Strumyk 3 Kraków - deweloper HK Group - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Strumyk 3 Kraków - deweloper HK Group - opinie na forum

Postautor: iti » 29 cze 2021, 0:23

A tym razem niewielka inwestycja w Czyżynach powstająca przy ul. Strumyk 3 w Krakowie (tak przynajmniej wynika z tablicy informacyjnej, bo w internecie widziałem też ten budynek z adresem Strumyk 1.

Obrazek

Inwestorem / deweloperem jest tu HK Group, kojarzycie, czy realizowali już jakieś inne inwestycje mieszkaniowe w Krakowie?

Obrazek

Szukałem jakiejś oferty mieszkań, ale chyba wszystkie już sprzedane. Co myślicie o takich inwestycjach i tej lokalizacji? Tam powstaje sporo takich niewielkich bloczków.

iti

Re: Strumyk 3 Kraków - deweloper HK Group - opinie na forum

Postautor: iti » 29 cze 2021, 0:32

I tu jeszcze dwa zdjęcia budynku, który jest już niemal gotowy.

Obrazek

Czyżyny, to niezła lokalizacja, choć ten ich kawałek mógłby być nieco lepiej zagospodarowany, bo nie wszędzie są tam np. chodniki albo asfalt na ulicach.

Obrazek

Myślicie, że w tych budynkach jest winda?

dtt77k

Postautor: dtt77k » 04 lip 2021, 22:19

Witam, chciałbym podbić zapytanie o dewelopera HK Group.
Z tego co wiem, to będą coś budować w okolicy ulicy Poleskiej.

Z góry dzięki.

morgid

Postautor: morgid » 22 lip 2021, 23:58

Strona: strumyk1.pl

Znajomy interesowal sie przed wybuchem covida, z tego co pamietam ceny za 1m2 byly 11000-12000 zl

Strumyk mial miec winde, Loft nie ma.

Ten sam developer ma juz postawiony blok na Poleskiej 13

Dzialal pod nazwa HK INVESTMENTS SP. Z O.O. SP.K

loft13.pl

Znam osobe ktora tam kupila mieszkanie na wynajem - developer na niczym nie oszczedzal stad wysokie ceny w miare uzasadnione.

Ale w obu inwestycjach wiekszosc mieszkan poszla na wynajem. Na Loft13 auto segmentu E miesci sie z ledwoscia, na Strumyku sa platformy.

A i przejezdzajac wieczorami wcale za cicho nie jest, w okolicy jest chyba cos zwiazanego z MPO i slychac okresowo jakies trzaski.

iti

Postautor: iti » 29 lip 2021, 23:27

Budynek Loft 13 faktycznie był już nawet opisany tu na forum i prezentuje się całkiem nieźle. Natomiast okolice ul. Strumyk, mają też swoje wady, przydałaby się tam nawierzchnia normalna, jakieś chodniki - ostatnio coś tam zostało zrobione w temacie, ale sporo jeszcze brakuje.

No i poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale zdaje się, że w tych budynkach nie ma wind, tak? Jak dla mnie, to je dyskwalifikuje, jeśli myśli się o mieszkaniu wyżej niż na parterze.

dtt77k

Postautor: dtt77k » 30 lip 2021, 9:44

Strumyk 3 ma windę, loft nie.
W okolicy jest paprociowy las który wg mnie jest dużym plusem dla okolicy ale w planie zagospodarowania przestrzennego znaczna jego część jest oznaczona jako usługi. Ktoś wie czy są jakieś plany co tam konkretnie powstanie?

iti

Postautor: iti » 05 sie 2021, 23:59

dtt77k pisze:W okolicy jest paprociowy las który wg mnie jest dużym plusem dla okolicy ale w planie zagospodarowania przestrzennego znaczna jego część jest oznaczona jako usługi. Ktoś wie czy są jakieś plany co tam konkretnie powstanie?

Jeszcze nie tak dawno miasto proponowało ten teren jakimś zakonnikom w zamian za park Jalu Kurka, ale chyba się nie zgodzili.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”