Park Reduta w Krakowie - projektowanie, budowa i opinie na forum
Park Reduta w Krakowie - projektowanie, budowa i opinie na forum
Rzadko w Krakowie powstają nowe parki, a tym razem wiele wskazuje na to, że niedługo Zarząd Zieleni Miejskiej stworzy nam nowy Park Reduta, znajdujący się niedaleko tej ulicy i w sąsiedztwie powstających tam licznie nowych osiedli mieszkaniowych : ) Ktoś można ma jakieś informacje o tym projekcie, kiedy ruszy, jak ma wyglądać i tak dalej? W tej okolicy na pewno przyda się coś takiego, bo uporządkowanej zieleni tam nie ma (może poza cmentarzem ; ) ), a ta, która jest, jest sukcesywnie zabudowywana przez inwestycje takie jak np. Osiedle Reduta - Balbud czy budowane nieco wyżej i bliżej ulicy Bohomolca, Osiedle Reduta Kraków - Inter-Bud, a to przecież jeszcze nie jest wszystko, co tam powstaje, więc park bardzo potrzebny i to chyba ostatnia chwila na to, aby móc go tam utworzyć.
Re: Park Reduta w Krakowie - projektowanie, budowa i opinie na forum
Może ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej o tym, jak się mają sprawy z Parkiem Reduta w Krakowie, bo z tego, co ostatnio można było wyczytać w prasie, część osób protestuje przeciwko budowie tego zieleńca. Chyba chodzi o drogę, która ma do niego prowadzić, że niby wg planów będzie przebiegała zbyt blisko bloków... Może jest tu ktoś, kto dokładniej zna sprawę i podzieli się informacjami na ten temat. Skoro droga miałaby być wykorzystywana tylko do budowy parku i ewentualnego jego utrzymania, to chyba nie było by w niej nic złego, no chyba, że za tym kryje się także budowa jakiejś nowej drogi do działek budowlanych w okolicy : )
Trochę to trwało, ale Park Reduta w Krakowie jest już chyba gotowy, albo prawie gotowy, w każdym razie już można do niego wejść i pospacerować.

Tu pawilon, w którym znajdzie się chyba jakaś kawiarnia, miejsce spotkań, wygląda całkiem nieźle. Obok znajdują się też stanowiska do uprawy warzyw.

Są place zabaw dla młodszych i starszych, jest wybieg dla psów, fragmenty terenu są porośnięte roślinnością, która znajdowała się tam już wcześniej są całkiem dzikie - nawet to pasuje do siebie.

Sporo drewna, betonu, jest tam całkiem ładnie, kto jeszcze nie był, to warto się wybrać.

Tu pawilon, w którym znajdzie się chyba jakaś kawiarnia, miejsce spotkań, wygląda całkiem nieźle. Obok znajdują się też stanowiska do uprawy warzyw.

Są place zabaw dla młodszych i starszych, jest wybieg dla psów, fragmenty terenu są porośnięte roślinnością, która znajdowała się tam już wcześniej są całkiem dzikie - nawet to pasuje do siebie.

Sporo drewna, betonu, jest tam całkiem ładnie, kto jeszcze nie był, to warto się wybrać.
Byłam i jestem zachwycona.Super wkomponowano te alejki i sprzęty w istniejący już lasek.Jest mnóstwo miejsca.Wielka polana do odpoczynku i zabawy.
Swietne długie ławki do siedzenia.Betonowe alejki dobrze sie sprawdzają dla wózków.
Fajnie że w pawilonie będzie kawiarenka.
Place zabaw jescze zamknięte.Gdzieś czytałam że planowane otwatcie ma być na jesieni.Chyba chodzi tu też o dojazd i parking dla parku od ulicy Reduta.
Swietne długie ławki do siedzenia.Betonowe alejki dobrze sie sprawdzają dla wózków.
Fajnie że w pawilonie będzie kawiarenka.
Place zabaw jescze zamknięte.Gdzieś czytałam że planowane otwatcie ma być na jesieni.Chyba chodzi tu też o dojazd i parking dla parku od ulicy Reduta.
kasik pisze:Byłam i jestem zachwycona.Super wkomponowano te alejki i sprzęty w istniejący już lasek.Jest mnóstwo miejsca.Wielka polana do odpoczynku i zabawy.
Też mi się podoba wkomponowanie istniejącej już tam zieleni w park. Generalnie dobrze, że robi się tego rodzaju inwestycje.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”