Odbiór mieszkania od dewelopera - brak ogrzewania podłogowego które było w umowie

W tym dziale wpisów z poradami mogą dokonywać tylko specjaliści potwierdzeni przez administrację forum. Nie jest to miejsce na reklamy - tego rodzaju wpisy będą kasowane. Za to pytania mogą zadawać użytkownicy.
Crash_PL

Odbiór mieszkania od dewelopera - brak ogrzewania podłogowego które było w umowie

Postautor: Crash_PL » 17 lut 2022, 7:29

Hej, w mieszkaniu od dewelopera miałem mieć zgodnie z umową w cenie ogrzewanie podłogowe w salonie z kuchnią i w łazience - łącznie ok 27m2. Przy odbiorze okazało się, że tego ogrzewania nie ma, wylewka już zrobiona a na ścianie kaloryfery... Deweloper zaproponował mi 7000zł rekompensaty i zostawienie tak jak jest, oczywiście nie od razu, pierw chciał mi wcisnąć, ze zgodnie z rzutem przesłanym mi na emaila były kaloryfery jednak to był zupełnie inny rzut niż ten który ja dostałem na którym ich nie było. No i w końcu wyszło na moje i zaproponowali mi 7000zł co wydaje mi się śmiesznie niską rekompensatą? W tej chwili muszą kuć podłogę, montować tą podłogówkę (wodne), robić wylewkę od nowa, kaloryfer ze ściany zlikwidować. Co myślicie? Też boje się, że jak się uprę na to ogrzewanie podłogowe to zrobią po kosztach jakiś badziew by odbębnić to tylko...za 7000zł wydaje mi się, że idzie to zrobić ale PRZED doprowadzeniem do stanu deweloperskiego a nie po?

luc

Re: Odbiór mieszkania od dewelopera - brak ogrzewania podłogowego które było w umowie

Postautor: luc » 17 lut 2022, 11:39

Ja jednak starałbym się wymóc na deweloperze wywiązanie się z umowy. Za ewentualną fuszerkę przecież także on będzie odpowiadał. Może warto poprosić o jakąś dokumentację fotograficzną. Ewentualnie, jeśli za rekompensatę zrobisz to sam, tylko nie mają wylewki, to niech Ci skują wylewkę.

Masz jeszcze opcję zostawienia jak jest, ale pewnie nie o to chodzi.

Crash_PL

Re: Odbiór mieszkania od dewelopera - brak ogrzewania podłogowego które było w umowie

Postautor: Crash_PL » 17 lut 2022, 12:09

No właśnie on mi zaproponował 7000zł i zostawienie kaloryferów jednak wydaje mi się, że jest to cena śmiesznie niska biorąc pod uwagę jak teraz deweloper ma dużo roboty jeśli uprę się, że ogrzewanie podłogowe ma być... a też wątpię abym za 7000zł był w stanie to zrobić sam biorąc pod uwagę kucie, robienie wylewki od nowa i też poprawiania ściany bo przecież kaloryfer by musiał zostać zdjęty bo nie po to robiłbym ogrzewanie podłogowe by kaloryfer na ścianie wisiał.

luc

Postautor: luc » 22 lut 2022, 13:34

Napisze, jak się sprawa skończyła, zostałeś przy grzejnikach na ścianach, czy jednak robisz ogrzewanie podłogowe w mieszkaniu?

Wróć do „Zakup mieszkania - dyskusje dotyczące odbiorów / wykończeń / wyboru mieszkania”