Kameralny Prokocim 2 Kraków / Matexi Polska - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
scr4tchi

Kameralny Prokocim 2 Kraków / Matexi Polska - informacje i opinie na forum

Postautor: scr4tchi » 23 maja 2023, 9:40

Przypadkiem pojawiła mi się reklama na znanym portalu społecznościowym. Nie wiem czy oni traktują to jako kolejny etap czy osobną inwestycję, dlatego założyłem nowy temat. Z tego co widać po zdjęciach (GoogleMaps) to będzie to jeden blok wciśnięty na małej działce.

matexipolska.pl/krakow/kameralny-prokocim-2

ghd

Re: Kameralny Prokocim 2 Kraków / Matexi Polska - informacje i opinie na forum

Postautor: ghd » 23 maja 2023, 11:08

To jest przy samym rondzie. Tym ciasnym. W ogóle tam jest coraz ciaśniej. Przepraszam. Przytulniej powinienem napisać... "Kameralnie". Słowo, które już dawno znaczy tyle co prawdomówność w słowniku polityków. Pisałem, że patologia. Już w pierwszym etapie powiało grozą przemieszaną z pospolitym skundleniem. No ale do biedry rzut pluszakiem, czy jak się to gówno nazywa, a i K też blisko. To często używany żelazny argument w ocenie miejsca zamieszkania 8-) . Sklep spożywczy i żarcie na pełne wózki. Najlepiej przy wejściu do klatki, żeby przypadkiem nie przewrócić się po drodze z głodu. Nawiasem mówiąc podkreślanie roli tamtejszych terenów zielonych obstawianych z każdej strony nowymi blokami jest przezabawne. W takim parku Jerzmanowskich w szczycie ciężko się przepchnąć więc nie rozumiem co to za atrakcja? Z kolei wieczorem można wyłapać mandat od gorliwych stróżów tego całego bajzlu, bo przecież browar na ławce to grzech śmiertelny. W każdym razie jest coraz weselej. Jeżeli dobrze widzę to ta działka ma 9 arów. :shock:
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

humbak

Postautor: humbak » 23 maja 2023, 12:42

sorki za maly offtopic, ale patrzac tylko na komentarze to nie ważne czy prądnik, bieżanów czy prokocim - wygląda jakbys w kazdym z tych miejsc, ktore komentujesz po prostu żył, co oczywiście nie jest możliwe ;) Ty masz jakas siec informatorów?:> czytasz lokalne fora/grupy .? W kazdym razie obstawiam, że rynek nieruchomości to dla Ciebie codzienność (praca?), a jeśli tak to w takim razie które lokalizacje według Ciebie są dobre do zycia? Bo poki co z komentarzy wynika, że każda jest zła ;)

ghd

Postautor: ghd » 23 maja 2023, 13:55

humbak pisze:sorki za maly offtopic, ale patrzac tylko na komentarze to nie ważne czy prądnik, bieżanów czy prokocim - wygląda jakbys w kazdym z tych miejsc, ktore komentujesz po prostu żył, co oczywiście nie jest możliwe ;) Ty masz jakas siec informatorów?:> czytasz lokalne fora/grupy .? W kazdym razie obstawiam, że rynek nieruchomości to dla Ciebie codzienność (praca?), a jeśli tak to w takim razie które lokalizacje według Ciebie są dobre do zycia? Bo poki co z komentarzy wynika, że każda jest zła ;)

Oczywiście znam Kraków na wylot. Związek z branżą też jakiś tam był. Poza tym urodziłem się 2,6 km od Sukiennic. :lol: To ważne w tutejszych licytacjach na temat zalet poszczególnych inwestycji. No ale chyba nie chcesz pisać pracy magisterskiej na mój temat ,więc pominę wątek osobisty. Czy w którymś z moich komentarzy jest choćby cień przesady lub kłamstwa? Po prostu drażni mnie ten deweloperski cwaniacki bełkot więc piszę jak jest, a to, że prawda czasem boli. No cóż.

humbak

Postautor: humbak » 23 maja 2023, 14:22

spoko, rozumiem, dzieki za odp, a pytanie o Twoja ocene gdzie sa dzis dobre lokalizacje jest jak najbardziej aktualne ;)

ghd

Postautor: ghd » 23 maja 2023, 15:06

humbak pisze:spoko, rozumiem, dzieki za odp, a pytanie o Twoja ocene gdzie sa dzis dobre lokalizacje jest jak najbardziej aktualne ;)

Z mojej osobistej perspektywy? Zdecydowanie poza miastem. 30 do 40 kilometrów. Bez niespodzianek w stylu kolejna pokraczna szeregówka, czy patobliźniaczek względnie osiedle bloczków z przegródkami pod studenta lub dwudniowego turystę. Z tym, że jeszcze raz podkreślam. To moja perspektywa i doświadczenie pół wieku życia w mieście królów. Przy okazji. Polecam zwrócić uwagę, że tutaj nawet dumne tablice przy wjazdach mają brązowe tło. Przypadek? Śmiem wątpić. I lepiej nie będzie.

teqnix

Postautor: teqnix » 25 maja 2023, 14:21

Chłopie obok masz świetną inwestycję na Badurskiego, co w zasadzie się niewiele będzie różnić od tego życia 30 km za miastem (bo inwestycja z jednej strony otoczona parkiem drwinki nie do zabudowy, z drugiej kampusem farmacji a od południa domkami jednorodzinnymi). No i w przeciwieństwie do życia na wsi pod nosem spora galeria (mozaika), 10 minut do przystanku tramwajowego i autobusowego (chyba, że ktoś się załapie na kurs 125 co ma pętle obok ale jeździ ze 4 razy na dzień). A tożsamy z życiem te 30 km za miastem mały ruch samochodowy (bo to jedyny blok na ulicy poza akademikami) oraz bliskość przyrody - wystarczy się w lecie przespacerować ul. Mokrą, tam gdzie jest most nad drwinką (czy jakimś jej dopływem) to istna amazonia.

ghd

Postautor: ghd » 25 maja 2023, 15:04

teqnix pisze:Chłopie obok masz świetną inwestycję na Badurskiego, co w zasadzie się niewiele będzie różnić od tego życia 30 km za miastem (bo inwestycja z jednej strony otoczona parkiem drwinki nie do zabudowy, z drugiej kampusem farmacji a od południa domkami jednorodzinnymi). No i w przeciwieństwie do życia na wsi pod nosem spora galeria (mozaika), 10 minut do przystanku tramwajowego i autobusowego (chyba, że ktoś się załapie na kurs 125 co ma pętle obok ale jeździ ze 4 razy na dzień). A tożsamy z życiem te 30 km za miastem mały ruch samochodowy (bo to jedyny blok na ulicy poza akademikami) oraz bliskość przyrody - wystarczy się w lecie przespacerować ul. Mokrą, tam gdzie jest most nad drwinką (czy jakimś jej dopływem) to istna amazonia.

Mówisz, że życie w ciasnym pierdolniku za milion talarów z setką ludzi nad i pod sobą to jest atrakcja? Twierdzisz, że galeria handlowa pod nosem to coś bez czego życie nie ma sensu? Tak w ogóle to weź mi jeszcze opowiedz coś o tej okolicy. Coś czego nie wiem. Bliskość przyrody...Daj spokój. W życiu do bloku nie wrócę.Słaby ten marketing.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”