Cześć,
ostatnio zainteresowałem się osiedlem Kaskada w Wieliczce na ulicy Kaskadowej od WLW Development.
Blisko do drogi 94, obok centrum usługowo-handlowe, przedszkole. Jedynie terenów zielonych w okolicy brak. Mieszkania położone na górce więc z dobrym widokiem.
Co myślicie o zakupie mieszkania w takiej lokalizacji, może ktoś się podzieli opinią na forum?
www.wlw-development.pl/inwestycja/osiedle-kaskada/fa115c02-d144-42f7-bcaa-de0145d4b7f6
Osiedle Kaskada od WLW Development w Wieliczce - opinie na forum
-
Re: Osiedle Kaskada od WLW Development w Wieliczce - opinie na forum
To chyba ma być budowane przy ul. Reformackiej w Wieliczce, tylko to nie są szeregówki, bo w każdym segmencie mają być dwa mieszkania, więc z prywatnością szału nie będzie. Podoba mi się fragment opinii dewelopera:
To brzmi trochę jak oksymoron.
Można mieć tam 4-pokojowe mieszkanie na dwóch poziomach. Jeszcze gdyby to sprzedawali jako całość, ale mieć sąsiada nad sobą albo pod sobą w takim budynku, to bez sensu.
kameralny zespół 38 budynków
To brzmi trochę jak oksymoron.
Można mieć tam 4-pokojowe mieszkanie na dwóch poziomach. Jeszcze gdyby to sprzedawali jako całość, ale mieć sąsiada nad sobą albo pod sobą w takim budynku, to bez sensu.
Wydaje mi się że wątek tego osiedla przewijał się na tym forum ale nie mogę go teraz znaleźć. Interesowałem się mieszkaniem na tym osiedlu kilka lat temu, po budowie pierwszego etapu (ok 2019) gdzie cena była jeszcze w miarę atrakcyjna. Lokalizacja mega atrakcyjna jeśli chodzi o dojazd do Krakowa i bliskość sklepów/szkół/przedszkoli, blisko jest również ogólnodostępna Wielicka arena lekkoatletyczna. Minusem moim zdaniem jest bliskie sąsiedztwo centrum Atut przy którym panuje bardzo duży ruch, a wieczorami/nocami urządzane jest "upalanie" opon. Uważałbym jednak na Dewelopera, który ma problem z dotrzymywaniem terminów. Wydaje się, że ta inwestycja ich przerosła. Budowa głównego wjazdu na osiedle ciągnie się jak budowa tunelu na Zakopiance, co podejrzewam wpływa również na tempo budowy kolejnych etapów tej inwestycji.
seba406c pisze:Lokalizacja mega atrakcyjna jeśli chodzi o dojazd do Krakowa
Czyli jak jest z dojazdem z tej lokalizacji do Krakowa? Tylko samochód wchodzi w grę czy da się dojechać sensownie też jakąś komunikacją publiczną? Dojazd samochodem w okolice Bonarki w Krakowie, ile może zająć?
Do Bonarki jakies 15min. Z komunikacji jest sporo autobusow i pociag, ale trzeba dojsc na stacje ok 10min
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”