Lema 28 Kraków (Lema III) od Wawel Service - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Lema 28 Kraków (Lema III) od Wawel Service - opinie na forum

Postautor: Master » 13 sty 2022, 12:48

Co myślicie o inwestycji Lema 28 od Wawel Service. W zasadzie to chyba 3 blok, który ten deweloper tam buduje.

Obrazek

Przyznam, że w okolicy robi się dosyć gęsto w tej okolicy.

Master

Re: Lema 28 Kraków (Lema III) od Wawel Service - opinie na forum

Postautor: Master » 13 sty 2022, 12:49

Mieszkania dosyć drogie, ale też przy całkiem ruchliwej ulicy jednak.

Obrazek

No i każdy blok tam jest niestety inny, nawet dwa poprzednie zbudowane przez Wawel Service różnią się od siebie.

sprzedawca

Postautor: sprzedawca » 18 sty 2022, 23:04

Byłem tam ostatnio, bo zainteresowało mnie nieduże dwupokojowe mieszkanie. Jest tam bardzo ciasno. Odwróciłem się na pięcie i nawet nie obszedłem do końca placu budowy. Jeśli ktoś ceni bliskości parku i chodzi do niego codziennie, żeby odetchnąć od ścisku bloków to okej, ja od razu zrezygnowałem.

iti

Postautor: iti » 26 maja 2022, 10:05

Zrobiłem też dwa zdjęcia tego, co dzieje się po drugiej stronie ulicy Lema (czyli Inwestycja Lema od Wawel Service):

Obrazek

Tu też nieźle idą z budową. Tu np. widać, że wyższe piętra są budowane z pustaków ceramicznych, pewnie dobrze dla mieszkańców.

Obrazek

Ciekawe czy we wcześniejszych etapach jest jakiś problem z hałasem, poznałbym tu opinie mieszkańców tych budynków.

lotny

Postautor: lotny » 07 wrz 2022, 12:04

I jeszcze nowy budynek przy ul. Lema w Krakowie budowany przez Wawel Service widziany z perspektywy osiedla Solaris Park, czyli od drogiej strony ulicy Lema:

Obrazek

Spory budynek to jest, ale też całkiem blisko przylegający do sąsiednich, przestrzeni między nimi dużo nie ma.

Obrazek

Tu też okna w budynku już wstawione i zabrali się za robienie elewacji.

Obrazek

Ściana od wschodu i od ulicy Lema.

marz

Postautor: marz » 25 paź 2022, 16:51

Wiadomo coś na temat budynku, który miał powstać od południowej strony i być do niego przyklejony? Jest może jakieś forum osób, które zakupiło tam mieszkanie lub się zastanawia?

lotny

Postautor: lotny » 26 paź 2022, 13:45

marz pisze:Wiadomo coś na temat budynku, który miał powstać od południowej strony i być do niego przyklejony? Jest może jakieś forum osób, które zakupiło tam mieszkanie lub się zastanawia?

To tam ma być jeszcze jeden blok wciśnięty? Odległość od tego bloku, który zbudowała CABA nie wydaje się jakaś duża, a tu jeszcze jeden chcą wcisnąć?

marz

Postautor: marz » 26 paź 2022, 17:47

lotny pisze:
marz pisze:Wiadomo coś na temat budynku, który miał powstać od południowej strony i być do niego przyklejony? Jest może jakieś forum osób, które zakupiło tam mieszkanie lub się zastanawia?

To tam ma być jeszcze jeden blok wciśnięty? Odległość od tego bloku, który zbudowała CABA nie wydaje się jakaś duża, a tu jeszcze jeden chcą wcisnąć?

Od południowej strony bloku na elewacji nie ma okien / otworów, ma być tam postawiony bezpośrednio przylegający do tych ścian blok, od wschodniej strony 7 kondygnacji, od zachodniej mniej - 2 albo 3. W zeszłym roku deweloper informował, iż działka na której chce stawiać blok jeszcze była nie kupiona przez nich, ale nabywcy / potencjalni nabywcy byli informowani o planowanej rozbudowie w kolejnym etapie. Nie trzeba mówić, że jest to mocno nieatrakcyjne posuniecie dla nabywców.
Nie mam kontaktu z developerem, ale zastanawiałem się, czy ktoś coś wie, może z nowonabywających lokale niedawno.

lotny

Postautor: lotny » 14 lis 2022, 13:56

marz pisze:Od południowej strony bloku na elewacji nie ma okien / otworów, ma być tam postawiony bezpośrednio przylegający do tych ścian blok, od wschodniej strony 7 kondygnacji, od zachodniej mniej - 2 albo 3.

A właśnie, bo coś mi się nie zgadzało, jak patrzyłem na to, jak teraz ten blok wygląda i na wizualizacje, które deweloper Wawel Service pokazał na swojej stronie, a teraz to już wszystko jasne. Czyli plac budowy przez kolejne lata

marz

Postautor: marz » 27 lis 2022, 13:44

lotny pisze:
marz pisze:Od południowej strony bloku na elewacji nie ma okien / otworów, ma być tam postawiony bezpośrednio przylegający do tych ścian blok, od wschodniej strony 7 kondygnacji, od zachodniej mniej - 2 albo 3.

A właśnie, bo coś mi się nie zgadzało, jak patrzyłem na to, jak teraz ten blok wygląda i na wizualizacje, które deweloper Wawel Service pokazał na swojej stronie, a teraz to już wszystko jasne. Czyli plac budowy przez kolejne lata

Myślę, że z racji sytuacji na rynku nieruchomości może się ta dostawka - budowa przesunąć w czasie, może nawet o kilka lat. Wszystko zweryfikuje rynek. Najlepiej jakby tam nic nie powstało. Się okaże.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”