Osiedle Klonowe bliźniak Masłomiąca k. Krakowa od KS Developer & Investment - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bjoanna80

Osiedle Klonowe bliźniak Masłomiąca k. Krakowa od KS Developer & Investment - opinie na forum

Postautor: bjoanna80 » 10 gru 2020, 12:17

Cześć :) mam takie pytanie, ktoś mieszka i może powiedzieć jak to jest z tym dojazdem do Krk i ogólnie jak wygląda infrastruktura w tej miejscowości. Lub szuka do kupna domu w miejscowości Masłomiąca?

Jest jedno większe osiedle (Saritor Park) ale dość dawno wybudowane, ostatnio jak byłam z mężem szukać działki pod budowę to bardzo ciężko coś ciekawego znaleźć. Większość działek chyba się prywatnie buduje.

Aktualnie są dwie oferty dom oraz bliźniak, wygląda nie powala w obu przypadkach. W okolicy jest kilka naprawdę fajnych nowoczesnych brył ale to już domy jednorodzinne. Cena niby taniej niż Michałowice.

otodom.pl/sprzedaz/dom/maslomiaca/?search%5Border%5D=filter_float_price%3Adesc&search%5Bregion_id%5D=6&search%5Bsubregion_id%5D=407&search%5Bcity_id%5D=9047

Będę wdzięczna za opinie.
Dziękuje

ITGeek

Re: Osiedle Klonowe bliźniak Masłomiąca k. Krakowa od KS Developer & Investment - opinie na forum

Postautor: ITGeek » 10 gru 2020, 12:26

Bardzo ładna miejscowość i piękne tereny. Jest tam jedna prestiżowa ulica z pięknymi domami, ale ceny tam kosmiczne i nikt nie chce sprzedać więc ciężko kupic. Sąsiedztwo lasów, pol, rzeczki a do miasta 15 minut (jak nie ma korków na wjeździe). Problem korków na pewno rozwiąże nowa obwodnica i przebudowa mostku.

Działek ogólnie w Maslomiacej jest sporo do kupna, natomiast trzeba się przygotować mentalnie na wydatek od 20k za ar.

Ogólnie coraz więcej się tam buduje domow, mam wrażenie, że jest do dosyć modny kierunek. Bez samochodu nie ma szans.

bjoanna80

Re: Osiedle Klonowe bliźniak Masłomiąca k. Krakowa od KS Developer & Investment - opinie na forum

Postautor: bjoanna80 » 10 gru 2020, 18:23

Zgadza się, modny kierunek coraz częściej słyszę od znajomych Masłomiąca. Chociaż nie wiem właśnie czy nie za wcześnie, czy na miejscu jest wystarczająco rozwinięte, z drugiej strony samochód obowiązkowy także wszędzie można podjechać. A jak będzie obwodnica to już w ogóle stanie się bardzo atrakcyjne miejsce, dlatego mam dylemat, nie chciałabym się napalać ale jak ceny miałyby pójść w górę to już nie wiem sama :) Obserwuje tą lokalizacje i czekam aż się coś ciekawego pojawi (nowoczesne osiedle - które ładnie będzie wyglądać) :D

pozdro

Postautor: pozdro » 10 gru 2020, 21:15

DojaD do Krakowa badziewny nie ma SKM jest pelno lepszych miejscówek pod Krakowem

megi

Postautor: megi » 13 gru 2020, 0:28

Jeżeli chodzi o odległość od Krakowa, to jest jakieś 15 km pod AGH, więc nie aż tak daleko, ale oczywiście to nie jest prosta sprawa, dostać się tam w kilkanaście - dwadzieścia minut w godzinach szczytu. Ciekawe jak by to w praktyce wyglądało przy codziennych dojazdach. Jak tam jest z dostępem do szkoły, przedszkola i innych tego rodzaju usług, ktoś podzieli się informacjami?

Obrazek
Wizualizacje: KS Developer & Investment

Same bliźniaki na Osiedlu Klonowym wyglądają całkiem nieźle, ile tam jest metrów kwadratowych ogródka przy nich? Układ też całkiem sensowny, 4 sypialnie + salon z aneksem kuchennym, choć gdyby się chciało, to kuchnia chyba nadawałaby się do oddzielenia i zrobienia osobnej. Co myślicie o tej cenie i lokalizacji? Jak daleko jest do tych stawów, które są w tej miejscowości?

bjoanna80

Postautor: bjoanna80 » 13 gru 2020, 22:03

Też uważam że układ całkiem ok, natomiast osobiście sam wygląd nie podoba mi się ale większość "bliźniaków" nie zachwyca swoim wyglądem. Co do ceny to ciężko powiedzieć bo nie ma za bardzo do czego porównać ale wg mnie to cena raczej normalna, ani drogo ani tanio. Jest tam trochę terenu także pewnie będzie więcej takich inwestycji powstawać.

megi

Postautor: megi » 13 gru 2020, 22:16

A może ktoś kupił dom lub bliźniak w miejscowości Masłomiąca k. Krakowa i podzieli się swoimi doświadczeniami, dlaczego akurat tam i jakie widzi plusy i minusy tej lokalizacji? Jak się tam mieszka i pracuje w Krakowie, bo pewnie większość osób myślących o takim zakupie, jest właśnie w takiej sytuacji.

Blaise

Postautor: Blaise » 13 wrz 2024, 19:48

Odkurzę temat …
Chciał bym się dowiedzieć jak z jakością tych domów ?
Polecili byście tego dewelopera ?
Jakieś problemy ?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”