Faktoria Młyn Kraków / Młyn Lelitów od Money Square - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Krakua

Faktoria Młyn Kraków / Młyn Lelitów od Money Square - opinie na forum

Postautor: Krakua » 06 sty 2023, 20:52

Chyba nie ma wątku dla tej inwestycji.

propertydesign.pl/architektura/104/faktoria_mlyn_czyli_luksusowe_apartamenty_w_steampunkowej_odslonie,41972.html

moneysquare.pl/realizacje/rewitalizacja-zabytkowego-mlyna-wodnego-z-poczatku-xix-wieku

dev.demo.com.pl

Co sądzicie ?

Z informacji przez inwestora padają słowa apartamenty , luksus.

Zastanawia mnie w jakiego klienta celują, czy dla kogoś z dużą $$$ takie położenie może być atrakcyjne ?

Większość mieszkań bez balkonów?
Hmm

Nowy

Re: Faktoria Młyn Kraków / Młyn Lelitów od Money Square - opinie na forum

Postautor: Nowy » 09 sty 2023, 10:25

Krakua pisze:Zastanawia mnie w jakiego klienta celują, czy dla kogoś z dużą $$$ takie położenie może być atrakcyjne ?

Większość mieszkań bez balkonów?
Hmm

No właśnie ciekawe jakie ceny, bo jednak lokalizacji topowa w Krakowie to nie jest, delikatnie mówiąc. Ale dobrze, że ktoś wreszcie zabrał się za Młyn Lelitów, bo żal było patrzyć na to, jak to wszystko popada w ruinę. Ciekawi mnie, jak to wyjdzie, ale n wizualizacjach jest nieźle. Mieszkania bez balkonów, to niestety częsty przypadek, kiedy rzeźbi się w zabytkowej tkance, niemniej to bardzo mocno odbiera takim lokalom funkcjonalność, rozumiem, że pod wynajem krótkotreminowy, to nie jest problem, ale jednak do mieszkania, chciałoby się czegoś nieco więcej.

Ktoś zna może więcej szczegółów tej inwestycji i podzieli się informacjami na forum?

Krakua

Postautor: Krakua » 16 sty 2023, 18:10

2 mieszkania status rezerwacji, ktoś poznał zakres cen ?

faktoriamlyn.pl

Bajeczna

Postautor: Bajeczna » 22 sty 2023, 17:25

Podbijam. Pisałam do Biura Sprzedaży ale nie uzyskałam odpowiedzi.

pawelk

Postautor: pawelk » 30 sty 2023, 10:58

Bajeczna pisze:Podbijam. Pisałam do Biura Sprzedaży ale nie uzyskałam odpowiedzi.

ja podobnie, wysłałem kilka pytań a odpowiedzi brak. nie wiem po co dają możliwość kontaktu jak jeszcze nie obsługują klientów...

neo

Postautor: neo » 30 sty 2023, 13:11

Odpowiadają na maile ze sporym opóźnieniem, faktycznie kontakt z nimi mógłby być lepszy, podobnie przedstawienie ofert. Ale mam wrażenie, że ceny to będą porównywalne do cen w innym krakowskim młynie, tyle że ten tu, to jest nieporównywalnie dalej od centrum.

Krakua

Postautor: Krakua » 22 lut 2023, 18:28

Pisaly tutaj osoby że pisały do dewelopera.
Znany jest zakres cen za M2 ?

Krakua

Postautor: Krakua » 10 mar 2023, 22:24

faktoriamlyn.pl/wybor-mieszkan/?viewId=2

Są ceny mieszkań na stronie

bianka.solderini

Postautor: bianka.solderini » 18 mar 2023, 19:12

W moim odczuciu średnia ta inwestycja. W wiekszości mało funkcjonalne plany mieszkań, bardzo wysokie ceny (tak, tak wiem, że teraz wszedzie jest drogo). Brak garażu podziemnego, wiadomo, pewnych rzeczy się nie przeskoczy, to akurat podyktowane jest sąsiedztwem rzeki, ale mimo wszystko to duży minus.

Nowy

Postautor: Nowy » 18 mar 2023, 23:30

I umówimy się, że lokalizacja też nie jest topowa, do centrum kawał, okolica mogłaby być ciekawsza. Ale dobrze, że ktoś się zabrał za ratowanie tych zabudowań, z ciekawością przyglądam się co z tego wyjdzie. Byłem zobaczyć te budynki dobrych kilka lat temu, może uda mi się odkopać jakieś zdjęcia, w każdym razie wydawało się, że prędzej się to rozsypie, niż ktoś się za to zabierze. I to miejsce swoich lokatorów też miało wtedy...

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”