Dobrego Pasterza 39 Kraków - HSD Inwestycje - opinie i forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ragar

Dobrego Pasterza 39 Kraków - HSD Inwestycje - opinie i forum osiedla

Postautor: ragar » 16 mar 2017, 0:15

Są tu może osoby zainteresowane zakupem mieszkania na osiedlu Dobrego Pasterza 39 w Krakowie od HSD Inwestycje i może wymienią się na forum tym, jakie mają opinie o tym nowym projekcie mieszkaniowym na Prądniku Czerwonym , który chyba całkiem niedawno został ogłoszony :) Wygląda więc na to, że wkrótce wyrosną nam kolejne budynki w tej okolicy, a przecież i tak stawia się w niej już dosyć dużo - starczy tu choćby wspomnieć zlokalizowana niedaleko inwestycję Dobrego Pasterza 52 Kraków, albo również położoną niedaleko, bo przy Łepkowskiego od Edmund Leś - ogólnie mam wrażenie, że okolica się mocno rozwija w ostatnich latach, warto też wspomnieć, że niedaleko budowane są też biurowce, choćby przy Rondzie Barei, a to raczej pozytywne, jeśli ma się zamiar kupić nowe mieszkanie w Krakowie - zawsze łatwiej będzie je w tej sytuacji sprzedać lub wynająć :)

Obrazek

W ramach tego projektu mają powstać dwa nowe budynki mieszkalne, w jednym ma się znaleźć 39, a w drugim 27 lokali, a jeśli o nie chodzi, to wybór jest spory, na osoby szukające czegoś dla siebie, czekają między innymi opcje takie, jak wymienione poniżej.

• Najmniejsze mieszkania na Prądniku Czerwonym w tym projekcie zaczynają się od około 35 metrów kwadratowych i mają dwa pokoje, co ciekawe w ogóle nie przewidziano tam kawalerek. Są też lokale dwupokojowe na 48 m2, choć szkoda, że nie zmieściła się w nich osobna i do tego jasna kuchnia.
  • Małe mieszkania 3-pokojowe w Krakowie przy Dobrego Pasterza 39 rozlokowane są na 53 m2, choć także i tam nie zdecydowano się na wydzielenie osobnej kuchni, a szkoda. Choć generalne, trzeba przyznać, że mają całkiem dobre rozkłady. Największe z nich mają 74 metry kwadratowe i także tam nie znalazło się miejsce na oddzieloną kuchnię - szkoda.
  • Mieszkania 4-pokojowe od HDS Inwestycje zaczynają się tam od 83 m2 i mają antresolę, czyli są dwupoziomowe :) A dla tych, którzy mają większe wymagania odnośnie miejsca, przewidziano lokale nawet 5-pokojowe na ponad 110 metrach kwadratowych. Czyli są naprawdę obszerne i pomieści się tam nawet spora rodzina.
Możliwości jest wiele i wydaje się, że inwestycja Dobrego Pasterza 39 powinna zaspokoić potrzeby różnych osób. Warto wspomnieć, że dodatkiem są tu także bardzo obszerne tarasy i balkony, co także należy uznać za spory plus :) Wszystko to pod warunkiem, że ktoś uważa, że podane tu ceny nowych mieszkań w Krakowie na Prądniku Czerwonym są dla niego odpowiednie, a te zaczynają się od 6 000 - 6 200 zł/m2 w przypadku lokali większych i położonych na niższych piętrach, a kończą w okolicach nawet 7 600 zł/m2 i to chodzi o mieszkania małe i najlepiej położone w bloku :) Jakie macie tu opinie, to dużo czy mało, jak na ta lokalizację w naszym mieście :?:

Obrazek

A ktoś może miał jakieś doświadczenia już z tym deweloperem i może opisać coś o tym, jakie ma HDS Inwestycje opinie i czy jest zadowolony z zakupu od nich mieszkania oraz może polecić innym :?: Ewentualnie na co powinni uważać klienci, którzy zdecydowali się nabyć od nich własne lokum - wszelkie informacje na forum na ten temat mile widziane :) A jeśli ktoś ma jakieś zdjęcia i mógłby dodać, to także jestem jak najbardziej za. Może uda mi się wybrać w okolicę jakoś w niedalekiej przyszłości, to na pewno postaram się uwiecznić miejsce, w którym powstają nowe bloki :)

HSD_Arrow

Re: Dobrego Pasterza 39 Kraków - HSD Inwestycje - opinie i forum osiedla

Postautor: HSD_Arrow » 15 maja 2017, 15:27

Witam, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą i jedną z naszych najnowszych krakowskich inwestycji. Ma Pan rację, dzielnica Prądnik Czerwony prężnie się rozwija. Dzieje się tak ze względu na bogatą infrastrukturę oraz dogodne połączenie komunikacyjne z resztą miasta.

Odnosząc się do kwestii kuchni połączonej z salonem, takie rozwiązanie ma wielu zwolenników. Sprzyja integracji z domownikami i gośćmi i optycznie powiększa przestrzeń, przez co mieszkanie zyskuje na klimacie.

Dla tych, którzy mimo wszystko cenią osobną kuchnię dobra wiadomość jest taka, że na obecnym etapie budowy wciąż jest możliwość wprowadzania zmian do zakupionych mieszkań. Zaprezentowane na naszej stronie internetowej aranżacje są przykładowe i mogą ulec zmianie. Niektóre lokale pozwalają na zamknięcie kuchni i takie wydzielenie osobnego pomieszczenia, aby znajdowało się w nim okno. W innych można zrezygnować z dodatkowego pokoju na rzecz większego salonu i dużej, jasnej kuchni. Wszystko zależy od preferencji naszych klientów. Na naszej stronie internetowej można znaleźć szereg przydatnych wskazówek na temat wydzielenia dodatkowej przestrzeni w mieszkaniu czy zagospodarowania poszczególnych pomieszczeń.

Nasza firma istnieje na rynku już od 12 lat i zrealizowała z powodzeniem kilkanaście inwestycji w Kielcach, Łodzi i Krakowie. Mamy na koncie szereg nagród i wyróżnień. Można nam zaufać :) Na wszelkie dodatkowe pytania chętnie odpowiemy pod numerem telefonu 12 626 68 85.

mantel1

Postautor: mantel1 » 03 lis 2017, 14:54

Czy ktoś już może dokonał tam zakupu i może podzielić się wrażeniami ze współpracy z deweloperem. W szczególności czy jest szansa na jakieś negocjacje cenowe?
A także co sądzicie o najbliższej okolicy gdyż sąsiedztwo jakoś szczególnie nie zachwyca. ;)

cervez

Postautor: cervez » 05 lis 2017, 13:11

Ja mam zarezerwowane tam mieszkanie - mogę coś podpowiedzieć w PW ;)

Kasiap

Postautor: Kasiap » 28 sty 2018, 16:49

Czy wie ktoś dlaczego Hsd Arrow w dalszym ciągu nie otrzymali zgodę na budowę ?
Jest to jedna z niewielu inwestycji która ma tak duże ogródki. Zazwyczaj deweloper wykorzystuje dzialķę co do centymetra. A ty nawet 184 m2 ogrodka .

slawek

Postautor: slawek » 29 sty 2018, 0:02

Deweloper wykorzystuje działkę też zgodnie z tym, co określają przepisy, a one mogą też wyznaczać dopuszczalny procent zabudowy działki, więc może np. o to chodzić.

Kasiap

Postautor: Kasiap » 29 sty 2018, 7:41

Dziękuję za cenną informację. Mam nadzieję, że właśnie tak będzie. No i mam nadzieję, że choć chwilę pomieszkamy bez sąsiadów przed ogródkiem.
Jest to jedna z niewielu inwestycji w dobrej lokalizacji z tak imponującym ogródkiem.
Martwi tylko brak pozwolenia na budowę i coraz odleglejszy termin oddania inwestycji.

Kowal06k2

Postautor: Kowal06k2 » 29 sty 2018, 20:15

UWAGA!! Kupując w HSD Arrow kupuje się ,,kota w worku". Deweloper sprzedaj coś na co nie ma formalnej zgody na budowę. Miałem podpisaną umowę przedwstępną w formie cywilno-pranej od 11.2016r. czekałem na rozpoczęcie prac, między czasie zmieniał się projekt budynku a na koniec okazało się, że HSD wycofuje się z inwestycji bo ma nie uregulowane kwestie formalno-prawne, informację dostaję telefonicznie 2018r zero propozycji alternatywnych, szkoda czasu. Podczas prezentacji oferty nie zostały wskazane kwestię ryzyka, a przedstawiciel HSD twierdził, że to tylko kwestia czasu, uważam, że nie tak te kwestie powinny wyglądać. Jeśli ktoś ceni profesjonalizm to niech wybierze inne inwestycję, które mają uregulowany status prawny, bo może się nie doczekać na swoje M. :!: :!: :!: :!: :!: :!: NIE POLECAM

Kasiap

Postautor: Kasiap » 30 sty 2018, 16:45

A czy może Pani napisać o jakiej inwestycji Pani napisała w poście. Hmm chyba historia się powtarza :( HSD nie ma pozwolenia na budowę. Termin oddania wydłużył się już o 3 miesiące czyli do 1 kwartału 2020 a jeśli do jutra nie otrzymają zgody przedłuży się o kolejne 3 ... Chyba czas się rozejrzeć za czymś innym

Kowal06k2

Postautor: Kowal06k2 » 04 lut 2018, 18:32

W moim przypadku sprawa dotyczyła inwestycji przy ul. Dominikanów, w ofercie od HSD pozostała inwestycja przy ul. Dobrego Pasterza 39 ale jak widać oferta dobrze wygląda na wizualizacji w komputerze, można czekać i się nie doczekać. Totalna kompromitacja jak dla mnie, jak można oferować coś i sprzedawać jeśli nie ma się na to pozwoleń i dokumentów. Terminy przekładane w nieskończoność a biuro sprzedaży profesjonalizmem nie grzeszy. Szkoda bo mi też zależało na mieszkaniu w tej okolicy a tak zmarnowałem blisko 1,5 roku i nikt nawet przepraszam nie powiedział :shock:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”