Śliczna 26 Kraków od RE-Bau Development (Prądnik Czerwony) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MarcinJ

Śliczna 26 Kraków od RE-Bau Development (Prądnik Czerwony) - opinie na forum

Postautor: MarcinJ » 29 lis 2021, 21:52

Chyba nie ma tej inwestycji jeszcze na forum, ale ostatnio wybrałem się na spacer na Prądnik Czerwony, a tam stoi nowy, całkiem zgrabny budynek, pod adresem Śliczna 26 w Krakowie.

Obrazek

Reklamują się, że niewiele mieszkań powstało w tej inwestycji, spore metraże mają mieć i w ogóle całkiem dobrze to wygląda.

Obrazek

Może, gdyby się chcieć czegoś przyczepić, to ten ogromny blok wzdłuż ul. Meissnera, który znajduje się od wschodu tej inwestycji, przez ten budynek robi się tam mało kameralnie.

MarcinJ

Re: Śliczna 26 Kraków od RE-Bau Development (Prądnik Czerwony) - opinie na forum

Postautor: MarcinJ » 29 lis 2021, 22:00

I jeszcze jedno zdjęcie budynku, przy ul. Ślicznej - raczej spokojne miejsce, choć nie wiadomo czy nie zrobi się tam kiedyś większy ruch.

Obrazek

Co myślicie o takim budynku i okolicy, w której powstaje?

Awatar użytkownika
aczkolwiek

Re: Śliczna 26 Kraków od RE-Bau Development (Prądnik Czerwony) - opinie na forum

Postautor: aczkolwiek » 30 lis 2021, 15:18

Wiadomo jakie ceny i metraże?

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 25 lut 2022, 11:54

aczkolwiek pisze:Wiadomo jakie ceny i metraże?

Metraże dostępne były także większe, przynajmniej wtedy, jak pytałem, ceny to było dobrych kilkanaście tys. za m2. Plusem były zrobione w mieszkaniach instalacje pod klimatyzację, to ciągle niestety rzadkość w Krakowie. A później ściany obwieszone agregatami i szpeci to budynki, jak kiedyś anteny satelitarne.

oleo

Postautor: oleo » 22 mar 2022, 12:54

Odnośnie tej inwestycji, to mnie nie podoba się jej sąsiedztwo, ten ogromny blok w tle, który przytłacza całą okolicę. W zasadzie, to ten budynek stoi w jego cieniu, zwłaszcza w godzinach porannych.

IlonaRadek

Postautor: IlonaRadek » 03 maja 2022, 20:19

Nienoemalne jest to, że to badziewie powstało w okolicy. Sympatyczna okolica starszej zabudowy. Nie wiem jak prawo budowlane pozwala na położenie bloku jednego koło drugiego w tak niewielkiej odległości. Przecież mieszkańcy starszego bloku na ulicy ślicznej stracą na wartości swoich lokali, gdy ten paszkwil zasłania im całe światło dzienne. Z tego co mi wiadomo są tam jakieś kruczki prawne aby budynek nie mógłby być oddany do użytku. Trzymam kciuki za starszych mieszkańców ta patodeweloperka w Krakowie rozkręciła się na dobre.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 18 maja 2022, 12:56

Przyłącza pod klimatyzację w standardzie, to faktycznie całkiem fajna sprawa, trzeba przyznać. Były jeszcze jakieś inne ciekawe dodatki do mieszkań w ramach tej inwestycji?

Nowy

Postautor: Nowy » 20 paź 2022, 12:35

IlonaRadek pisze:Przecież mieszkańcy starszego bloku na ulicy ślicznej stracą na wartości swoich lokali, gdy ten paszkwil zasłania im całe światło dzienne.

A o który blok chodzi, o ten wielki, z wielkiej płyty widoczny przy Meissnera? Wydawało mi się, że tam była rozsądna odległość pomiędzy budynkami. Choć faktycznie, ten nowy budynek wydaje się być maleńki, przy tym starszym bloku, który ma sporą skalę.

czyzy

Postautor: czyzy » 06 kwie 2023, 18:26

Jest tu ktoś, kto mieszka w tym budynku i podzieli się opinią o tym, jak się tam mieszka, jakiej jakości jest wybudowany blok? Co myślicie o tej okolicy?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”