Willa Bulwarowa Kraków / Nowa Huta - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Willa Bulwarowa Kraków / Nowa Huta - informacje i opinie na forum

Postautor: Master » 18 sie 2022, 9:54

Nowa inwestycja w krakowskiej Nowej Hucie - Willa Bulwarowa, inwestorem jest tu spółka celowa Willa Bulwarowa Sp. z o.o., widzę, że jest dostępnych 17 mieszkań, szkoda, że nie ma większych metraży, a największe mieszkania mają 3-pokojwe (w tym dwie sypialnie). Co myślicie o tej lokalizacji i samej inwestycji? Z jednej strony blisko nad Zalew Nowohucki, ale z drugiej okolica ma też swoje minusy, myślę, że nieprzypadkowo co jakiś czas coś się pali w tej okolicy, jak np. tężnia. Jakie macie opinie?

michok

Re: Willa Bulwarowa Kraków / Nowa Huta - informacje i opinie na forum

Postautor: michok » 18 sie 2022, 14:45

Myślę sobie tyle, że deweloper chyba oszalał jeśli chce sprzedawać tam mieszkania w cenie 14-15 tys. za metr.
Być może znajda się chętni, jak dla mnie ta cena to żenada : )
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

luc

Postautor: luc » 19 sie 2022, 10:26

Dobra okolica, czasem pali się niedaleko tężnia, czasem jakieś budki... Pewnie ustawiła się kolejka chętnych po mieszkania tam w takich cenach.

Wiguś

Postautor: Wiguś » 20 sie 2022, 9:10

Jeśli chodzi o ceny, faktycznie są wysokie i nie dostosowane do dzisiejszych realiów rynkowych.

Natomiast sama lokalizacja jest piękna, i będzie spokojna i idealna do życia jak skończą S52 i bulwarowa przestanie być dolotówką do autostrady.

Master

Postautor: Master » 20 paź 2022, 10:50

A jakby ktoś był ciekaw, jak nowy budynek (Willa Bulwarowa) będzie wyglądał, to jest też wizualizacja:

Obrazek
Wizualizacja dewelopera

Nie jest źle, nawet spore te narożne balkony, duże okna - wygląda zupełnie poprawnie, raczej kameralna inwestycja. Plus za podpięcie do miejskiej sieci ciepłowniczej, a nie kombinowanie z jakimiś kotłowniami gazowymi / innymi. Ciekawi mnie natomiast, czy w budynku jest winda, może ktoś dopytywał o to? Bo jest raczej niewysoki, a w takich często robi się takie oszczędności.

Niemniej moim zdaniem okolica taka sobie. Miło mieć blisko Zalew Nowohucki, ale z tymi różnymi podpaleniami tam i innymi aktami wandalizmu, to już robi się mniej fajnie. Ale może i okolica to miejsce się poprawi kiedyś.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2023, 13:22 przez Master, łącznie zmieniany 2 razy.

qbait

Postautor: qbait » 20 paź 2022, 21:07

Zastanawiałem się nad tą inwestycją bo Zalew Nowohucki jest spoko, ale otoczenie hotelu i niepewny deweloper już nie za bardzo. Za podobną cenę wolałem kupić mieszkanie w Solaris Park.

michok

Postautor: michok » 24 paź 2022, 17:40

Okolica mi się podoba gdy tam podjadę rowerem lub samochodem. Mieszkać na co dzień raczej nie chciałbym. Jeszcze w takiej cenie? Litości...
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

Master

Postautor: Master » 05 maja 2023, 13:13

Na otodom widziałem, że na 17 mieszkań zostało 12 dostępnych, czyli wychodzi na to, że 5 zostało sprzedanych (choć co do tego, nigdy nie ma pewności). Ciekawe czy poszły w tej cenie, za którą chcieli je sprzedawać, ale jeśli tak, to ja się mocno dziwię wyborom ludzi. A jak idzie budowa, był ktoś może ostatnio w okolicy i wrzuci jakieś zdjęcie na forum? Budują to, prace są już zaawansowane?

Master

Postautor: Master » 29 maja 2023, 12:50

Będąc przy Zalewie Nowohuckim sam pofatygowałem się w tą okolicę, żeby zobaczyć postępy budowy i trzeba przyznać, że stan surowy otwarty już chyba jest.

Obrazek

Kilka ścian zewnętrznych z silikatów, budynek niewysoki. Szkoda tylko, że jest więcej małych mieszkań, a nie mniej, ale za to dużych.

Master

Postautor: Master » 29 maja 2023, 12:52

No i to sąsiedztwo mnie zastanawia, z jednej strony hotel, tu wszystko jasne.

Obrazek

Ale czym jest ten stary budynek w tle tutaj. To jakieś stare biura, szkoła, co to takiego?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”