Saska 9b Kraków / deweloper Awim - opinie na forum (Podgorze)
Saska 9b Kraków / deweloper Awim - opinie na forum (Podgorze)
Czy ktoś słyszał o tej inwestycji? deweloper Awim Kraków
Re: Saska 9b Kraków / deweloper Awim - opinie na forum (Podgorze)
agus91x pisze:Czy ktoś słyszał o tej inwestycji? deweloper Awim Kraków
O proszę, dobrze kojarzę, że ta budowa tam już trwa od jakiegoś czasu? Miejsce niezłe, choć ul. Saska jest dosyć ruchliwa. Jest gdzieś może jakaś strona, na której można podejrzeć rzuty mieszkań i ceny w tej inwestycji? Ile tam metr kwadratowy kosztuje?
Deweloper Awim, to nie jest nowa firma budująca mieszkania w Krakowie, bo mają zrealizowanych sporo inwestycji mieszkaniowych, więc pod tym względem wydaje się w porządku.
-
Próbowałem się z nimi kontaktować jak tylko oferta pojawiła się na otodom - niestety ta firma to jakiś krzak w którym nikt nie obsługuje maila, ani nie odbiera telefonu, ale warto próbować : )
Z tego też powodu chyba większość mieszkań po 1,5 miesiąca od startu sprzedaży nadal jest wolna - saska9b.pl
Według otodom dwupokojowe około 13200/m2, jednopokojowe około 13600/m2.
Z tego też powodu chyba większość mieszkań po 1,5 miesiąca od startu sprzedaży nadal jest wolna - saska9b.pl
Według otodom dwupokojowe około 13200/m2, jednopokojowe około 13600/m2.
dokładnie to samo zaobserwowałam, mieszkania są cały czas dostępne, czy komuś udało się kupić u nich mieszkanie?
czy Awim przypadkiem nie ma zawieszonej działalności?
czy Awim przypadkiem nie ma zawieszonej działalności?
-
agus91x pisze:czy Awim przypadkiem nie ma zawieszonej działalności?
Trafne spostrzeżenie. W wyszukiwarce KRS na wyszukiwarka-krs.ms.gov.pl pod numerem 0000208866 i 0000253776 widnieje wpis zawieszenia działalności od 11.02.2021. Adres prowadzonej działałności się zgadza.
Edit: Pod numerem 0000244296 jest również AWIM - niezawieszony. Nie wiem ile oni mają tych spółek, dziwna sprawa.
Dzięki za link do strony, nie wiedziałem, że oni tam tylko kawalerki i mieszkania 2-pokojowe budują... To raczej hotelowy klimat tam będzie, to wygląda jak typowo pod wynajem budowane. Choć może takie jest główne zapotrzebowanie na rynku dzisiaj, w czasie drogiego pieniądza i niskiej dostępności większych mieszkań dla przeciętnych klientów.
Ktoś podpowie czy to budowa tego budynku?

Zauważyłem takie prace na Saskiej w Krakowie i wydaje mi się, że to powinno być właśnie to.

Zauważyłem takie prace na Saskiej w Krakowie i wydaje mi się, że to powinno być właśnie to.
-
Tak, wczoraj tam przejeżdżałem i to jest dokładnie to miejsce. Potwierdza to z resztą też strona GUNB.
Jeżeli chodzi o tą inwestycje to zarezerwowałem tam mieszkanie zaraz jak zaczęli budowę. Miały być podpisywane umowy rezerwacyjne. Ostatnio kontaktowałem się z deweloperem i powiedziano mi że będą od razu podpisywać umowy deweloperskie ale czekają na otwarcie rachunku powierniczego w banku ( trwa to już chyba od czerwca i dalej nie został wyznaczony termin na podpisanie umowy. Podobno na stronie nie wprowadzają aktualizacji statusu bo sa to tylko rezerwacje telefoniczne lub mailowe i że w każdej chwili ktoś może zrezygnować. Z tego co się dowiedziałem podczas rozmowy to większość mieszkań jest już zarezerwowana.
Czy ktoś miał doświadczenie z tym deweloperem niepokoi mnie poruszona tutaj kwestia zawieszenia w KRS. Podobno starają się o kredyt w banku na tą inwestycje. Jeżeli chodzi o kontakt telefoniczny czy mailowy to nie ma problemu zawsze się można było dodzwonić i dostawałem też wiadomości na maila
Czy ktoś miał doświadczenie z tym deweloperem niepokoi mnie poruszona tutaj kwestia zawieszenia w KRS. Podobno starają się o kredyt w banku na tą inwestycje. Jeżeli chodzi o kontakt telefoniczny czy mailowy to nie ma problemu zawsze się można było dodzwonić i dostawałem też wiadomości na maila
-
Klient99 pisze:[...] niepokoi mnie poruszona tutaj kwestia zawieszenia w KRS.
Wychodzi na to, że mają założonych kilka spółek

Klient99 pisze:Jeżeli chodzi o kontakt telefoniczny czy mailowy to nie ma problemu zawsze się można było dodzwonić i dostawałem też wiadomości na maila
Odpowiedzi na maila nie mam do dziś

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”