Bibickie Wzgórze (Bibice k. Krakowa) / deweloper Akopol - opinie na forum
Bibickie Wzgórze (Bibice k. Krakowa) / deweloper Akopol - opinie na forum
A tu taka ciekawostka dla tych, to chcieliby jednak mieć mieszkanie, a nie dom, bliźniaka czy szeregówkę, ale też wyprowadzić się z miasta, najlepiej dosyć daleko - jakieś 13-14 kilometrów od Dworca Głównego Kraków. Dla takich osób deweloper Akopol buduje inwestycję Bibickie Wzgórze w Bibicach (ul. Graniczna). W ramach inwestycji ma powstać 40 mieszkań o powierzchni od 93 do 137 metrów kwadratowych. Te mniejsze, to mają być mieszkania 4-pokojowe na parterze, ze sporymi ogródkami, te większe natomiast, to mają być mieszkania 5-pokojowe na pierwszym piętrze i poddaszu. Ma się wrażenie, że to takie typowe rozlewanie się miasta, tym bardziej, że jakoś specjalnie tanio nie jest, bo za mniejsze mieszkanie trzeba dać ok. 800 tys. zł, za większe natomiast w okolicy miliona złotych. Jakie macie opinie o takimi budowaniu i tej lokalizacji, podzieli się ktoś na forum?
Re: Bibickie Wzgórze (Bibice k. Krakowa) / deweloper Akopol - opinie na forum
Dla pełnego obrazu dorzucam jeszcze wizualizację osiedla udostępnioną przez dewelopera Akopol, takie budynki wielorodzinne planuje tam postawić ta firma.

Jakoś nigdy nie przekonywało mnie Osiedle Akademickie, które postawili w Krakowie, bloki tam, pomimo tego, że nowe, to wyglądają, jakby je projektowano ze dwie albo trzy dekady temu (choć w zasadzie, to mogło tak być faktycznie). A tu podążają już za kolejnym trendem, który mam nadzieję, wkrótce będzie nieaktualny, czyli za rozlewaniem się miast i budową osiedli dla mieszczuchów na przedmieściach.
Swoją drogą, to jakie macie opinie o deweloperze Akopol, może podzieli się ktoś z Akademickiego. Pamiętam, że ludzie mieli do nich żal za sprzedaż miejsc postojowych wybudowanych przy tym osiedlu. Coś się pozmieniało w przypadki najnowszych etapów tego osiedla?

Jakoś nigdy nie przekonywało mnie Osiedle Akademickie, które postawili w Krakowie, bloki tam, pomimo tego, że nowe, to wyglądają, jakby je projektowano ze dwie albo trzy dekady temu (choć w zasadzie, to mogło tak być faktycznie). A tu podążają już za kolejnym trendem, który mam nadzieję, wkrótce będzie nieaktualny, czyli za rozlewaniem się miast i budową osiedli dla mieszczuchów na przedmieściach.
Swoją drogą, to jakie macie opinie o deweloperze Akopol, może podzieli się ktoś z Akademickiego. Pamiętam, że ludzie mieli do nich żal za sprzedaż miejsc postojowych wybudowanych przy tym osiedlu. Coś się pozmieniało w przypadki najnowszych etapów tego osiedla?
Za 800tys to w tych okolicach można kupić bliźniaka z garażem i metrażem około 140m a nie mieszkanie na wsi bo inaczej tego nie można nazwać. Przy takim metrażu jak tam są czyli powyżej 90m to mieszkania w Krakowie sprzedają wiec przy cenie 8.400 za metr życzę im powodzenia w dzisiejszych czasach.
Czekaj że mieszkać w bloku na wsi?
Czyli wyprowadzić się w miejsce w którym nie istnieje przestrzeń publiczna parki i usługi czyli korzyści mieszkania w mieście, a jednocześnie nie mieć nawet swojego ogródka i wybiegu dla psa i mieć sąsiadów do okoła, a troche bardziej do okoła pola kapusty?
Trochę PGR

Trochę PGR
Zgadza się, tu nie ma ani praktyczności mieszkania w mieście, w budynku wielorodzinnym, ani uroków wsi i mieszkania w domu jednorodzinnym. Ciekawe czy znajdą się na to amatorzy, choć pewnie bardziej należałoby spytać, kiedy się znajdą. Niemniej ceny wydają się być mocno wygórowane, jak za coś takiego, więc warto obserwować sprzedaż.
Mieszkałam na os. Akademickim 13 lat. Byłam zadowolona ze współpracy z deweloperem. Blok może nie wyglądał nowocześnie ale mnie odpowiadała taka zabudowa. I przynajmniej się sąsiadom nie zaglądało w okna. Ceny mieli niestety zawsze wygórowane. I prezes jak mieszkania stały puste wolał dołożyć panele a ceny nie spuszczał. Ceny nadal wysokie i jeden blok na os Akademickim stał prawie pusty. Z miejscami parkingowymi jak wszędzie ciężko ale nie była to avia. Dla mnie ogólnie na plus. Zresztą sporo mieszkańców się przeprowadzało z jednego bloku do drugiego więc widać że byli zadowoleni. Ja też bym była gdyby był większy metraż mieszkania. A tak to 100 m tam kosztuje 1 mln więc niestety drogo
Wiola_K pisze:Z miejscami parkingowymi jak wszędzie ciężko ale nie była to avia.
Przejdź przez Avię i przez akademickie i zobacz, jak na jednym i drugim osiedlu wygląda kwestia parkowania.
A jak to osiedle, Akopol wybudował już? Chętnie bym zobaczył, czy wyszło jak osiedle Akademickie, ale jakoś nie jest mi tam po drodze specjalnie, bo to kawałek od Krakowa.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”