Do Wilgi Kraków - deweloper Matexi - ul. Do Wilgi / Zakopiańska - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
papajka

Do Wilgi Kraków - deweloper Matexi - ul. Do Wilgi / Zakopiańska - opinie na forum

Postautor: papajka » 20 wrz 2023, 18:40

Nowa inwestycja na południu Krakowa, niedaleko Zakopianki. Blisko do Trasy Łagiewnickiej, tuż pod oknami torowiska tramwajowe:
matexipolska.pl/inwestycje-planowane/do-wilgi

Nowa Inwestycja Matexi w Krakowie zostanie zlokalizowana przy ul. Do Wilgi w sąsiedztwie ul. Zakopiańskiej. Jest to projekt przygotowany z myślą o osobach poszukujących swojego pierwszego mieszkania jak i tych, którzy potrzebują większej przestrzeni i pragną zamienić obecne mieszkanie na większe.

Ze względu na doskonałą lokalizację, świetną komunikację oraz niewielkie metraże będzie to również idealny wybór dla osób poszukujących mieszkania jako inwestycji i lokaty kapitału.

W ofercie znajdzie się 100 mieszkań o zróżnicowanych metrażach oraz rozkładach pomieszczeń. Od 1-pokojowych mieszkań o powierzchni ok. 32m2 do mieszkań 4-pokojowych o powierzchni ok. 79m2.

Do dyspozycji mieszkańców oddany zostanie również 2-poziomy garaż podziemny z miejscami postojowymi zaprojektowanymi do każdego mieszkania.

Sprzedaż ma ruszyć podobno za jakiś miesiąc. Jakie ceny obstawiacie w tej doskonałej lokalizacji dla niewielkich metraży inwestycyjnych? ;)

Mar G

Re: Do Wilgi Kraków - deweloper Matexi - ul. Do Wilgi / Zakopiańska - opinie na forum

Postautor: Mar G » 20 wrz 2023, 20:21

doskonała lokalizacja do życia ... kwestia gustu

bezpośrednio pod oknami kolejno - linia tramwajowa - 4 pasy Zakopiańskiej - linia kolejowa

miód dla uszu i płuc

Obrazek

pozdro

Re: Do Wilgi Kraków - deweloper Matexi - ul. Do Wilgi / Zakopiańska - opinie na forum

Postautor: pozdro » 21 wrz 2023, 1:51

Jeszcze trasa lagiewnicka. za darmo bym nie chciał

bridget

Postautor: bridget » 21 wrz 2023, 22:21

papajka pisze:Sprzedaż ma ruszyć podobno za jakiś miesiąc. Jakie ceny obstawiacie w tej doskonałej lokalizacji dla niewielkich metraży inwestycyjnych? ;)

Wygląda na to ze od lipca powtarzają, że za miesiąc..Myślę, że od 13-14 tys zł /m2.

Master

Postautor: Master » 22 wrz 2023, 12:51

Budynek wygląda nawet całkiem w porządku, a może to nawet więcej niż jeden budynek.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Matexi

Tu chyba sprytnie ta wizualizacja jest zrobiona, bo widać chodnik, kawałek drogi dla rowerów, ale chyba zabrakło już ruchliwej i głośnej drogi. Przypomina mi to trochę tą inwestycję, która stanęła kilka lat temu niedaleko ZUSu.

papajka

Postautor: papajka » 23 wrz 2023, 17:36

Master pisze:Tu chyba sprytnie ta wizualizacja jest zrobiona, bo widać chodnik, kawałek drogi dla rowerów, ale chyba zabrakło już ruchliwej i głośnej drogi. Przypomina mi to trochę tą inwestycję, która stanęła kilka lat temu niedaleko ZUSu.

Tak, sam budynek na wizualizacji wygląda fajnie, ale jak to bywa realne otoczenie pominięto - jeszcze torowisko tramwajowe tuż pod oknami.
Plus nie sądzę, aby deweloper w porozumieniu z miastem wykonywał jakąś drogę do Zakopianki czy TŁ, więc wyjazd autem tylko drogami osiedlowymi aż do Brożka - w sumie kawałek. Ale może się mylę i takie połączenie w przyszłości powstanie?

bridget pisze:Wygląda na to ze od lipca powtarzają, że za miesiąc..Myślę, że od 13-14 tys zł /m2.

Mnie się dopiero niedawno ich reklamy zaczęły wyświetlać, wcześniej szukaliśmy czegoś na południu. Tu na pewno byśmy nie brali, ale sądzę, że za metr zażyczą sobie więcej...

pozdro pisze:Jeszcze trasa lagiewnicka. za darmo bym nie chciał

Ale jak to? Po drugiej stronie ulicy przystanek SKA, doskonały dojazd (rowerem) dla dostawców jedzenia. Gdzie minusy ;)

janeeyre

Postautor: janeeyre » 08 paź 2023, 16:10

Też się zastanawiam czy osiedle będzie bezpośrednio skomunikowane z Zakopianka? Raczej wątpię. A jeśli chodzi o drogi osiedlowe czy nie korkują się zbytnio?
Ciekawe czy poza loggiami będą dostępne również balkony I jak daleko od siebie będą oba bloki.
Czy komuś udało się już dowiedzieć jakie są ceny za metr i jakie układy mieszkań?

papajka

Postautor: papajka » 10 paź 2023, 11:41

21 października mają mieć dzień otwarty tej inwestycji (takie mi się pojawiły reklamy), więc może wtedy padną w końcu jakieś konkrety.

Co do korkowania ulic osiedlowych to mieszkańcy osiedla nie są zachwyceni są inwestycją :lol: Na razie nie ma większego problemu, ale są obawy, że 100 mieszkań może zmienić sytuację.

Tercet

Postautor: Tercet » 23 paź 2023, 12:45

kozi_msl pisze:Byłem na dniu otwartym o 9:40 otwarte od 10 a tam już była spora kolejka 8 osób zainteresowanych tą inwestycją i zakupem mieszkania. Nie wiem skąd wzięło się takie zainteresowanie nie widziałem żeby gdziekolwiek się ogłaszałi na portalach typu: "olx,rynek pierwotny.pl. obido, morizon, i inne. Bardzo było dużo zaintreresowanych którzy mieszkają w okolicach i chwalą sobie tą lokalizację (rozmowy z ludzmi w kolejkach) po dniu otwartym większość mieszkań jest zarezerwowana. Będąc na dniu otwartym i rezerwując mieszkanie dali jeszcze mały upust na mieszkanie. Koszt miejsca parkingowego to : 55 tys złotych. Jeżeli ktoś jest zainteresowany tą inwestycją to rezerwacje wygasą jutro po 18. W środę można dzwonić.
Jakie macie opinie na temat tego dewelopera kojarzę że zrealizował projekt: Świtezianki na Alejach.

Ta sama historia z Vakomem obok Budremu na Pychowickiej. Zero reklam, dziura w ziemi, na stronie internetowej też cisza, a mnóstwo mieszkań sprzedanych. W ostatnim tygodniu podpisywali umowy notarialnej aż huczało...jeden za drugim. Wiem, ponieważ akurat bliska osoba tam kupiła.
Niesamowite co się podziało, nawet nie musisz się reklamować

papajka

Postautor: papajka » 23 paź 2023, 12:49

Ja akurat widziałam reklamy m.in. na fejsbuniu - kwestia profilowania. Jeśli ktoś szukał mieszkania w tej okolicy, internety mu podpowiedzą nowości.

kozi_msl pisze:Będąc na dniu otwartym i rezerwując mieszkanie dali jeszcze mały upust na mieszkanie. Koszt miejsca parkingowego to : 55 tys złotych.

A jaka cena mieszkania za metr? Najważniejszego nie napisałeś ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”