Miarowa Hartbex - Zielone Wzgórze Kraków od Hartbex Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
gophfer

Miarowa Hartbex - Zielone Wzgórze Kraków od Hartbex Development - opinie na forum

Postautor: gophfer » 27 maja 2021, 16:19

Witam,
zastanawiam się nad jednym z tych domów hartbex.pl/mieszkania/zielone-wzgorze ktoś coś więcej wie, widział może lub też kupił już albo rozważa. Generalnie wszystko mi się podoba oprócz salonu, który wydaje mi się trochę mało ustawny....

Master

Re: Miarowa Hartbex - Zielone Wzgórze Kraków od Hartbex Development - opinie na forum

Postautor: Master » 28 maja 2021, 0:56

To są bliźniaki, wnosząc po tej wizualizacji poniżej. Ile za coś takiego trzeba zapłacić?

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Hartbex Development

Z tym salonem, to myślę, że nie jest tak źle, tym bardziej, że na kolejnej kondygnacji udało się zmieścić 4 sypialnie i łazienkę z oknem. No i garaż normalny też.

robcio

Re: Miarowa Hartbex - Zielone Wzgórze Kraków od Hartbex Development - opinie na forum

Postautor: robcio » 28 maja 2021, 7:31

Znalazłem ogłoszenie na otodom i wyglada, że to właśnie ta inwestycja -> około 790 tysięcy za taki dom. Nie wnikałem dogłębnie w to ogłoszenie czy wystawił je deweloper czy może jakiś pośrednik itd.

otodom.pl/pl/oferta/nowe-domy-w-krakowie-116-m2-ul-miarowa-ID46wbX.html

c00kie

Postautor: c00kie » 01 cze 2021, 22:50

Byłem, widziałem, z kierownikiem budowy rozmawiałem. Ogłoszenie z otodom to raczej Hartbex ponieważ numer kontaktowy jest rzeszowski a cena jest dokładnie taka, jaką mi podali 11.05.2021. Polecam do nich przedzwonić i poprosić o aktualną listę wolnych mieszkań i ceny. Chętnie udostępniają materiały, nie było też problemu z wizytą na budowie. Na 11.05.2021 wolne były lokale jak zaznaczono na poniższym planie, cena 787 320 zł.

Lokalizacja w porządku, trochę słychać obwodnicę ale uważam, że można się przyzwyczaić. Ogródki przy wolnych lokalach są symboliczne (moim zdaniem), w okolicy brak jest kanalizacji i od kierownika budowy dowiedziałem się, że może być z tym problem bo jeden z mieszkańców nie wyraża zgody na przekop. Podobno sąsiedzi od kilku lat nieskutecznie próbują się z nim (z nią) dogadać. W lokalach ma być przygotowanie pod częściowe ogrzewanie podłogowe (nie pamiętam, czy tylko łazienki czy coś więcej). Wentylacja grawitacyjna.

Obrazek

robcio

Postautor: robcio » 02 cze 2021, 6:40

Myśle, że ten brak kanalizacji i wedle informacji powyżej brak szybkich na nią perspektyw to jednak spory minus.

c00kie

Postautor: c00kie » 02 cze 2021, 11:58

Kierownik budowy pewnie wie co mówi ale jeśli komuś bardzo zależy na tej inwestycji czy okolicy w ogóle to radziłbym się rozpytać w sąsiedztwie i w urzędzie.

gophfer

Postautor: gophfer » 16 cze 2021, 18:47

Zarezerwowałem jeden segment. Jestem ciekaw czy ktoś z tu obecnych też chcę kupić. Cena wysoka jak wszystko i wszędzie, jestem ciekaw czy komuś udało wynegocjować się niższa cenę.

Co do braku kanalizacji to w 21 wieku trochę słabo ale chyba idzie się przyzwyczaić nie pamiętam jaka jest wielkość tego szamba ale z tego co mówił kierownik przy 4 osobowej rodzinie opróżnianie częściej niż raz w miesiącu :(

robcio

Postautor: robcio » 16 cze 2021, 21:00

Patrząc na to, że za kanalizacje wodociągi pobierają opłatę jakoś około 7 zł za m3, a wywóz beczkowozu 4-5 m3 nieczystości to koszt rzędu 200-250 zł to wychodzi zastanawiająco drogo jeśli chodzi o koszty utrzymania, zwłaszcza wobec prognozy, że asenizacja potrzebna częściej niż raz w miesiącu.

gophfer

Postautor: gophfer » 17 cze 2021, 9:06

Sambo ma pojemność 10m3

Miarowa

Postautor: Miarowa » 26 cze 2021, 13:51

Mam zarezerwowany jeden lokal z tego co wiem w tej cenie jest ogrzewanie podłogowe na całym parterze oprócz oczywiście garażu, są zrobienie przyłącza do klimatyzacji na obu poziomach, w cenie jest zapewniona jednostka zewnętrzna klimatyzacji

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”