Przeglądając inwestycje mieszkaniowe w Krakowie, a właściwie na jego obrzeżach, udało mi się jeszcze znaleźć coś takiego, co nazywa się Książęce Bielany, a buduje to deweloper Wisdomic. Lokalizacja osiedla, to ul. Księcia Józefa, ale już w pobliżu autostrady A4, więc spory kawałek od centrum Krakowa, natomiast jest tam jeszcze chyba jakaś komunikacja publiczna.
Budynki wyglądają jak bliźniaki, jednak podzielono je jeszcze dodatkowo na mniejsze mieszkania na poszczególnych kondygnacjach. Można tam znaleźć nowe mieszkania w Krakowie od nieco ponad 50 metrów kwadratowych, do ponad 100 metrów kwadratowych, co nie zmienia faktu, że pod swoim mieszkaniem lub nad swoim mieszkaniem, ma się sąsiada, trochę jak w bloku.
Co myślicie o takich inwestycjach, może ktoś podzieli się opiniami na forum, lokalizacja jest sensowna, czy już za daleko od centrum?
Książęce Bielany Kraków od Wisdomic deweloper - opinie na forum
-
Re: Książęce Bielany Kraków od Wisdomic deweloper - opinie na forum
Spoko budynki, ale dość mocno słychać autostradę, myślałem na ta inwestycja jakiś czas temu.
-
Ceny były ~9k z metra (za nie poddasza) więc według mnie dość dużo jak na takie zadupie ale zeszło na pniu.
Mateuszkrk93 pisze:Spoko budynki, ale dość mocno słychać autostradę, myślałem na ta inwestycja jakiś czas temu.
Zgadzam się, budynki całkiem dobrze wyglądają, jeśli będzie to faktycznie jakaś płytka elewacyjna, to zdecydowanie plus. Duże okna, choć niewielkie balkony, przynajmniej od tej strony, bo od drugiej chyba nieco większe.

Wizualizacja: deweloper Wisdomic
Tylko pytanie, czy po to kupuje się na obrzeżach miasta, dojeżdża spory kawałek do centrum, żeby mieć pod sobą lub nad sobą sąsiada? Szkoda, że nie sprzedają takich segmentów, jako całości. choć pewnie wtedy cena musiałaby być odpowiednio wyższa.
-
Ee tam, podobna odległość do centrum co chociażby z okolic Piasta, też obrzeza a nabudowali tam wiele bloków.
Ksiazece Bielany to fajny układ mieszkań, ładna elewacja.
Ale tak jak mówię, ten dzwiek w oddali dość męczy.
Ksiazece Bielany to fajny układ mieszkań, ładna elewacja.
Ale tak jak mówię, ten dzwiek w oddali dość męczy.
Jak kupować bliźniaka to bliźniaka - nie jakieś pseudo domki podzielone na dwa lokale 
Dziś deweloperzy się wycwanili i zaraz to osobno będą sprzedawać w takim ciekawym domku - dodatkowo apartament 20m w piwnicy i na stropie.

Dziś deweloperzy się wycwanili i zaraz to osobno będą sprzedawać w takim ciekawym domku - dodatkowo apartament 20m w piwnicy i na stropie.
Troche jak w bloku, ale ściany działowe z kartony. W bloku to ja mam gruba nośną z żelbeto od strony sąsiada, a tam pewnie cieniutki porotherm albo silka. Tyle, że z Piasta masz ekologiczny transport zbiorowy tramwaj, SKA itd. Tutaj jesteś skazany na paliwożernego SUVa. Dodatkowo w okolicy brak usług więc bedzie trzeba bo musztardę do tego Atuta śmigać co nie wiem kto wydał zgodę na księcia Józefa
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”