Hej zastanawiam sie czy sa na rynku ubezpieczenia dla landlordów. Ktore by chroniły przed niesfornym najemca.
1. Od zniszczeń
2. Od nie placenie czynszu miesiecznego w terminie np. w czasie oczekiwania na eksmisje delikwenta?
Ubezpieczenia od niesfornego najemcy mieszkania? / Jak się zabezpieczyć przez nieuczciwym najemcą?
Re: Ubezpieczenia od niesfornego najemcy mieszkania? / Jak się zabezpieczyć przez nieuczciwym najemcą?
pozdro pisze:Hej zastanawiam sie czy sa na rynku ubezpieczenia dla landlordów. Ktore by chroniły przed niesfornym najemca.
1. Od zniszczeń
2. Od nie placenie czynszu miesiecznego w terminie np. w czasie oczekiwania na eksmisje delikwenta?
Na kiedy jest zaplanowany termin zakończenia tej nowej inswestycji?

Re: Ubezpieczenia od niesfornego najemcy mieszkania? / Jak się zabezpieczyć przez nieuczciwym najemcą?
pozdro pisze:Hej zastanawiam sie czy sa na rynku ubezpieczenia dla landlordów. Ktore by chroniły przed niesfornym najemca.
1. Od zniszczeń
Prawdziwi landlordzi nie rozmawiają o takich przyziemnych sprawach

A tak na poważnie to ja mam w wynajmowanym mieszkaniu ubezpieczenie Interrisk Allrisk, które wg. zapewnień agenta działa również dla wynajmującego (OC) czyli nie trzeba ściemniać, że się tam samemu mieszka, a przynajmniej w teorii można odzyskać pieniądze za zniszczenia lokatora. Jak to się sprawuje nie wiem bo jeszcze nie korzystałem.
Co do drugiego pkt to nie wiem, a wydaje mi się ze nie ma takiego produktu na rynku i trzeba sobie po prostu go samemu 'zrobić', tj. nie wynajmować byle komu i odkładać jakąś niewielką kwote z każdego czynszu na takie właśnie sytuacje.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”