-dzialka-727m2-gmina-zabierzow-ID48cjP.html

Obecnie jest tam duży plac budowy i drugi etap będzie po lewej stronie drogi na przeciwko domków z pierwszego etapu. Okolica trzeba przyznać jest bardzo urokliwa, jest zielono i dużo terenów zielonych blisko. Mam też jednak te same obawy jak powyżej co do samej lokalizacji i życia codziennego. W Zelkowie znajduje się Niepubliczna Szkoła Podstawowa i prywatne przedszkole. Kolejne najbliższe są w Bolechowicach i Białym Kościele.

Sam szukam czegoś podobnego, dlatego też chętnie będę śledził ten wątek i Wasze opinie :)

nanu

Postautor: nanu » 13 lis 2020, 15:04

mac_kow pisze:
Mówię to, jako posiadacz dużego domu "pod miastem".

To jak ci tak źle to dlaczego się nie przeprowadzasz?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”