Saska 9b Kraków / deweloper Awim - opinie na forum (Podgorze)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
agus91x

Saska 9b Kraków / deweloper Awim - opinie na forum (Podgorze)

Postautor: agus91x » 26 lip 2023, 12:07

Czy ktoś słyszał o tej inwestycji? deweloper Awim Kraków

plaszak

Re: Saska 9b Kraków / deweloper Awim - opinie na forum (Podgorze)

Postautor: plaszak » 26 lip 2023, 13:17

agus91x pisze:Czy ktoś słyszał o tej inwestycji? deweloper Awim Kraków

O proszę, dobrze kojarzę, że ta budowa tam już trwa od jakiegoś czasu? Miejsce niezłe, choć ul. Saska jest dosyć ruchliwa. Jest gdzieś może jakaś strona, na której można podejrzeć rzuty mieszkań i ceny w tej inwestycji? Ile tam metr kwadratowy kosztuje?

Deweloper Awim, to nie jest nowa firma budująca mieszkania w Krakowie, bo mają zrealizowanych sporo inwestycji mieszkaniowych, więc pod tym względem wydaje się w porządku.

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 26 lip 2023, 14:51

Próbowałem się z nimi kontaktować jak tylko oferta pojawiła się na otodom - niestety ta firma to jakiś krzak w którym nikt nie obsługuje maila, ani nie odbiera telefonu, ale warto próbować : )

Z tego też powodu chyba większość mieszkań po 1,5 miesiąca od startu sprzedaży nadal jest wolna - saska9b.pl

Według otodom dwupokojowe około 13200/m2, jednopokojowe około 13600/m2.

agus91x

Postautor: agus91x » 26 lip 2023, 15:01

dokładnie to samo zaobserwowałam, mieszkania są cały czas dostępne, czy komuś udało się kupić u nich mieszkanie?

czy Awim przypadkiem nie ma zawieszonej działalności?

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 26 lip 2023, 15:09

agus91x pisze:czy Awim przypadkiem nie ma zawieszonej działalności?

Trafne spostrzeżenie. W wyszukiwarce KRS na wyszukiwarka-krs.ms.gov.pl pod numerem 0000208866 i 0000253776 widnieje wpis zawieszenia działalności od 11.02.2021. Adres prowadzonej działałności się zgadza.

Edit: Pod numerem 0000244296 jest również AWIM - niezawieszony. Nie wiem ile oni mają tych spółek, dziwna sprawa.

plaszak

Postautor: plaszak » 26 lip 2023, 16:32

Dzięki za link do strony, nie wiedziałem, że oni tam tylko kawalerki i mieszkania 2-pokojowe budują... To raczej hotelowy klimat tam będzie, to wygląda jak typowo pod wynajem budowane. Choć może takie jest główne zapotrzebowanie na rynku dzisiaj, w czasie drogiego pieniądza i niskiej dostępności większych mieszkań dla przeciętnych klientów.

BMX

Postautor: BMX » 11 sie 2023, 14:40

Ktoś podpowie czy to budowa tego budynku?

Obrazek

Zauważyłem takie prace na Saskiej w Krakowie i wydaje mi się, że to powinno być właśnie to.

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 13 sie 2023, 13:52

Tak, wczoraj tam przejeżdżałem i to jest dokładnie to miejsce. Potwierdza to z resztą też strona GUNB.

Klient99

Postautor: Klient99 » 17 sie 2023, 10:13

Jeżeli chodzi o tą inwestycje to zarezerwowałem tam mieszkanie zaraz jak zaczęli budowę. Miały być podpisywane umowy rezerwacyjne. Ostatnio kontaktowałem się z deweloperem i powiedziano mi że będą od razu podpisywać umowy deweloperskie ale czekają na otwarcie rachunku powierniczego w banku ( trwa to już chyba od czerwca i dalej nie został wyznaczony termin na podpisanie umowy. Podobno na stronie nie wprowadzają aktualizacji statusu bo sa to tylko rezerwacje telefoniczne lub mailowe i że w każdej chwili ktoś może zrezygnować. Z tego co się dowiedziałem podczas rozmowy to większość mieszkań jest już zarezerwowana.
Czy ktoś miał doświadczenie z tym deweloperem niepokoi mnie poruszona tutaj kwestia zawieszenia w KRS. Podobno starają się o kredyt w banku na tą inwestycje. Jeżeli chodzi o kontakt telefoniczny czy mailowy to nie ma problemu zawsze się można było dodzwonić i dostawałem też wiadomości na maila

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 17 sie 2023, 12:49

Klient99 pisze:[...] niepokoi mnie poruszona tutaj kwestia zawieszenia w KRS.

Wychodzi na to, że mają założonych kilka spółek :) Fakt zaledwie 5 tys kapitału zakładowego, kilku spółek i dosyć mizernych danych dostępnych w sprawozdaniach finansowych nie napawa optymizmem. Z drugiej strony wg. informacji w sieci mają całkiem sporo zrealizowanych projektów, a ceny mieszkań wydają się być względnie przyzwoite.

Klient99 pisze:Jeżeli chodzi o kontakt telefoniczny czy mailowy to nie ma problemu zawsze się można było dodzwonić i dostawałem też wiadomości na maila

Odpowiedzi na maila nie mam do dziś :) bardziej rozmowni byli pracownicy firmy Bracia Sadurscy, którzy wystawiają ich mieszkania.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”