Hej,
szukam z mężem mieszkania w Krakowie około 45-50m2 za około 400 000 pln.
Lokalizacje, które odrzuciliśmy to Nowa Huta, Prądnik Czerwony, Bronowice Wielkie, okolice Rybitw. Wszystkie pozostałe bierzemy pod uwagę.
Rozważamy Bieżanów ze względu na atrakcyjnośc cenową. Są tam dwie inwestycje, które bierzemy pod uwagę - na Telimeny i Działkowej, jednak czytałam, że na Telimeny mieszkania nie są odpowiednio wygłuszone, a na Działkowej nie ma ogrzewania z MPEC. Czy w tej lokalizacji są jakieś podobne inwestycje?
Czy w okolicach Ruczaju (nie Kliny) są/będą też nowe inwestycje mieszkaniowe w takich cenach?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi!
Tanie inwestycje mieszkaniowe w Krakowie (2021) / gdzie kupić tanie mieszkanie
Tanie inwestycje mieszkaniowe w Krakowie (2021) / gdzie kupić tanie mieszkanie
Ostatnio zmieniony 06 sty 2021, 22:03 przez weronikad, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Tanie inwestycje mieszkaniowe w Krakowie (2021) / gdzie kupić tanie mieszkanie
Za 350 - 400 tys? inwestycje np na Bieżanowie? Pm Developer Raczej z taką kwota bym szukał na dalekiej Hucie. PM Development - powyzej 450, telimeny tez.
Re: Tanie inwestycje mieszkaniowe w Krakowie (2021) / gdzie kupić tanie mieszkanie
I w czym to przeszkadza że nie ma mpec..? Mam dwa mieszkań w Krk i tam gdzie nie ma Mpec mnie taniej wychodzi ciepla woda i grzanie niz w mieszkaniu z mpec.
Dumel pisze:I w czym to przeszkadza że nie ma mpec..? Mam dwa mieszkań w Krk i tam gdzie nie ma Mpec mnie taniej wychodzi ciepla woda i grzanie niz w mieszkaniu z mpec.
Wiele osób twierdzi, że ogrzewanie wychodzi drożej (sama nie mam doświadczenia w tym temacie, opieram się na poradach innych). Dzięki za Twoją opinię, na pewno wezmę ją pod uwagę.
Na Ruczaju buduje kolejne bloki Wojtbud - inwestycja Ruczaj Korso, chyba jest coś w tym przedziale cenowym i metrażowym.
buda pisze:Skoro rozważasz Bieżanów, to kawałek dalej masz Develię i za 400 000 kupisz mieszkanie nie 50m, tylko 85m.
Etapy w aktualnej ofercie są już zapewne przy samej S7, trzeba mieć to na uwadze. Szczególnie w lecie ryk motocykli może być upierdliwy. Zapaszki w tym miejscu raczej nie są jakimś problemem, bardziej odczuwalne wyżej, od inwestycji Instalu na północ w stronę Śliwaka (raczej nie garbarnia czy co tam jest w sąsiedztwie a oczyszczalnia). Najlepiej jednak podjechać parę razy żeby wiedzieć to i owo z autopsji. Dodatkowo, historycznie bywały z tym problemy, nie wiem czy uległa poprawie kwestia występowania z koryta rzeczki Serafy, której źródła znajdują się podobno nieopodal wysypiska w Baryczy. Zwana z jakiegoś powodu "Srawą", także ten. Słyszałem, że bywały problemy z podtopieniem garaży w niektórych blokach, ale możliwe z plotka, zasłyszane także jak ktoś coś to sprostujcie. Betonowy Jacek przed ostatnimi wyborami był zdaje się w tej okolicy i miało się coś tam w tej materii zmienić, ale wiadomo jak to u nas z inwestycjami bywa.
PS: podobno windy są tylko w niektórych budynkach, także zwróćcie na to uwagę https://budujesie.pl/viewtopic.php?t=367&start=10
Ostatnio zmieniony 08 sty 2021, 9:44 przez kodiaq44, łącznie zmieniany 1 raz.
weronikad pisze:Hej,
szukam z mężem mieszkania w Krakowie około 45-50m2 za około 400 000 pln.
Lokalizacje, które odrzuciliśmy to Nowa Huta, Prądnik Czerwony, Bronowice Wielkie, okolice Rybitw. Wszystkie pozostałe bierzemy pod uwagę.
Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "Nowa Huta", ale jeśli stricte nazwę dzielnicy to może intensywnie rozwijająca się infrastrukturalnie (i betonująca mieszkaniowo zarazem) północ Krakowa - Mistrzejowice.
Do 400 tys. 45-50 m2:
Wawel Service, Os. Piastów - Piasta Park IV (4Q 2022), np. 45 m2 374 tys. wawel-service.pl/mieszkanie/piasta-park-iv-d2-2-pokojowe-45m2-5743.html
Dom-Bud, Powstańców 3Q 2021 - 45m2 352 tys. dom-bud.pl/mieszkania/3-a lub 53 m2 400 tys. [i]dom-bud.pl/mieszkania/7-a
Interbud, Piasta Towers bud.4 (oddany do użytku) - zostały niedobitki, w tej cenie w zasadzie jedno spełniające warunki (52 m2) z częściowo zmarnowaną powierzchnią (przedpokój) - mieszkania.inter-bud.pl/szczegoly/mieszkanie/4484/wydruk.pdf
Przytaczana często na forum Jasna Invest (Czyżyny) - 3 wolne mieszkania ale 442 tys za 51 m2
PS: jest jeszcze Viva Piast warszawskiego dewelopera Victoria Dom, ale nie podają cen wprost więc trzeba by zapytać victoriadom.pl/mieszkania-i-domy/viva-piast
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”